Reklama

Reklama

Tides

  • Švýcarsko Tides (více)
Trailer

Nějakou dobu poté, co Zemi zasáhla globální katastrofa, zorganizuje vesmírná kolonie Kepler 209 misi, jejímž cílem je prozkoumat podmínky na Zemi. Země je zcela pod vodou a nenechává přeživším příliš možností. Ve vzácných okamžicích, kdy vody ustupují, malé tlupy původních obyvatel hledají potravu. Život je téměř nemožný a všude vládne nemilosrdné násilí. Po obtížném přistání zůstane z posádky jen mladá astronautka, která při boji o přežití narazí na strašlivé tajemství a musí učinit rozhodnutí, které určí osud planety. (cerdax2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Od prosince jsem skoro pořád nemocný; bohudík ne na jednu nemoc, ale celou řadu, začalo to trombózou a teď (snad končí) dnou (ta je ale z mého portfólia nemocí nejhorší). Zdálo by se, že tento stav je příhodný pro sledování filmů, ale není to tak. První den dnového ataku jsem si našel něco, o čem jsem se domníval, že rozumem zvládnu a kloubu na palci levé nohy se uleví. Zvládunul jsem pouze základní téma a na bolest jsem zapomínal jen spoře. A samozřejmě: pokud je člověk v tomto stavu, nevidí budoucnost příliš dobře. Je-li člověk nemocný (apo), pak pokud přejde (postapo), je mu většinou (pokud nezemře) lépe než předtím. Feministické akční filmy mi také nesednou do zdraví ani n(emoci). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Urousané táhlé postapo, které se sice občas blýsken dobrou kamerou a sem tam solidní atmosférou, ale jinak je to reklama na nudu. Aby tvůrci odradili i toho největšího masochistu, přidali tvůrci v druhé polovině moralitku a společenskou kritiku, která to zabila úplně. Herci si zřejmě uvědomovali, čemu se upsali a tak byly i jejich výkony mdlé a nezáživné. Bída. 15% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

život na Zemi stál za pendrek,takže lidstvo přesídlilo jinam.Nyní vysílá zpátky sondu aby prozkoumala,jak to Zemi vypadá (přičemž už je to druhá sonda,protože ta první zmizela).Po očekávaných peripetiích zůstane na živu jedna členka posádky,která padne do zajetí "bahenních" lidí,aby následně zjistila další celkem očekávatelné věci.Tides jsou další low cost sci-fi,jejíž nápad není nijak objevný a vlastně se tu nestane vůbec nic překvapivého a zajímavého.Postapo Země je skoro celou dobu zahalena mlhou,takže žádné efekty nejsou potřeba a divák si může jen domýšlet co se stalo a že velmi pravděpodobně je teď většina Země pod vodou,Faktem je,že i z provařených ingrediencí by se dal vytvořit fungující film a tenhle bohužel funguje tak napůl,protože tu chybí jakékoliv napětí a osobně jsem se víceméně prozíval ke konci (a to nemám nic proti béčkovým sci-fi)...40% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co to píšete, Antone Pavloviči? Pardon, Time Fehlbaune?" Zeptal se Jára Da Cimrman režiséra Fehlbauna, slinícího tužku nad scénářem. "Dvě tuny bahna", odpověděl zamyšleně Fehlbaun. "A není to málo?" zeptal se Cimrman. Nakonec ty Tři tuny filmového bahna, čili Tides, byly tak akorát, ale pro sichr režisér lidumil dopřál divákům v útrobách rezivějícího tankeru i funkční sprchu. Otázka zní, kolik vraků lodí a kolik sprch by bylo zapotřebí, aby se z ušmudlaných a zaostalých bahňáků vychovala čistá a chytrá rasa. Pokračování politického rozboru filmu viz komentář JASON_X. Nicméně, pokud se do blátivého postapo světa vydáte nikoli kvůli politice, ale jen kvůli scifi zážitku, možná si to i užijete. Tedy pokud máte v oblibě (ne)osiřelé hrdinné astronautky "Sice nevím co chci, ale nedám pokoj, dokud to nedostanu!", zachraňující svět stylem "Padni komu padni, kašlat na následky, hlavně když se zachraňuje." Ach jo. A to mám jindy potemnělá scifi, ve kterých je imrvére mlha, čili prd vidět, docela rád. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavost vzbuzujícího a zprvu i nejrůznějších hollywoodismů prostého scífka s nehollywoodskou atmoškou, se postupně vyklube další moralistický, humanistický a feministický filmový blábol o boji utlačovaných plebejců proti tyranské aristokracii. Film je zjevnou (ovšem rádoby jinotajnou) kritikou nazistické diktatury, eugeniky, programu Lebensborn a podobně. Němci  i po čtyřech pěti generacích holt stále cítí masochistickou potřebu vyrovnávat se se svou minulostí, až jsou už dávno papežštější než papež a nadšeně vedou celou Evropu do temna ekofašistického a multikulturního chaosu. Pro mne osobně jsou Tides jen další otravně levičáckou agitkou, pro jiného to možná bude zajímavé, nekomerční až lehce artové scífko s nestandardním (tedy evropským) rukopisem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno v rámci 71. Berlinale - Berlinale Special v roce 2021. (cerdax2)

Reklama

Reklama