Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je v podstatě dokonalý western a vhled do problematiky prvních usedlíků na západě očima mladé ženy. Krásný seriál který může okouzlit kohokoli se svobodnou duší. Těch několik nedostatků s chutí házím za hlavu. Už jen proto, protože takovýchhle věcí se moc netočí. Díky Sheridane. Za mě 92% a jasných 5* ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepamatuju si, kdy mi v televizi sedlo něco víc než 1883. Ten seriál nemá jedinou špatnou postavu. A navíc ani jedna z těch postav nemá špatnej casting. Jako bonus tu najdete i Billyho Boba Thorntona, kterej tu hraje asi tři minuty a Toma Hankse, co si střihne snad jenom devět sekund. Sheridan je král. Připravil deset dílů čistě dějovýho masa bez flaksů, ve kterejch je citu, pižma a člověčiny na tři životy. Nebojte se, pokud neznáte Yellowstone. Není to potřeba. A nebojte se, pokud nemusíte westerny. 1883 totiž není western. Ale emocemi protkanej horse trip po přenádherný přírodě. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan se poslední dobou ukazuje jako scenáristický westernový bůh, a to naprosto právem. Seriál 1883 je vážně úchvatná podívaná. Nejdřív jsem si říkal „western pouze o cestování z místa na místo, to může být celkem nuda“, no a opak je pravdou. Především je to prequel k Yellowstone, takže to dává smysl. Zajímavé je, že diváci absolutně nemusí znát seriálový počin YS. Každopádně je to skoro po všech stránkách dokonalé. Některé věci by mě ani nenapadly, která nebezpečí číhají po cestě západu. Je to detailní, humorná stránka sedne senzačně, krásná hudba s vlastním motivem a postavy, ke kterým si za pouhých pár dílů vypěstujete neuvěřitelný vztah. Opravdu neskutečná podívaná. Akorát mi hodně vadila hlavní vypravěčka, tedy hlavní postava slečny. Její mind voice mi celý seriál celkem kazil. Samé motivační žvásty. Nebo její romantická linka, ta mě moc nebrala. Na jednu stranu je to pochopitelné, protože týpce je asi 18 let, takže se to dá odpustit, jenom to musím zmínit. Byl bych radši, kdyby se seriál upoutal více na jejího otce. 80/100 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvá časť rozsiahlej ságy rodiny Duttonovcov v podaní Taylora Sheridana. Famózna drsná poetika. Príbeh rozpráva o strastiplnej ceste prisťahovalcov na Západ a robí to tým najatraktívnejším spôsobom. Seriál má všetko, čo divák potrebuje. Silné charaktery, emócie, hrdinstvá a zbabelstvá. Monológy mladej Elsy Dutton sú ozdobou projektu. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Telenovela v kovbojskom štýle. Nezmyselné, až trápne scény, nepíšem o situáciách, lebo tie mohli alebo nemohli nastať, ale pozerať to mi zopár ráz pohlo žlčou a kúsky zdravého rozumu, čo mi ešte zostali, skoro odišli. Prísť do cudziny a upelešiť sa je jedna vec, ale divákovi to predostrieť ako nejakú úctyhodnú a strastiplnú cestu, je druhá vec. Navyše trápne výlevy a situácie, ktoré mi pripadali ako z nejakého vzorca, boli únavné. Dopozeraných šesť epizód, aj tak si dovolím hodnotiť. Na ďalšie už skrátka nemám nervy. Radšej si pospím. Sheridana mám rada, ale toto ma naštvalo. ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • V seriáli sa spomína bar White Elephant (Biely slon), ktorý existuje dodnes. (belinko)
  • Shea Brennan (Sam Elliott) hovorí imigrantom, že sú blázni, pretože majú vo vlaku voly a nie kone. Pravdou je, že väčšina priekopníkov používala na ťahanie svojich vozov skôr voly ako kone, na rozdiel od zobrazenia vo väčšine westernov. Voly sú pomalšie, ale vhodnejšie na takúto cestu, pretože sú silnejšie, dokážu vydržať pod nátlakom, dokážu lepšie ťahať plne naložené vozy do hôr, menej sa vystrašia a po príchode by sa lepšie hodili na život na farme a zakladanie stád dobytka. (belinko)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama