Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Proč mě máte angažovat? Představte si, že každý den snídáte rohlík a najednou vám přinesou koblihu, je to úplně jiné, ale vy zjistíte, že hrozně dobré. A proč vám to řikám? No, přece proto, že JÁ jsem ta kobliha mezi rohlíkama".... Tenhle muzikál nezbožnuju tolik jako Hello Dolly, ale stejně mu nemůžu dát menší hodnocení, protože ta trošku natažená manželská "přetahovaná" , je bohatě vyvážená krásnými písněmi, kostýmy, kamerou a božskou Barbrou, za jejíž schopnost každou legrační scénu ještě podpořit shozením sebe sama si této herečky-zpěvačky par excelllence nesmírně vážím. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

NFR 2016, Oscar 1 : Herečka HR - Barbra Streisand + 7 nominací: Nejlepší film, Herečka VR - Kay Medford, Kamera, Střih, Hudba - M, Píseň - "Funny Girl", Zvuk ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14,1miliónaTržby USA $58,723,306Tržby Celosvetovo $59,500,000║ Príjemný film, ktorému ale nepridá na kráse minutáž, Barbra Streisand a Omar Sharif až nečakane úderná a svieža dvojica. /75%/ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu není jasné, co je vlastně na té Barbře tak strašného, měl by se podívat právě na Funny Girl. Není to dobrý muzikál, ale za jistých okolností by byl alespoň snesitelný. Kdyby byl natočen o patnáct let dřív, mohla v roli Fanny zářit Debbie Reynoldsová. O pět až deset let dřív to mohla být Shirley MacLaineová. To se bohužel nestalo, a tak musíme vzít zavděk Barbrou. Je strašná. Má hlasový fond, má komický talent, má dokonce i svůj zvláštní půvab. Hrozné ale je, jak na to pořád upozorňuje. Ve zpěvu jsou to všechny ty afektované přídechy, přivřené oči, házení hlavou atd. V hraní přehnaně emotivní zkraty v jednotlivých scénách (často během jediné věty), aby každý viděl, jak je schopná "střídat dramatické polohy". To, co by dobrá herečka vyřešila drobnou intonační nuancí, Streisandová prodává rozmáchlým teatrálním gestem. Bohužel právě za tuto roli dostala Oscara, což ji zřejmě utvrdilo v tom, že to dělá správně. Začátek filmu (a hlavní hrdinky u divadla) je ještě zábavný a docela svěží, ale pak už to jde od desíti k pěti skrz nekonečné množství lyrických songů a zpatetizovaných banalit, jako vystřižených z Pytlákovy schovanky, ale myšlených tentokrát vážně. 30% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Barbru Steisand nemusím ani jako herečku, ani jako zpěvačku a nepřetahuje mě ani jako žena, byť v době natočení Funny Girl se jí jistý druh půvabu upřít nedal. To její přepjaté herectví a temperament, na kterém Funny Girl staví, mi zkrátka nesedí. Přesto jí nemůžu upřít talent a pod 3* nepůjdu. Celkový dojem: 55 %. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Trochu iný typ muzikálu, na aký som zvyknutá, a predsa lepší ako tie súčasné. Viac ako o sláve, úspechu a peniazoch sa tu rozpráva o manželstve a rodinných problémoch dotváraných úchvatnými patetickými piesňami. Barbra je skvelá, ale chvíľami až príliš teatrálna a v mojich očiach určite nenahradí Audrey Hepburn alebo Nicole Kidman. Kto ma však očaril, je Omar Sharif v úlohe menejcenného manželíčka, ktorý na svoju Barbru rozhodne nestačí. Mimochodom, ten chlap oplýva neskutočnou charizmou a šarmom a bolo radosťou sa naňho pozerať. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Barbara Streisand u mě opravdu nepatřila mezi herečky, které bych mohl řadit mezi oblíbené. Alespoň jsem se znovu přesvědčil, co dokáže dabing, protože tohle byl první film, kde jsem ji slyšel v originále a jen jejím přičiněním nemá film o hvězdičku míň. Wyler totiž tentokrát ve vážnější druhé půli neudrží dramatickou linku a co by možná fungovalo v normálním filmu, působí v muzikálu utahaně a bez šťávy. I když, vlastní hudební čísla si tu užijete v podstatě jen ve výstupech, která i ve filmu fungují jako muzikál. Odzbrojující humor a herecký výkon Barbary Streisand však vynahradí téměř vše. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný muzikál. Barbara sa snaží a jačí, Omar je hráč-elegán ale celé je to natiahnuté ako stará štrufandľa. Zápletka i jej vyústenie v podobe piesne ma nechala vcelku chladným. Niekoľko náznakov rozvíjajúcej sa drámy lásky tu je, len bohužiaľ dej opäť skĺzne k vznešenej nude. Ku kladom patrí niekoľko skvostných secesných obrazov, či profesionálne odvedená úloha Omara Sharifa. No na 2 a pol hodinový muzikál je to trochu málo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemny muzikal, ktory ma plusy i minusy. Trosku by som skratil minutaz, avsak na druhej strane sa tam nespievalo az tak vela a casto, co je z mojho pohladu plus, pretoze rad sa divam na film, ktory ma dialogy a nie 80% spevu. Dej sa mi zdal byt az prilis presladeny uspechom a stastnym zivotom, co mi sice nevadilo a bavilo ma to, ale ocakaval som aj na nejaky dramaticky okamih, ale kde tu nic tam nic, az ku koncu zacalo trosku prihorievat. Aj napriek dlhej minutazi ma tento muzikal celkom bavil a kazdy, kto ma rad romanticke filmy by si ho nemal nechat ujst. Reziser William Wyler natocil par uspesnych filmov, avsak najviac sa mi pacili PRAZDNINY V RIME (1953) alebo BEN HUR (1959). Barbra Streisand ziskala za tuto hlavnu rolu Oscara, ale film Funny Girl mal este dalsich 7 nominacii, medzi ktorymi je aj kategoria najlepsi film roka alebo herecka vo vedlajsej ulohe Kay Medford. V pripade najlepsieho filmu zvitazil iny rodinny muzikal OLIVER! a v pripade najlepsej herecky vo vedlajsej ulohe to bola Ruth Gordon za ulohu v mysterioznom thrilleri ROSEMARY MA DETATKO (1968)... 07.12.2010 ________ Barbra Streisand - (Fanny Briceová) +++ Omar Sharif - (Nick Arnstein) +++ Kay Medford - (Rose Briceová) +++ Anne Francis - (Georgia Jamesová) +++ Walter Pidgeon - (Florenz Ziegfeld) +++ Lee Allen - (Eddie Ryan) +++ Mae Questel - (Pani Strakoshová) +++ Hudba: Jule Styne +++ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane, ak Barbra Streisand (jedna z mojich najneobľúbenejšich herečiek), skvele zahrá a bravúrne zaspieva vo filme s množstvom krásnych pesničiek, popričom jej sekunduje Omar Sharif v dobrom príbehu ? Dáme tomuto filmu 4* ! ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nemastné-neslané. Barbra Streisand sice zpívá bez chyby, ale osobně bych jí Oscara za tenhle film nedala. Zkrátka abych to už ukončila-jeden z mála muzikálů, u kterého jsem se upřímně nudila. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Barba Streisand v té nejlepší forma pěvecké i herecké. Natolik nejlepší, že i Omar Sharif jen sekunduje. Ale i jemu to jde. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand pro mě vždycky byla neutrální. Její zpěv mě něják nebral a v těch pár filmech, co jsem s ní viděla, mě něják neokouzlila. Ve Funny Girl ale přece jen má svoje kouzlo. Ta role jí sedla. Příběh je celkem obyčejný, ale zpracovaný zábavně a na tak hrozivou délku to nenudí. Písničky jsou taky velmi dobré a některé chytlavé, takže mi budou znít v hlavě ještě dlouho. 4* ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem se rozhodla podívat se na tuto starou klasiku. Film se mi líbil už poprvé, ale teď musím uznat, že lepší hodnocení je rozhodně na místě a že takové filmy, jako je tento, prostě obdivuju. Musím především vyzdvihnout herecký výkon Barbry Streisand, který tu vyloženě bije do očí, nejen tím, jak hraje komika, ale tím, jak hraje silnou a charakterní ženu, která si dokáže dělat legraci sama ze sebe. Barbra Streisand není zrovna typická kráska, ale dohání to velkou dávkou charismatu a vlastně jako ženská mi přijde sympatičtější, než jakákoli jiná vyumělkovaná hollywoodská kráska. Funny Girl je oproti americkým filmům co se točí dnes na naprosto jiné úrovni, má kouzlo, má eleganci a švih. Zahrnuje nejen krásné písničky zazpívané naprosto dokonalým hlasem hlavní představitelky, ale doplňuje se zde příběh na jevišti, rodinné prostředí, láska, ale takovým nenuceným přirozeným způsobem. Nevnucuje nám happy end, který by každý čekal, příběh je spíš natočen celkem syrovým způsobem... nebo jak to říct... tak nějak ne šetrně. Nastavuje nám pohled na to, jak se všechno mění, ale že ne vždycky to vyjde nebo končí dobře a o tom je život. A Funny girl si proto vážím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fanny by si podľa mňa zaslúžila lepší príbeh. Barbra ju zahrala takmer famózne, občas jej scenár vkladá do úst vynikajúce repliky a je nesmierne sympatická. Čím ďalej, tým viac. Len mám väčší problém s tým, ako mám vlastne film chápať. Asi je to oslava ženskej sily a oddanosti, len mi tu tieto vlastnosti hraničia s hlúposťou. Prečo máme spoločne s Fanny dávať šancu jej manželovi? Pretože je to taký elegantný fešák? Pretože ho hrá Omar? Prvá polovica je o jej vzostupe a začínajúcom vzťahu, tá druhá skoro už iba o tom vzťahu a na ploche dvoch a pol hodín ma to nedokázalo po celý čas uhranúť. Akoby bol film určený pre trpezlivejší indický trh. Ale pochopiteľne tu cítiť, kto to točil a že je to stopercentne profesionálne odvedená práca. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vstupnými informáciami pred sledovaním tohto filmu bolo, že Williama Wylera považujem za veľmi dobrého režiséra, muzikál ako žáner neobľubujem, získanie Oscara nepredstavuje pre mňa relevantnú hodnotu a Barbru Streisand považujem za herečku predurčenú k audiovýstupom, aj to iba v prípade, že jej niekto napíše dobrú skladbu (napr. Memory). Film potvrdil moje obavy, pozeral som ho bez najmenšieho zaujatia, nepáčil sa mi scenár, neupútala ma ani jedna pieseň a tri hviezdičky som dal iba vďaka používaniu rýchloposunu vo chvíľach, kedy som začal byť podráždený. A vzťah Barbry s Omarom, podobne ako v inom filme s Redfordom považujem za manipuláciu s publikom. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand jako hlavní hrdinka Fanny je okouzlující - vtipem, půvabem, zpěvem. Nevadí ani delší stopáž a pokerová vášeň jejího partnera Nickyho. Hlavní hrdinka přece musí trpět, jak říká Fanny. Její prostořekost připomíná podobné postavy - Lízu Doolittleovou nebo Vivian z Pretty Woman. I když si Fanny dokáže dělat před novinářin legraci z Nickyho prohřešku, na oslovení "slečno" reaguje jednoznačně. ()

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama