Reklama

Reklama

Dva z Queensu

(seriál)
USA, (1998–2007), 75 h 54 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Kevin James, Leah Remini, Jerry Stiller, Victor Williams, Gary Valentine, Jon Favreau, Torrey DeVitto, Larry Romano, Blythe Auffarth, Rhiannon Leigh Wryn (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(207)

Obsahy(1)

Doručovatel Doug Heffernan vede spokojený život – má hezkou ženu (Carrie), velkou televizi a přátele, se kterými se na ni dívá. Potom se k nim přistěhuje Arthur, potrhlý otec Carrie. (oficiální text distributora)

Recenze (55)

Carcooli 

všechny recenze uživatele

Leah je brutální kočka, má extra šmrnc a připomíná mi jednu známou, která je jí extrémně podobná. Kevina jsem si strašně oblíbila v Když si Larry bral Harryho, a tenhle seriál je takovou nenásilnou večerní zábavou, když už máte doma všechno hotovo, příjdte z práce, uvaříte si kafe a pustíte si telku. Nějaký extra vtipný humor se ale nekoná, bohužel.. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Dva z Queensu, aka King of Inconsistencies, aka Fat Guy/Skinny Wife. Tlouštík Doug má fajn život, solidní práci, krásnou a chytrou manželku Carrie, až se jeden diví, proč se ta ženská zahazuje s takovým balíkem, ale jenom do chvíle, dokud se divák neseznámí s jejím otcem Arthurem, hysterickým bručounem, který se každou chvíli pokouší přijít k nějakým rychlým prachům a vzít někoho na hůl, to se potom zase jeden diví, že chudák Doug dávno nesedí za vraždu. KOQ (chuckle) je sesterským sitcomem Everybody Loves Raymond (dočkáme se hned několika crossover epizod), a tak nepřekvapí, že se mu velice podobá pojetím i stylem humoru, který čerpá hlavně z dysfunkce všech vztahů a lidských slabostí. Doug je nejlínější a nejsobečtější nenažranec, Carrie (byť s ní takřka stoprocentně soucítím) neustále sekýruje (sarkasticky, nutno dodat), Arthur každou chvíli vymýšlí nějakou šílenost, a i všechny podpůrné postavičky baví se svými trablemi. Osazenstvo si svoje role očividně užívá, Kevin James je tu nepochybně v životní roli (a to nejenom proto, že mnohdy vypadá, že mu jde o život, srsly, nepamatuju, jestli jsem kdy viděl někoho dalšího přežít tolik bolestivě vypadajících držkopádů) a chemie mezi ním a Leah Remini z televize takřka stříká. Celých devět sezón se jedná o pohodovou zábavu, která je pořád úsměvná a někdy i trochu víc než to. Je tu ovšem problém, který jsem zmínil úvodem. O takových Golden Girls se povídá, že je v nich hodně nesrovnalostí, a jelikož jsem je celé viděl několikrát, můžu potvrdit, že je to pravda. KOQ jsem sice viděl jenom jednou, ale i tak můžu s jistotou říct, že králi Queensu nešahají ani po kotníky. Je pravda, že napsat seriál o 206 dílech, ve kterém si nikdy nic nebude protiřečit, je asi nadlidský úkol, ale mnohdy jsem si musel ťukat na čelo, když si naprosto odporovaly dva po sobě jdoucí díly, často i v naprosto zásadních věcech. Ideálním (a takřka nespoileroidním) příkladem budiž Carriina sestra Sara, která po čtvrtém díle očividně nikdy ani neexistovala, pravda, dá se to prominout, tvůrci na začátku ještě netušili, kam se děj bude ubírat, ale když ještě někdy v šesté sedmé sérii dají několik flashbackových dílů o tom, jak se Doug a Carrie seznamovali, brali, stěhovali, a všechny odprezentují úplně jinou písničku, v kombinaci s faktem, že mnozí herci hrají několik různých postav, to působí skoro až jako running joke tvůrců. Škoda, že na něm není nic vtipného, a výsledný dojem tak výrazně sráží. Stále se však jedná o neškodnou zábavu, a lepší, než jakou jsem očekával s nejistým úvodem. ()

Reklama

Immort4lek 

všechny recenze uživatele

Takže...nejsem moc velký zastánce seriálů,ale tenhle mě fakt dostal.V jednoduchosti je síla, stručně řečeno. Doug Heffernan a jeho manželka Carrie se protloukají životem,který jim zpříjemňuje Douguv tchán. Starej páprda,cholerik a tak trošku blázen který má snad vždy "pravdu" :-). Doug je líny i když pracující člověk co má rád jídlo pro které by možná i vraždil. Skvělý humor co mně sedí. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších komediálních seriálů, který v Čechách doplatil nejen na hroznou vysílací dobu, ale především na KATASTROFÁLNÍ dabing!!! Viděl jsem první dvě série v originálním znění a u každého dílu jsem se královsky bavil, zpatořený český dabing však shazuje krásu seriálu na desetinu. Doporučuji v původním znění! ()

CrazmydRed 

všechny recenze uživatele

Čože?! KoQ vraj vysielala JOJ-ka a NOVA?! Teda, po predchádzajúcich komentároch som rada, že som o tom ani netušila, pretože zlý dabing vie skaziť celú námahu, ako napr. v Ženatom zo záväzkami - otrasný dabing. Ja osobne preferujem ten nemecký, a ten teda v KoQ vyniká :) Len nechápem, prečo je tu nado mnou napísaný ako herec iba Jerry Stiller, keď hlavnými postavymi sú Kevin James a Leah Remini...Kde sú?!!!!! ()

Galerie (169)

Zajímavosti (14)

  • Larry Romano (Richie) odešel ze seriálu, protože dostal nabídku do seriálu Kristin (od r. 2001). (prokda)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama