Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alma je vědkyně ve slavném Pergamonském muzeu v Berlíně. Aby získala pro svou práci finanční prostředky na výzkum, je přesvědčena, aby se zúčastnila mimořádného experimentu. Po dobu tří týdnů musí žít s humanoidním robotem, který se přizpůsobí jejímu charakteru a potřebám, tedy umělá inteligence navrhnutá tak, aby byl dokonalým životním partnerem. Alma se setkává s Tomem, strojem v lidské podobě, vytvořeném pouze proto, aby byla šťastná. Komicko-tragický příběh o otázkách lásky, touhy a o tom, co dělá člověka člověkem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (43)

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když by se mohlo zdát, že tvůrci předběhli dobu; dnes je téma UI vs člověk víc než aktuální, není to tak úplně pravda. Jakožto velký fanda sci-fi, odkojenec knih o robotech I. Asimova, ale třeba i Philipa K. Dicka, mám velmi vyhraněnou představu o tenké linii mezi člověčenstvím a binárstvím. A při vší úctě...je velmi vzdáleno tomu, jak to vidí většina ženských autorek sci-fi příběhů. Ale to ničemu nevadí. Ostatně tento film je prezentovaný jako komedie...jenže Braslavsky/Schrader, ten komický potenciál nevyužily. Ne dost, aby to odvedlo pozornost od poněkud plytkého vyhranění se vůči možnosti, vyměnit UI za partnera. Je to velmi chatrný a naivní příběh jak o UI, tak o lidech. Resp. o ženě, která je příliš pragmatická a současně lidská, než aby spadla do pasti. Nedočkáte se žádného filozofování, žádných otřepaných narážek ve stylu...když ženám nerozumí polovina populace, jak by mohli roboti... . Na druhou stranu není marné sledovat, jak se v Almě pere strach ze samoty s obavou před závislostí na stroji, který ji o všechny strachy připraví. Přesto. Na téma láska vs vědomí UI jsem viděl příliš dobrých filmů, než abych Miluj svého robota bral jinak, než jako slabý manifest jedné spisovatelky. Maren Eggert je pěkná ženská, Dan Stevens si své odvedl...výsledek jistě není průšvih. Ale cílovkou jsou tady snad jen ženy, které o UI v této souvislosti nepřemýšlely, nebo neviděly kousky jako, Ona, Humans, Lepší než my, Blade runner 2049, Westworld, A.I. Umělá inteligence...mohl bych tady vypsat dalších deset titulů, které vás o UI přimějí přemýšlet. Miluj svého robota, je vedle nich šestáková červená knihovna...ovšem bez pikantnějších scén. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na všechno má vzorce, i na prsní dvorce.“ Co je lepší? Mít za manžela neživou, ale geniální plechovku, nebo živého idiota s plechovkou piva v ruce? A souloží líp umělý romantik nebo přirozený sobecký macho? Alma už ví, pro nás ostatní viz zprávy TV Nova z budoucnosti. Ze světa: V USA pokračuje právní bitva o výživné elektronkovné mezi A.I. celebritami Rodepp a Roamber, kteří nebrali vážně slib: „Navěky spolu, ve funkčnosti i při poruše, dokud nás rez nerozdělí.“ V Alabamě dav bílých kuchyňských robotů lynčoval dva černé robotické vysavače. Z domova: V Ostravě začal soud s csfd AI-uživatelem veROBal, obviněným z homorobofobie a z útoků na přehřáté elektromobily. KVÍZOVÉ ROBOKÉNKO: [][] Největším úspěchem umělé inteligence bude: A) Až AI přepíše scénář k Vetřelci, kde Ash přesvědčí Ripleyovou, že ji miluje. B) Až Ex-Machina svému miláčkovi nasadí roboparohy. C) Až Terminátor požádá lékaře o změnu pohlaví. D) Až první robošrot obdrží Darwinovu cenu. [][] Správná odpověď je... berme to vážně. Na co jsme vlastně tak pyšní, v čem máme nad AI navrch? Etika, svědomí, city? Co jiného to je než tanec neuronů v mozku, neboli od rodičů a společnosti od dětství přebírané VZORCE chování. Co máme dál? Šidítko existenciální úzkosti, čili náboženství? Výsadu smutku „být uvnitř v sobě sám,“ či snad, nedejbože, tu dopaminovou chemickou bouři, zkratující nám mozek, nazývanou láska? Kde vůbec bereme tu namachrovanou jistotu, že nás AI nikdy nemůže nahradit? Jen proto, že zatím nedokáže zpracovat a integrovat do svých algoritmů bezbřehou lidskou hloupost a sobeckost? Pět zamyšlených hvězd za to, jak přesně ťala do živého Alma, popsáním své SAMOTY. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Filosoficka uvaha o moderni lasce ve stale izolovanejsi spolecnosti s horkosladkym tonem. O vztahu lasky a technologie. Krome sci-fi je to take romanticka komedie o umele inteligenci, ktera je vsechno, jen ne umela. Neocekavane poteseni. Vznasi otazky lasky, svobodne vule a co to je byt clovek, ale neodpovida na ne. Hologramy a roboti se zdaji skoro prirozeni. Jako kdyby to napsala Jane Austenova. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vidieť v tomto filme len romantiku by bolo chybné a zjednodušené. Príbeh ponúka všetky jemné nuansy a odtiene ľudskej povahy, zvykov a samotného vnútra. Je to v kontraste s humanoidom a jeho logických vysvetlení rôznych záležitostí, ktoré síce ako ľudia vieme pomenovať, ale vlastným egoizmom a neúprimnosťou sa tomu bránime, lebo nechceme poznať pravdu a už vôbec nie o sebe. Film neponúka odpovede, ale naliehavo nastoľuje otázku, či sa aj v medziľudských vzťahoch chceme spoliehať na robotov ako vedomú náhradu za človeka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Robotická romantika nie je moja šálka kávy, na druhej strane tým krásnym Germánkam by fakt mali stačiť len roboty. Film chce byť čiastočne komédiou a čiastočne drámou. Všetko v chlade, presne tak roboticky, že emócie privodí jedine klavírna hudba. A zároveň sa prezentuje myšlienka, že robot môže zlepšiť aj citový život človeka, čo je na hranici sci-fi až etiky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V čase 00:25:33 sú pred kaviarňou vyložené stoly a stoličky, v 00:29:18 už sú preč. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama