Reklama

Reklama

Digging to Death

  • angličtina What's Buried in the Backyard
Trailer

Obsahy(1)

David Vanowen (Ford Austin) sa presťahuje do nového tajomného domu a v ňom objaví krabicu zakopanú dvore s 3 miliónmi dolárov a čerstvou mŕtvolou (Tom Fitzpatrick). David sa rozhodne peniaze schovať, lenže mŕtvola ho začne prenasledovať. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek koupí barák a opravuje si ho při dělání septiku objeví přes 3 miliony a mrtvolu. Vezme si ty peníze a ta mrtvola ho začne stalkovat pak mu z toho začne hrabat. Bohužel mrtvola nic nepředvede jen tam chodí a pořád ulehává na místo úmrtí a celkově je film nudný. Konec se to snaží zachránit a jsou zde dokonce 4 mrtvoly, ale k čemu to je, když vraždu nevidíme ani jednu. A pointa je teda co, že chlápek zabije přítele své dcery ji tam nechá uvězněnou tak, že tam asi umře a on sám si lehne místo té mrtvoly a umře ? 20 procent ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová, ale podařená černá groteska o tom, že najít na zahradě tři milióny babek, vám vůbec nemusí přinést štěstí ani duševní klid. Třeba v případě, že je hlídá mrtvola a vás navíc ještě začne hryzat svědomí. Halucinace, propukající šílenství, postupný rozpad osobnosti... No možná to popisuju až moc atraktivně, v podstatě je to jen taková levná blbůstka na jedno zkouknutí... Ale třeba když k panu otci přišel na návštěvu dceřin bojfrend Zack, a on ho svérázně "přivítal", rozchechtal jsem se takovým způsobem, až jsem z toho dostal škytavku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

David má všechno pod kontrolou.... až do konce. Čerstvě rozvedený, v novém starém domě, v práci fofr a dcera si našla přítele, což se nezdá být tím nejhorším. A pak, při kopání septiku, najde tři milony, ne korun, ale dolarů. Jenže vedle nich leží mrtvola, která rozhodně není ve filmu jediná. S každým dalším dnem má David pocit, že mrtvý muž vstává z mělkého hrobu a chce své peníze zpět. A to ještě netuší, jaká další tajemství ho čekají. Minimalistické mysteriózní drama o psychickém rozkladu. David se sám postupně začne podobat mrtvému muži a ztrácí kontrolu nad svým tělem. Tak nějak komicky působí výkřiky - Já tě zabiju! - směřované k mrtvole, vtipné je přivítání přítele jeho dcery. Jako celek jde ale o hořké a smutné drama, kdy se hlavní postava propadá stále hlouběji a hlouběji do pekelného bahna. Dojde i na krev, která třeba při práci s motorovou pilou zacáká celou kameru. Brutální gorefest ale nečekejte. Výborná je hudba! Maska mrtvého připomene kultovní Karneval duší. Zřejmě, dle hodnocení, pro okrajové publikum. Já byl spokojen. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zjevně nízkorozpočtová záležitost, která osciluje mezi hororem, thrillerem a sociální satirou. A pomalu ale jistě si buduje svůj svérázný styl. Chlápek najde za svým nově zakoupeným domem zakopanou bednu s pořádným balíkem peněz, ale má to háček - hned vedle pytle s penězi leží mrtvola. Film se původem mrtvoly vůbec nezaobírá a pouští se jednoznačně do patálií s nebožtíkem, který nálezci přivodí značnou změnu psychiky. A mrtvý chlápek občasně ožívá, aby našeho hrdinu patřičně deptal. Do akce se v druhé polovině filmu dostane nářadí, jehož vlivem přibude pár mrtvol. Velkou hororovou show plnou krve určitě neočekávejte. Michael P. Blevins není nejzručnější režisér, ovšem měl štěstí na kvalitního herce v titulní roli, který mu film patřičně vylepšil. Ford Austin je prakticky neznámý herec, který se své role zhostil obzvláštně skvostně. Jeho těkavost, dobrá výrazovost a šílené výpady vůči návštěvníkům jeho pozemku patří k tomu nejlepšímu. Oproti tomu film dost bojuje s rozpočtem, akce s mrtvolou působí suchopárně  tedy i málo strašidelně, vlastně moc na scéně neúřaduje, a první polovina filmu je poměrně pomalá, až téměř zdlouhavá. Satirický podtext určitě působil zajímavě, některé situace byly komediální, respektive teatrální, nicméně film si zachoval vlastní svérázný styl, který má svoji odlišnost. Vedlejší postavy dobře rámcovaly děj. A Rachel Alig i Richard Riehle patří k těm známějším hercům z kategorie nižší svítivosti. Celkově mně film připadal ne zcela zdárně dotažený. Urychlené finále body navíc neurvalo, takže ve výsledku se jedná o sympatický počin, kterému mohla být dopřána větší tvůrčí péče, aby se film v mysli diváka patřičně usadil. 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Maník najde při kopání septiku hromadu peněz s mrtvolou. A začne mu z toho hrabat. Celkem obstojná zábava za pár dolarů se sympatickým hlavním hrdinou, který mi připomínal Sudekise. Jen je škoda film balancuje na hraně psychohororu a komedie, díky čemuž není ve výsledku ani jedním. Nemám nic proti míchání žánrů, ale tady se to úplně nepovedlo. Nicméně jako jednorázová jednohubka to funguje bez problémů. 60% ()

Reklama

Reklama