Reklama

Reklama

Dva z Queensu

(seriál)
USA, (1998–2007), 75 h 54 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Kevin James, Leah Remini, Jerry Stiller, Victor Williams, Gary Valentine, Jon Favreau, Torrey DeVitto, Larry Romano, Blythe Auffarth, Rhiannon Leigh Wryn (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(207)

Obsahy(1)

Doručovatel Doug Heffernan vede spokojený život – má hezkou ženu (Carrie), velkou televizi a přátele, se kterými se na ni dívá. Potom se k nim přistěhuje Arthur, potrhlý otec Carrie. (oficiální text distributora)

Recenze (55)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ideální zvuková kulisa k vaření. Samo o sobě to moc zábavné není, protože ani ten nejškodolibější člověk na světě se nedokáže do nekonečna smát dvěma lidem, kteří jsou prakticky po všech myslitelných stránkách frustrovaní svými životy a přes proklamovanou lásku i jeden druhým. Nejlepší tak na tom celém je nesmírně otravný otec/tchán Arthur, jehož představitel taky jediný ze všech na obrazovce umí hrát. A i u něj jsem si, když jsem zaevidovala jméno představitele, říkala - jak může tak šeredný chlap mít tak hezkého syna? ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Dva z Queensu, aka King of Inconsistencies, aka Fat Guy/Skinny Wife. Tlouštík Doug má fajn život, solidní práci, krásnou a chytrou manželku Carrie, až se jeden diví, proč se ta ženská zahazuje s takovým balíkem, ale jenom do chvíle, dokud se divák neseznámí s jejím otcem Arthurem, hysterickým bručounem, který se každou chvíli pokouší přijít k nějakým rychlým prachům a vzít někoho na hůl, to se potom zase jeden diví, že chudák Doug dávno nesedí za vraždu. KOQ (chuckle) je sesterským sitcomem Everybody Loves Raymond (dočkáme se hned několika crossover epizod), a tak nepřekvapí, že se mu velice podobá pojetím i stylem humoru, který čerpá hlavně z dysfunkce všech vztahů a lidských slabostí. Doug je nejlínější a nejsobečtější nenažranec, Carrie (byť s ní takřka stoprocentně soucítím) neustále sekýruje (sarkasticky, nutno dodat), Arthur každou chvíli vymýšlí nějakou šílenost, a i všechny podpůrné postavičky baví se svými trablemi. Osazenstvo si svoje role očividně užívá, Kevin James je tu nepochybně v životní roli (a to nejenom proto, že mnohdy vypadá, že mu jde o život, srsly, nepamatuju, jestli jsem kdy viděl někoho dalšího přežít tolik bolestivě vypadajících držkopádů) a chemie mezi ním a Leah Remini z televize takřka stříká. Celých devět sezón se jedná o pohodovou zábavu, která je pořád úsměvná a někdy i trochu víc než to. Je tu ovšem problém, který jsem zmínil úvodem. O takových Golden Girls se povídá, že je v nich hodně nesrovnalostí, a jelikož jsem je celé viděl několikrát, můžu potvrdit, že je to pravda. KOQ jsem sice viděl jenom jednou, ale i tak můžu s jistotou říct, že králi Queensu nešahají ani po kotníky. Je pravda, že napsat seriál o 206 dílech, ve kterém si nikdy nic nebude protiřečit, je asi nadlidský úkol, ale mnohdy jsem si musel ťukat na čelo, když si naprosto odporovaly dva po sobě jdoucí díly, často i v naprosto zásadních věcech. Ideálním (a takřka nespoileroidním) příkladem budiž Carriina sestra Sara, která po čtvrtém díle očividně nikdy ani neexistovala, pravda, dá se to prominout, tvůrci na začátku ještě netušili, kam se děj bude ubírat, ale když ještě někdy v šesté sedmé sérii dají několik flashbackových dílů o tom, jak se Doug a Carrie seznamovali, brali, stěhovali, a všechny odprezentují úplně jinou písničku, v kombinaci s faktem, že mnozí herci hrají několik různých postav, to působí skoro až jako running joke tvůrců. Škoda, že na něm není nic vtipného, a výsledný dojem tak výrazně sráží. Stále se však jedná o neškodnou zábavu, a lepší, než jakou jsem očekával s nejistým úvodem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čomu z ´nie´ si nerozumel?“ „Dvaja z Queensu“ sú tradičný priemerný americký sitkom, u ktorého ma kvôli nie príliš vtipným scenárom prekvapilo, koľkých sérií sa dočkal. Ak je niečo horšie, ako priemerné zápletky, tak už iba priemerné herecké obsadenie. Výnimku tvorí výrazný Jerry Stiller, mimochodom otec Bena Stillera (stretli sa spolu v ZOOLANDEROVI) ako šialený svokor Arthur. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký televízny seriál "Dvaja z Queensu" (The King of Queens) sa točil v priebehu rokov 1998 až 2007. Takmer desať rokov, čo ma dosť prekvapuje, že sa našla skupina divákov, ktorí to sledovali. Ja som tomu nikdy neprišiel na chuť. Nezdalo sa mi to zábavné, vtipné, ani zaujímavé. Ústredná manželská dvojica Doug a Carrie bola mdlá, nudná, bez iskry. Moc sa ku sebe veru nehodili. No a ten starý páprda Arthur, otec Carrie, mi občas poriadne liezol na nervy. Nesympatický chlap. Bolo to celé také akési nemasné neslané. Podpriemerný, nevýrazný americký sitcom. ** ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejný sitcom, ale nevím proč, je zvláštním způsobem neodolatelný. A postava Arthura je naprosto boží, Jerry Stiller má naprosto neopakovatelný herecký projev. Velmi poctivé 4*. Edit: Poté, co jsem skoukl všech 9 sezón nemůžu jinak - 5*. Ojedinělej sitcom, teď už chápu jeho oblíbenost. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Ač je to o mnoho slabší než ikonické seriály jako Přátelé, Krok za krokem nebo Na zdraví, tak je to prostě výborné a já se při každém dílu královsky bavím. Jak nemám Kevina Jamese rád, tak tady mi ani trochu nevadí no a Pavlata dabující starého Artura prostě seriálu kraluje... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

celkem vtipný sitcom,bohužel má kolísavé kvality,někdy se fakt natlemím,jindy jen tupě zírám jak dokážou být američani debilní.kevin james je bezpochybi tím kdo seriál drží na hranici sledovatelnosti,sice nevim jak se jmenuje ten herec co hraje toho dědu,ale jeho postava i ten herec jako osoba je nevtipný a vyloženě nesypmatický,hodně lidí si tu stěžuje na špatný český dabing,zrovna v tomhle případě nesouhlasím.hlavní představitelé sou nadabování dobře a vtipně. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Hodnotení je tu k dnešnému dňu 22, ale komentár ani jeden. (Čím to asi je ? Žeby "úžasným" vysielacím časom na TV NOVA ? Alebo nulovou reklamou zo strany slovenskej televízie JOJ ?) Jeden z najúspešnejších sitkomov v USA si však malé "zamyslenie" určite zaslúži. Doug Heffernan (Kevin James) je doručovateľom u IPS. Žije v radovom rodinnom dome v Queense, New York spolu so svojou energickou ženou Carrie (Leah Remini) a svojráznym svokrom Arthurom (Jerry Stiller). Celý humor tohto dielka vychádza z jednoduchých situácií bežného života, no priznávam, že na chuť som mu prišiel až v polovici druhej série. Ak teda niekto zavrhol tento druh zábavy už počas prvých epizód, mal by sa pozrieť napr. na vynikajúci diel o tom ako si Dougovi susedia inštalovali na záhradu bazén. Verdikt: v našich končinách absolútne nedocenené dielko (snáď sa mu dostane zadosťučinenia, keď Kevin James prerazí na striebornom plátne). (27.6.2005) Musím sa vehementne zastať českého dabingu, ktorý je geniálny. Najmä MICHAL PAVLATA, ktorý dabuje JERRYho STILLERa je dokonalý ! Apropo v jednom z jeho flashbackov si otca zahral jeho slávny syn BEN STILLER. (1.6.2007) Od V. série dabuje J. STILLERA Petr Oliva. A už to nie je ono (Sk*rvená NOVA CINEMA). (5.9.2008) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

K tomuhle seriálu mám hodně kladný vztah. Každý rok na něj koukám v Rakousku v německém znění a nikdy jsem ho v jiném znění neviděla. A musim říct, že nadabovaný to tam mají vážně skvěle. Celkově jsem viděla necelou půlku a postupně to chci dokoukat všechno. Baví mě úplně každý díl. Vždycky se u toho hodně nasměju. 85%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemáte žiadne DVD, iný seriál nevysielajú, nudíte sa? Tak vtedy prichádza chvíľa tejto zábavy. Nenáročný, nemajúci ambície, miestami vtipný. Ukážkový príklad pásovej výroby made in USA. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes slabší rozjezd platí Dva a půl Stillerovy rodiny za velmi dobrý sitcom, který rozehrává svůj humor na půdorysu zcela běžných situací.. Ovšem Kevin James byl zárukou bolavých bránic.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Seriál je hodně nevyvážen. Na jeden opravdu dobrý díl vychází 10 nudných. Díl s tučnáky mě , ale opravdu sundal. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem začal sledovat nedávno a docela mě chytl. V některých dílech jsem se hodně nasmál zejména díky hlavní postavě Kevina Jamese...6/10. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Ale tak občas se člověk zasměje. Ale spíš se divím, že se ti dva ještě nerozešli, když se pořád tak hádají...asi proto, že by ten sitcom už nemohli dál točit :) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Co jsem nyní muž v domácnosti, mám tu čest sledovat s matkou odpolední seriály... Dva z Queensu patří mezi ty lepší a vtipnější! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Výborné. Aby člověk tetno seriál docenil musí vidět v originále (s newyorskými přízvuky Carrie a Richieho:-). Kevin James se pro roli Douga narodil. Za nízké hodnocení tady může žalostný český dabing. ()

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama