Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mexický dobrodružný film s mysteriózními prvky. Hlavní hrdina El Látigo, mistrně vládnoucí bičem, se vydává za astrologa, ale ve skutečnosti je to mstitel bezpráví a ochránce utlačovaných. Spolu s katolickým knězem se snaží ochránit dceru guvernéra Auru před fanatismem a pověrčivostí obyvatel, kteří věří, že je spřažena se Satanem. V blízkosti městečka se probouzí sopka a obyvatelé to považují za znamení temných sil. El Látigo nakonec odhalí pravý důvod, proč lidi stíhá tolik neštěstí... (Mariin)

(více)

Recenze (2)

hladass 

všechny recenze uživatele

Mexiko má mnoho superhrdinů, kteří se nebojí postavit zlým silám přirozeným i těm nadpřirozeným... Z klasických třeba El Santo, El Gato Negro nebo asi nejznámější, EL Zorro... A právě tomu, jako by z oka vypadl hrdina tohoto filmu, El Látigo... Maskovaný muž v černé, který za pomocí svého biče zachraňuje malé městečko terorizované kultem uctívačů Ďábla... El Látigo contra Satanás je klasická mexická báchorka balancující na pomezí dobrodružného westernu, hororu a lehké parodie... Nízký rozpočet sice vykukuje z každého záběru, režisér ale i tak dokázal sem tam vykouzlit docela působivou atmosféru, herci nejsou vůbec špatní a když člověk přejde dnes už asi jen úsměvné masky, může se docela dobře pobavit... Já se bavil... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další mexická raritka, ukázkový trash, něco jako směs dobrodružného žánru o Zorrovi a mysteriózní pohádky (nejde o horor!). Točeno v Guatemale ve zříceninách mayského města Tikal. Najdeme tu prvky latinoamerického westernu a několik málo scenérií gotického románu (ztemnělé chodby, ruiny chrámu, barevné efekty), odhadem se příběh odehrává koncem 19. století. Hlavní hrdina El Látigo (Bič) se vydává za astrologa a znalce východních moudrostí, ve skutečnosti je to hrdina, který používá bič jako zbraň. Pomáhá obyvatelům městečka proti stoupencům satana. Katolický kněz, jak je obvyklé v mexických filmech, stojí na straně dobra, se za každou cenu snaží ochránit dceru guvernéra Auru před fanatismem a pověrčivostí obyvatel v souvislosti s bouřící sopkou v blízkosti městečka. - Je to neskutečně naivní, uctívači ďábla vypadají jak neschopní oškliví indiáni, herecké výkony jsou - až na tři hlavní postavy - prkenné, ale přesto film pobaví. Rád se podívám na další podobné mexické braky (které jsou principiálně dobré a dobro v nich nakonec zvítězí). Crevenna takových odpadků vyprodukoval přes stovku (!), ale u nás jsou těžko dostupné. Dík hladassovi za titulky. ()

Reklama

Reklama