Reklama

Reklama

Tides

  • Švýcarsko Tides (více)
Trailer

Nějakou dobu poté, co Zemi zasáhla globální katastrofa, zorganizuje vesmírná kolonie Kepler 209 misi, jejímž cílem je prozkoumat podmínky na Zemi. Země je zcela pod vodou a nenechává přeživším příliš možností. Ve vzácných okamžicích, kdy vody ustupují, malé tlupy původních obyvatel hledají potravu. Život je téměř nemožný a všude vládne nemilosrdné násilí. Po obtížném přistání zůstane z posádky jen mladá astronautka, která při boji o přežití narazí na strašlivé tajemství a musí učinit rozhodnutí, které určí osud planety. (cerdax2)

(více)

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimalistické temné postapo s pěkným vizuálem nedosahuje pro mne režisérova předchozího počinu, i tak jsem byl ale vcelku spokojen. Ze všech možných odkazů jsem z toho nejvíce cítil sérii Mad Max, ale to je stejně jedno. Zatímco vymírající lidstvo na Kepleru by se rádo na Zemi vrátilo, zdejší přeživší si už poradili sami. Jistě, jsou poněkud barbarští a na první pohled možná primitivní, ale zdání klame. Jsou to úplně stejní lidé jako my, jelikož to divošství a barbarství je stále v nás. Jen si zkuste vysadit skupinu lidí na pustý ostrov beze všeho a nebude trvat dlouho, promění se v ryzí násilnické divochy. Stejně jako výpravné a drahé sci-fi filmy si rád užiji i tyhle zdánlivě levné a neokázalé. A jako u většiny snímků i zde se nakonec ukáže jednoduchý hlavní motiv - láska ve spojení s touhou žít. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co to píšete, Antone Pavloviči? Pardon, Time Fehlbaune?" Zeptal se Jára Da Cimrman režiséra Fehlbauna, slinícího tužku nad scénářem. "Dvě tuny bahna", odpověděl zamyšleně Fehlbaun. "A není to málo?" zeptal se Cimrman. Nakonec ty Tři tuny filmového bahna, čili Tides, byly tak akorát, ale pro sichr režisér lidumil dopřál divákům v útrobách rezivějícího tankeru i funkční sprchu. Otázka zní, kolik vraků lodí a kolik sprch by bylo zapotřebí, aby se z ušmudlaných a zaostalých bahňáků vychovala čistá a chytrá rasa. Pokračování politického rozboru filmu viz komentář JASON_X. Nicméně, pokud se do blátivého postapo světa vydáte nikoli kvůli politice, ale jen kvůli scifi zážitku, možná si to i užijete. Tedy pokud máte v oblibě (ne)osiřelé hrdinné astronautky "Sice nevím co chci, ale nedám pokoj, dokud to nedostanu!", zachraňující svět stylem "Padni komu padni, kašlat na následky, hlavně když se zachraňuje." Ach jo. A to mám jindy potemnělá scifi, ve kterých je imrvére mlha, čili prd vidět, docela rád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne uspokojivá dystopia s plochým scenárom a minimalistickými dialógmi. Tma, opar, dym, kovové farby, to všetko korešponduje s predstavami o postapokalyptickom svete, ale prostredie nebolo využité pre ponúknutie zaujímavejšieho príbehu. Ale inak naozaj zaujímavá predstava ako by svet mohol vyzerať v prípade, že sa ľudstvo zblázni. Dokonca myslím si, že až reálna predstava. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další pokus udělat za malé peníze "velkou" sci-fi. Z minulosti víme, že i za málo peněz může být hodně muziky, ale je zapotřebí trocha toho štěstí a hlavně talentu a zápalu. Tito tvůrci však neměli nic z výše uvedeného a vznikla další uloudaná sci-fi, která se tváří jako něco mnohonásobně většího než ve skutečnosti je. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavost vzbuzujícího a zprvu i nejrůznějších hollywoodismů prostého scífka s nehollywoodskou atmoškou, se postupně vyklube další moralistický, humanistický a feministický filmový blábol o boji utlačovaných plebejců proti tyranské aristokracii. Film je zjevnou (ovšem rádoby jinotajnou) kritikou nazistické diktatury, eugeniky, programu Lebensborn a podobně. Němci  i po čtyřech pěti generacích holt stále cítí masochistickou potřebu vyrovnávat se se svou minulostí, až jsou už dávno papežštější než papež a nadšeně vedou celou Evropu do temna ekofašistického a multikulturního chaosu. Pro mne osobně jsou Tides jen další otravně levičáckou agitkou, pro jiného to možná bude zajímavé, nekomerční až lehce artové scífko s nestandardním (tedy evropským) rukopisem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Urousané táhlé postapo, které se sice občas blýsken dobrou kamerou a sem tam solidní atmosférou, ale jinak je to reklama na nudu. Aby tvůrci odradili i toho největšího masochistu, přidali tvůrci v druhé polovině moralitku a společenskou kritiku, která to zabila úplně. Herci si zřejmě uvědomovali, čemu se upsali a tak byly i jejich výkony mdlé a nezáživné. Bída. 15% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorné pomalé sci-fi v ktorom astronautka z druhej prieskumnej sondy na postapo zemi pátra po tom, čo sa stalo s členmi prvej sondy. Celý čas sa to nekonečne tiahne. To pátranie nie je ani na sekundu napínavé. Postapo svet vizuálne stojí za hovno. Všetko je skoro celý čas zahalené v hmle. Akcia tu žiadna nie je. Vyústenie je predvídateľné. Atmosféru to má uspávaciu. Proste slabé komorné sci-fíčko. 4/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa intenzívnejšie postapo, ale, žiaľ som ho nedostal. Práve naopak. Dostal som komorne ladený postapokalypticky film, ktorý nemá veru čím zaujať. Tohto sveta som si moc neúžil, skoro nič nie je vidieť a čo aj je, tak je v hmle, takže je z veľmi lacného kraja. Ma mat silu v dialógoch a klamstvách, pardon vo vysvetleniach, ale ktoré sú mi celkom u riti. Až takú nudu som vobec nečakal, Skoro nič sa tu nedialo, ale keďže som z nejakého môjho dôvodu fandil hlavnej hrdinke a bola mi i do cela sympatická, nezaspal som a tak aspoň tie 3* si zaslúži. Ale druhýkrát ho vidieť už nepotrebujem. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Od prosince jsem skoro pořád nemocný; bohudík ne na jednu nemoc, ale celou řadu, začalo to trombózou a teď (snad končí) dnou (ta je ale z mého portfólia nemocí nejhorší). Zdálo by se, že tento stav je příhodný pro sledování filmů, ale není to tak. První den dnového ataku jsem si našel něco, o čem jsem se domníval, že rozumem zvládnu a kloubu na palci levé nohy se uleví. Zvládunul jsem pouze základní téma a na bolest jsem zapomínal jen spoře. A samozřejmě: pokud je člověk v tomto stavu, nevidí budoucnost příliš dobře. Je-li člověk nemocný (apo), pak pokud přejde (postapo), je mu většinou (pokud nezemře) lépe než předtím. Feministické akční filmy mi také nesednou do zdraví ani n(emoci). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

život na Zemi stál za pendrek,takže lidstvo přesídlilo jinam.Nyní vysílá zpátky sondu aby prozkoumala,jak to Zemi vypadá (přičemž už je to druhá sonda,protože ta první zmizela).Po očekávaných peripetiích zůstane na živu jedna členka posádky,která padne do zajetí "bahenních" lidí,aby následně zjistila další celkem očekávatelné věci.Tides jsou další low cost sci-fi,jejíž nápad není nijak objevný a vlastně se tu nestane vůbec nic překvapivého a zajímavého.Postapo Země je skoro celou dobu zahalena mlhou,takže žádné efekty nejsou potřeba a divák si může jen domýšlet co se stalo a že velmi pravděpodobně je teď většina Země pod vodou,Faktem je,že i z provařených ingrediencí by se dal vytvořit fungující film a tenhle bohužel funguje tak napůl,protože tu chybí jakékoliv napětí a osobně jsem se víceméně prozíval ke konci (a to nemám nic proti béčkovým sci-fi)...40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut se mi líbilo, vypadaly dost solidně a těšil jsem se, co z toho vypadne později, jenže postupem času to šlo celkem do háje. Z příběhu nic zajímavého nevypadlo, ani ty zvraty za moc nestály, z původní podmanivé atmosféry nezůstalo nic a stala se z toho strašně utahaná nuda a ačkoli se režisér snažil z toho laciného vizuálu snažil udělat plus, nepovedlo se mu to. A jediná myšlenka, která z toho vyplyne, jen ta klasická ekologická, kterou mi sdělí x jiných filmů - jenže mám problém to počítat jakkoli kladně, když mě ten film skoro vůbec nezaujal a nejspíš na něj rychle zapomenu. Jinak je to naprosto prázdné. Od Evropské sci-fi jsem teda čekal něco víc, tohle jako by se (neúspěšně) snažilo levně přiblížit těm americkým s velkým rozpočtem... Slabé 2* ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Za mě to bylo utahané a strašně pomalé a jak bylo celé prostředí zahalené do mlhy tak byl i děj. Nic převratného se neděje a neřeší. Sice má lidstvo na Kepleru velké problémy, ale zda se dočká nějakého řešení vysláním posádky zpátky na Zem, to je otázka. Za mě celkem špatný zpracování, pomalu, jako z osmdesátek. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Malé Bčko s pár úžasnými zábermi, tiesnivým soundtrackom a zaujímavou prvou polkou. Škoda, že mal režisér tak málo peňazí, s väčším rozpočtom by dokázal oveľa viac. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh z pochmurné budoucnosti o střetu navrátilců s přeživšími. Prostředí a vizuál koresponduje s vizí zatopeného světa, šero, mokro, bláto, vraky... dystopie jak má být. Herci si svoje odvedli a protože scénář nebyl hloupý, nelze upřít Kolonii velmi slušnou kvalitu. Potíž je spíš v tom, že takový příběh není určený pro každého a jako celek není ničím atraktivní. A to i když v sobě má nemálo zajímavých podnětů k úvahám třeba o tom, jestli má jednotlivec přednost před společností. Vyšší hodnocení neodráží moje nadšení, jako spíš fakt, že po formální stránce nemám co vytknout a film se mi zdá být podhodnocený. Do kina určitě ne, ale na propršený podzimní večer žádný problém. PS: obával jsem se němčiny, ale vyšlo to v angličtině. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Mám rád malá sci-fi. Čas od času se z toho vyklube parádní podívaná, přesahující žánr, nebo alespoň o trochu chytřejší než ty áčkový tituly. A tak nějak stále doufám, že se mi podaří narazit na drahokam jako kdysi na Zprávy o Europě. Tides bohužel takový film není. Když nemáte peníze, dejte film do tmy. Jenže pokud nemáte vůbec nic, a tím myslím fakt vůbec nic, natočíte Tides. Film o 30 lidech, někde u bazénu, naženete tam plno mlhy, vody, a požárních stříkaček. Nebude vás to nic stát a pokud jste alespoň trochu zručný filmař, nebo máte alespoň skvělý scénář, diváci vám to odpustí. Jenže jste Tim Fehlbaum a nemáte ani ten nápad, ani ten scénář. A diváci u filmu budou buď usínat, nebo ho nenávidět někde před půlkou. Tides je velká nuda, která možná někde na začátku vypadala solidně, ale velmi rychle se to celé spláchlo do záchodu. ()

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Proč se točí takovéhle... věci? Z hlediska fyzikálního i biologického ten film nedává sebemenší smysl. Nebo si vážně myslíte, že by v tom ekosystému žily buclaté děti? Čerstvé tkaniny, se kterými se dokonce plýtvá? Ale no tak... :) Asi bych ale i dal dvě za atmosféru a kamerový um, ale pak Iain Glen tak samoúčelně zastřelil tu paní na platformě a mně se ohledně tohoto snímku rozutekly všechny iluze. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Pribeh je obehrany, priciny apokalypsy nezname. Pusobilo to na mne jako prilis dlouhy trailer slouzici k navozeni lehce beznadejne atmosfery. 55% za vykresleni postapokalypticke Zeme. ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

Vodný svet a Oblivion dokopy. Bez čohokoľvek čo tie dva filmy robilo zaujímavými. Film som videl cestou v lietadle a hodnotím ho až o pár dní neskôr. Hovorím to preto, že mi tak dlho trvalo spomenúť si aký film som vlastne pozeral. Podľa všetkého veľmi zabudnuteľný. ()

Reklama

Reklama