Reklama

Reklama

Tides

  • Švýcarsko Tides (více)
Trailer

Nějakou dobu poté, co Zemi zasáhla globální katastrofa, zorganizuje vesmírná kolonie Kepler 209 misi, jejímž cílem je prozkoumat podmínky na Zemi. Země je zcela pod vodou a nenechává přeživším příliš možností. Ve vzácných okamžicích, kdy vody ustupují, malé tlupy původních obyvatel hledají potravu. Život je téměř nemožný a všude vládne nemilosrdné násilí. Po obtížném přistání zůstane z posádky jen mladá astronautka, která při boji o přežití narazí na strašlivé tajemství a musí učinit rozhodnutí, které určí osud planety. (cerdax2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne uspokojivá dystopia s plochým scenárom a minimalistickými dialógmi. Tma, opar, dym, kovové farby, to všetko korešponduje s predstavami o postapokalyptickom svete, ale prostredie nebolo využité pre ponúknutie zaujímavejšieho príbehu. Ale inak naozaj zaujímavá predstava ako by svet mohol vyzerať v prípade, že sa ľudstvo zblázni. Dokonca myslím si, že až reálna predstava. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Od prosince jsem skoro pořád nemocný; bohudík ne na jednu nemoc, ale celou řadu, začalo to trombózou a teď (snad končí) dnou (ta je ale z mého portfólia nemocí nejhorší). Zdálo by se, že tento stav je příhodný pro sledování filmů, ale není to tak. První den dnového ataku jsem si našel něco, o čem jsem se domníval, že rozumem zvládnu a kloubu na palci levé nohy se uleví. Zvládunul jsem pouze základní téma a na bolest jsem zapomínal jen spoře. A samozřejmě: pokud je člověk v tomto stavu, nevidí budoucnost příliš dobře. Je-li člověk nemocný (apo), pak pokud přejde (postapo), je mu většinou (pokud nezemře) lépe než předtím. Feministické akční filmy mi také nesednou do zdraví ani n(emoci). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimalistické temné postapo s pěkným vizuálem nedosahuje pro mne režisérova předchozího počinu, i tak jsem byl ale vcelku spokojen. Ze všech možných odkazů jsem z toho nejvíce cítil sérii Mad Max, ale to je stejně jedno. Zatímco vymírající lidstvo na Kepleru by se rádo na Zemi vrátilo, zdejší přeživší si už poradili sami. Jistě, jsou poněkud barbarští a na první pohled možná primitivní, ale zdání klame. Jsou to úplně stejní lidé jako my, jelikož to divošství a barbarství je stále v nás. Jen si zkuste vysadit skupinu lidí na pustý ostrov beze všeho a nebude trvat dlouho, promění se v ryzí násilnické divochy. Stejně jako výpravné a drahé sci-fi filmy si rád užiji i tyhle zdánlivě levné a neokázalé. A jako u většiny snímků i zde se nakonec ukáže jednoduchý hlavní motiv - láska ve spojení s touhou žít. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavost vzbuzujícího a zprvu i nejrůznějších hollywoodismů prostého scífka s nehollywoodskou atmoškou, se postupně vyklube další moralistický, humanistický a feministický filmový blábol o boji utlačovaných plebejců proti tyranské aristokracii. Film je zjevnou (ovšem rádoby jinotajnou) kritikou nazistické diktatury, eugeniky, programu Lebensborn a podobně. Němci  i po čtyřech pěti generacích holt stále cítí masochistickou potřebu vyrovnávat se se svou minulostí, až jsou už dávno papežštější než papež a nadšeně vedou celou Evropu do temna ekofašistického a multikulturního chaosu. Pro mne osobně jsou Tides jen další otravně levičáckou agitkou, pro jiného to možná bude zajímavé, nekomerční až lehce artové scífko s nestandardním (tedy evropským) rukopisem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

život na Zemi stál za pendrek,takže lidstvo přesídlilo jinam.Nyní vysílá zpátky sondu aby prozkoumala,jak to Zemi vypadá (přičemž už je to druhá sonda,protože ta první zmizela).Po očekávaných peripetiích zůstane na živu jedna členka posádky,která padne do zajetí "bahenních" lidí,aby následně zjistila další celkem očekávatelné věci.Tides jsou další low cost sci-fi,jejíž nápad není nijak objevný a vlastně se tu nestane vůbec nic překvapivého a zajímavého.Postapo Země je skoro celou dobu zahalena mlhou,takže žádné efekty nejsou potřeba a divák si může jen domýšlet co se stalo a že velmi pravděpodobně je teď většina Země pod vodou,Faktem je,že i z provařených ingrediencí by se dal vytvořit fungující film a tenhle bohužel funguje tak napůl,protože tu chybí jakékoliv napětí a osobně jsem se víceméně prozíval ke konci (a to nemám nic proti béčkovým sci-fi)...40% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno v rámci 71. Berlinale - Berlinale Special v roce 2021. (cerdax2)

Reklama

Reklama