Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Recenze (409)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně rozvleklost a zbytečná utahanost a na té druhé vynikající herecké výkony (kraluje pohodářský Ben Affleck), skvělé jednotlivé scény, výborná akce a odzbrojující stylizace. Co je ale neodpustitelné je slabý příběh, který je tak rozkouskovaný, že se v něm za a) nedá orientovat a b) téměř ničím nezaujme. Carnahan má talent, ale bylo by lepší kdyby točil filmy podle scénářů od někoho jiného. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem nebyl schopen pochopit, proč Affleck má všude (trailer, plakát) místo na výsluní, když ho zabijou hned na začátku, ale jinak OK. Pan režisér se asi snažil napodobit šílený styl Guye Ritchieho, bohužel zůstalo jen o nápadu a samotná realizace skončila hrozně. Příběh skoro nulový, některé scény skoro nepochopitelné a vůbec celý film se tak nějak divně vleče (i když skončí rychle). Velkým plusem snímku se tak ve finále stávají všichni zabijáci, kteří se likvidují rychlostí kulového blesku, takže občas zamrzí, že si je člověk ani moc neužije. A pokud by se měl film přiblížit když ne po příběhové, tak aspoň po akční a dialogové stránce Podfu(c)ku? Bohužel také ne, jedná se jen o naředěnou kašičku bez ladu a skladu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Trailery sice slibovaly něco úplně jiného, ale i tak jsem naprosto spokojen a nemám filmu co vytknout....a řežba v hotelu byla fakticky velmi mňamózní. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak tu niekto nepochopil, že viesť sa na vlne recesie za doprovodu Boba Marleyho a potom twistnúť na Čajkovského ciťák s "odzbrojujúcou" pointou, je ako zajedať bryndzové halušky čokoládovým pudingom. Obe samo o sebe síce fajn, ale dokopy tak na dobrú sračku. A tak by skončil Smokin Aces nebyť fajnových postáv a dokonalého vizuálu. Ďalší z mojich favoritov, ktorý sa žiaľ vystrielal už v trajleri. 50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci akcny masaker na styl Podfu(c)ku, ale bolo tam menej cierneho humoru a trosku z mojho pohladu chaoticky dej. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Děj je relativně zamotaný, i když rozhodně vás do kolen nepoloží!! Jakmile se ale začne mluvit, vše se nepěkně zbrzdí, jednoduché dialogy rozhodně neoplývají úderností jakou překvapuje Quentin Tarantino, kterému by se tvůrci rádi přiblížili. Ale marně. Vše se točí okolo jednoho potulného baviče a varietního kouzelníka z Las Vegas, který si tak dlouho zahrával s ohněm, až se dostal na první místo v bločku několika nájemných vrahounů (jasně, jede v tom především balík peněz), a tím pádem i do podvědomí ostřílených federálních agentů. Hlavní devízou jsou tak zběsilé akční sekvence, které ale místy kazí celkový dojem díky své přeplácanosti, stejně jako celé spektrum prapodivných postaviček, které nestrhávají nějak zásadně divákův zájem (do závěrečných titulků jsem kupodivu netušil, že jedním ze zabijáků je i Alicia Keys). Tím pádem mi toho nezbylo příliš, jen přeplácaný mix, zbytečně efektně sestříhaný, celé to vede jaksi odnikud nikam. Solidní akce (efektní barevné filtry mi už kapánek lezou krkem – navíc nikdo je neumí jako Bay nebo Mann), následovaná zbytečně dlouhými slovními intermezzy, tak místy i kvůli vedlejším dějovým liniím zbytečně vyšumí. Jedna z nich, kdy se jeden z vrahounů potácí bez prstů za svou pomstou skrze šílenou rodinku úchylné babičky a jejího ještě úchylnějšího vnoučka, je jako z jiného filmu. I když má něco do sebe. A po výživném krvavém finále (v hotelu, ve výtahu i před výtahem, prostě všude), kde se všichni setkávají a do kterých navíc začne naslepo střílet rozzuřená lesbička, přichází konverzační dojezd, který už zbytečně otravuje a zpřehazuje předešlé události. A jak už to tak bývá, uměle natahuje "nenatáhnutelné". Podobně laděné snímky mi toho nikdy příliš neříkaly, u nesourodého Smokin' Aces vím, že si UŽ zítra takřka na nic nevzpomenu!! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Chvílemi až bolestivě křečovitý pokus o cool kultovku, která ujde v akčních pasážích (což je ale vesměs zásluha střihu, inscenace akce nijak neomračuje) a naopak fatálně selhává v pokusech o humor. Jestliže ten třeba u Tarantina stojí na důmyslně budovaných a vypointovaných situacích, Carnahan se asi domnívá, že to lze uhrát na pouhém mišmaši povrchně bizarních postav, které se spolu nahodile střetávají. Nelze. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná se spoustou zajímavých herců a komplikovaným dějem. Ryan Reynolds, Ben Affleck, Jason Bateman atd. Svižný film se spoustou akce. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I na toto mé vysoké hodnocení mám z tohoto filmu kapku rozporuplný pocit. První cca půlhodinka je vynikající, představování jednotlivých vrahů má spád a je to i docela vtipné. Jenže potom se přesuneme do hotelu, k přípravám jednotlivých vrahů k akci a místo akce se tu většinou jen kecá a kecá a to už nemá zas takový spád a málokdy je to vtipné. Půlhodinku před koncem už ale zase nastoupí tempo a dynamika ze začátku a konečně i nabušená akce z traileru (tady je vidět, jak šikovní jsou střihači trailerů). Akce jde Carnahanovi fakt od ruky a ta poslední půlhoďka opravdu odsejpá jak má. A to i přes ten ne tak dobrý zvrat na konci (nevim, proč se musí poslední dobou dávat zvraty tak často). Ale i to nakonec Carnahan ustál a to i díky dost dobrému obsazení, díky kterému se dá přežít i ten trochu se vlečící prostředek.70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Namiesto veľkofilmu M:I-3 si teda Carnahan natočil komornejší Smoking Aces. Vizuálom potvrdil svoju dravosť a scenár obohatil zábavnými postavami, ktoré upútajú už len svojím výzorom na ktorom si Carnahan zakladá. Ray Liota opäť výborný, Ryan Reynolds závratne stúpa v mojom rebríčku obľúbených hercov, Bena Aflecka v takejto úprave tiež inde neuvidíte ;-) a poteší malá úloha malého herca (a režiséra) Petra Berga. Naviac Alicia Keys a Common sem hladko zapadli. Hi-tech krimi gangsterka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film osekli o prvních a posledních 10 minut tak by se svou ujetostí měl šanci zařadit někde k pohraničí Podfu(c)ků. Nejsympatičtějšími postavami je trojice nácků. Chris Pine by takhle mohl vypadat častěji. Ben Affleck zahyne hned v první várce. Krvavé dostatečně, zábavné bohužel pouze místy. 60% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, čo by s týmto "Esom" zahral Tony Scott. Jedno je však jasné, Joe Carnahan ho kvôli pažravosti zahodil. Strihový "tutorial" a kópia "ritchieovského" fenoménu ešte automaticky nezaručujú vrcholný úspech. McGuigan vie o čom hovorím, pretože tiež potenciál nabil a zabil... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden parchant se zadkem za milion dolarů, FBI jako jeho ochranka a tucet elitních zabijáků, kteří by odměnu za jeho hlavu rádi viděli ve svojí kapse. Že z toho nemůže vzniknout nudné konverzační drama? To byste se divili! Tvůrci se vydali přesně opačnou cestou, než kterou tak hlasitě propagovali ve všech trailerech a přímo trestuhodně vyplýtvali úžasný potenciál s hodnotou zlatého selete. Námět, který sliboval nekompromisní akční nářez, vzal bohužel někdo až příliš vážně, akční linii odsunul na druhou kolej a v závěru se dokonce hloupě a zbytečně snažil hrát si na Šajmalouna. Jednotliví zabijáci jsou sice perfektní, ale ti nejzajímavější (Affleck) bohužel zmizí dřív, než stačí něco předvést, a ti méně zajímaví zase opruzují na plátně až příliš dlouho. Škoda, snad se toho někdo za pár let chytí a připraví nám z toho lahůdkovou předělávku. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Pomaly rozjezd, vyborna prostredek a konec opetne lehce k uzoufani. Zaverecna rozuzleni nikterak prekvapive, ale rekneme, a spise nez zaujimave pouze trapne zertovne. A finalni scena vylozene pozoruhodne dementni. Presto jde o celkem stylovou podivanou, ale podruhe uz by me to urcite tolik nebavilo. Prumerna podivana na zabaveni se na jeden vecer. P.S.: Nejvic cool jsou bratri Tremorove, jednoznacne. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na vic, nez tri hvezdy to nema. Hvezdicku si to zaslouzi za obsazeni, do posledni chvile same velkem hvezdy filmoveho platna. Nejvice se mi libi titulek - "Ben Affleck v hlavni roli", ale je jen tak z niceho nic po triceti minutach zastrelen. Druha hvezda za kamerove efekty a ta treti za celkovy dojem, ale spoustu z toho filmu jsem nepochopil, velke nejasnosti neobjasnil ani "objasnovac" v podobe bileho textu dole na obrazovce ze zacatku filmu. Takze na sobotni odpoledne a zahnani nudy to neni nejlepsi, to asi radsi pustte my z kacerova, to aspon usnete. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dosť dobré. Joe Carnahan ma štýl, vie podať zaujímavo a dravo akciu, ktorá je navyše podporená skvelými hercami, ale aj kamerou. Tak isto ma pod palcom samotný príbeh a jeho strih, ktorý celkom baví a vie odľahčiť scény vtipnou poznámkou. Nečakaný záver je až prekvapivo dobrý. 70% - 3* ()

Nin 

všechny recenze uživatele

No, na to, jaký má film námět (spoustu nájemnej vrahů jde po jednom obzvlášť vypečeným úlovku) a jakou má svižnou režii, tak se moc akce člověk nedočká... I když některé akční scény stojí za to, některé postavy jsou velmi zajímavé (bratři-náckové sou prostě best :), tak postupně se tempo filmu začne zpomalovat a začne být nudnější a téměř bez žádnýho drivu. Naštěstí je tu s úchylnejma postavama, taky pár dobře úchylných scén (Matthew Fox, babička s vnukem karatistou...), které skvěle zabaví, ale do filmu je našroubovaná taky jakási velkolepá zápletka s velkolepým zvratem o původu jednoho mafiána, co mě teda absolutně nezajímala a následné vysvětlování, provázané rádoby smutnýma scénama (takovej masakr, béé... :,( ) byl jako pěst na oko. Příště víc akce, prosím! (7/10) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama