Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný muž nazývaný podle své masky „Muž bez tváře“ (Jacques Champreux) pátrá po ztraceném pokladu templářských rytířů. Využívá k tomu i lidské zombie, které vytvořil šílený doktor, a asistentku v kočičím obleku (Gayle Hunnicutt). Zločinec zabije historika Maxima de Borrega (Roberto Bruni), jenž i přes mučení neprozradí místo pokladu. Templářské bratrstvo plánuje pomstu a vraha hledá i policie pod vedením komisaře Sorbiera (Gert Fröbe). Policie nachystá past ve formě aukce de Borregových artefaktů, mezi kterými jsou i tři pečetě údajně prozrazující místo ztraceného pokladu. (curil)

(více)

Recenze (3)

strougy 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka stylového braku v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Veškeré ingredience potřebné k dokonale pokleslé zábavě tu jsou přítomny: nepolapitelný zločinec v masce (jeden z mnoha odkazů na původního, tj. nekomediálního Fantomase), zápletka točící se okolo templářského pokladu, krásná femme fatale, co v kostýmu alá Catwoman střílí po policistech šipky napuštěné jedem a vraždí nebohé stařenky, úniky po střechách či podzemními chodbami, tajné úkryty, všelijaké vynalézavé převleky a odvážný hlavní hrdina, co s pomstou v srdci zavile slídí po hlavním padouchovi. Vše funguje, jak má, film ani chvilku neposečká na místě a servíruje jednu krásně stylovou sekvenci za druhou a já se tak úžasně bavil a celé si to ohromně užíval. Velmi nečekané, o to však příjemnější překvapení. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Eurokrimi o technicky vyspělé organizaci, která se snaží získat poklad řádu templářských rytířů....Skutečně stylový brak. (max.50%) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu napsal, a zároveň hlavní roli muže v masce zahrál, Jacques Champreux. Ten byl vnukem slavného filmaře Louise Feuillada, který natočil prvního Fantomase (1913), jemuž tento film skládá hold. ()

Reklama

Reklama