Reklama

Reklama

VOD (1)

Je ze speciálních jednotek a vyrazil si s přítelkyní z Londýna do Paříže. Když ale vlak ovládnou nemilosrdní ozbrojení žoldáci, musí rychle do akce. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (74)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že v případě tohoto akčního béčka se zde na něj valí až zbytečně přísná kritika. Tím samozřejmě netvrdím, že je to nějaká super zábavná jízda, nicméně v rámci možností tvůrců, herců a rozpočtu se jedná o snesitelnou a záživnou podívanou. Vše je zde tedy prakticky ve všech ohledech opravdu docela naivní, hlavně co se zápletky a akce týče, ovšem divák s tolerantnějším přístupem, který na to bude navíc připraven, se nudit rozhodně nemusí. Celé to má totiž svěží spád, nějaký ten zvrat a akce je poměrně dostatek. Jak jsem ale již zmiňoval, především na oné akci je znát výrazně slabší rozpočet, nehledě na to, že i bez financí se dá zpracovat daleko dynamičtěji, přehledněji a nápaditěji, než se tomu stalo zde, a vzhledem k tomu, že se tu tvůrci vzhledem ke komerčním ambicím nemuseli ohlížet ani na rating, tak minimálně mohla být daleko nekompromisnější. Další filmové prvky, jako napětí, emoce, či atmosféra tu každopádně nefigurují vůbec, no a co se podrobněji postav a herců týče, tak za mě obstála snad jen Ruby Rose, a to jak svým výkonem, tak zajímavostí své postavy, ostatní působí opravdu ryze béčkově, nevýrazně. Jinak stejně jako mnozí ostatní příliš nechápu tu přemrštěnou stopáž, spousta scén je tam úplně zbytečně, takže jejich vynecháním by se to klidně mohlo dostat na klasických snesitelných devadesát minutek a mnohé dojmy a následné reakce by to též jistě změnilo k lepšímu. V rámci akčních béček si každopádně stojím za tím, že se o až tak nepovedený snímek nejedná a já se v rámci možností zkrátka docela i bavil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Keby to natočil za svoje Seagal v Rumunsku tak by to bolo za 3* s možnosťami Netflixu je to za 1 a ako sa to tu spomína ten dej je primitívny. Ak budú pokračovať takýmto tempom v chrlení množstvo na úkor kvality je otázkou času kedy začnú hošani a predovšetkým mladé sebavedomé ženy konkurovať Asylum. A to nedokážu ani legendárne inscenácie na našej Dvojke. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejvíc wtf hodnocení na ČSFD. SAS je dobře natočenej akční film, kterej má dle mého dvě drobný vady. 1) přestřelenou stopáž, protože kdyby to bylo o 15 minut kratší, nic by se nestalo. 2) neschopnost rozhodnout se, jestli bude vážným akčním filmem s politickým přesahem nebo bondovskou zábavou, k čemuž odkazuje posledních cca 5 minut. Jinak obsazení naprosto v pohodě, Ruby Rose mě jako záporák bavila, ale suverénně nejlepší byl Andy Serkis jako cynickej a všehoschopnej týpek na špinavou práci. Vlastně nevím, na co si lidi stěžujou, protože akční scény jsou přehledně natočený a je jich dost. Jen škoda, že téma toho, že hlavní hrdina je stejně jako hlavní záporačka a její otec, psychopat, není ve filmu dostatečně rozvedený. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[67%] Mě to přišlo docela dobrý. Akce byla přehledně natočena, bylo jí poměrně dost a k tomu to bylo R ratingu, takže víc si stěžovat ani nemůžu. Příběh byl takový průhledný, ne moc záživný a hlavně byla přestřelená délka nebo to bylo občas zbytečně zdlouhavé. Herci v pohodě, jak hlavní hrdina tak i ta krátkovlasá záporačka. Jejich finální souboj byl hezky krvavý. Takže hodnocení na CSFD mi zde přijde trochu moc kruté. Víckrát si to asi už nepustím, ale kvůli té solidně natočené akci se to dá vidět a neurazí to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První desítky minut jsou zbytečné. Objeví se pár známých hereckých ksichtů, ale záživnější dění odstartuje až přepadením vlaku, který to měl namířeno z Londýna do Paříže. Stojí za ním Ruby Rose s pološíleným sestřihem, která chce prachy i pomstu za britské čistky v Gruzii, a která své komando na bezbranné cestující vyšle přímo pod kanálem La Manche. Jeden z nich ale není zrovna poslušný, protože jde naneštěstí pro ni o příslušníka elitní speciální jednotky SAS. Cítit jsou všechny ty variace na Přepadení v Pacifiku a Smrtonosné pasti, jenže postupná likvidace teroristů i naháněčky v tunelu se zatraceně rychle okoukají, nemají nápad ani spád, navíc se všichni tváří zoufale vážně. Dotyčnému to nijak nekomplikují, nikdo po něm moc nepátrá. Holt kdo čeká akční rutinu, musí ještě trochu slevit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Vila, ve které se na konci filmu koná „svatba“, je opravdu na Mallorce. Konkrétně je to Muzeum Son Marroig u vesnice Deià a běžně se tu svatby pořádají. (Ficik)
  • Druhý film společnosti Netflix z roku 2021 s termínem Red Notice v názvu. Tím druhým je Red Notice. (gavosh)

Reklama

Reklama