Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

dopita 

všechny recenze uživatele

Na muzikály jsem nikdy moc nebyl, ale o tomhle se dá spíš říct, že je to film, ve kterým se občas zpívá. Naštěstí je to velice dobře odvedená práce, tak ani ty muzikálový pasáže celkový tempo filmu moc nezpomalujou. Ale i tak je film trochu zdlouhavej a v poslední čtvrtině filmu dochází dech. Barbra Streisandová dostala za film Oscara, no nevim. Ze začátku, kdy je rozpustilá až potřeštěná, mě bavila. Pak, kdy děj začíná koketovat s dramatem už zdaleka tak přesvědčivá není. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Trochu iný typ muzikálu, na aký som zvyknutá, a predsa lepší ako tie súčasné. Viac ako o sláve, úspechu a peniazoch sa tu rozpráva o manželstve a rodinných problémoch dotváraných úchvatnými patetickými piesňami. Barbra je skvelá, ale chvíľami až príliš teatrálna a v mojich očiach určite nenahradí Audrey Hepburn alebo Nicole Kidman. Kto ma však očaril, je Omar Sharif v úlohe menejcenného manželíčka, ktorý na svoju Barbru rozhodne nestačí. Mimochodom, ten chlap oplýva neskutočnou charizmou a šarmom a bolo radosťou sa naňho pozerať. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já mám Barbru Streisand velice ráda a v této roli - a ještě k tomu, že je to její filmový debut - tak to ji obdivuji ještě více :) :) Je vynikající :) Takováto ztřeštěná role Fanny Brice jí skvěle sedí :) :) Je to zajímavé, vtipné, úsměvné a plné dobré hudby, která je fakt super a plno těch hudebních děl je prostě nezapomenutelných :) Je to pro mě jedno z nejlepších děl, které vzniklo :) Omar Sharif je okouzlující a myslím si, že oba měli štěstí, že se dostali tak skvělé příležitosti :) :) Nemám k tomu víc co říct - to je prostě potřeba vidět :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fanny by si podľa mňa zaslúžila lepší príbeh. Barbra ju zahrala takmer famózne, občas jej scenár vkladá do úst vynikajúce repliky a je nesmierne sympatická. Čím ďalej, tým viac. Len mám väčší problém s tým, ako mám vlastne film chápať. Asi je to oslava ženskej sily a oddanosti, len mi tu tieto vlastnosti hraničia s hlúposťou. Prečo máme spoločne s Fanny dávať šancu jej manželovi? Pretože je to taký elegantný fešák? Pretože ho hrá Omar? Prvá polovica je o jej vzostupe a začínajúcom vzťahu, tá druhá skoro už iba o tom vzťahu a na ploche dvoch a pol hodín ma to nedokázalo po celý čas uhranúť. Akoby bol film určený pre trpezlivejší indický trh. Ale pochopiteľne tu cítiť, kto to točil a že je to stopercentne profesionálne odvedená práca. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra bola vcelku pekná, aj spieva dobre, v tom problém nebol. Problém mám so scenárom filmu, pretože je nečakane výlučne o dvoch ľuďoch a všetko ostatné je len komparz. Pritom takmer nič z ich dlhého vzťahu nie je zhudobnené, muzikálom by som nenazval, ak sa vo filme občas zaspieva. Zdalo sa mi, že piesne sú celkom zbytočné, nič nikam neposúvajú, a úplne by stačilo, keby boli iba podmazom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1968 v New Yorku. (ČSFD)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)
  • Tímto filmem se Barbra Streisand zařadila do elitního seznamu herců, kteří dostali Oscara hned za první filmovou roli. (Krissty)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama