Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesta karavany začíná a objevuje se první z mnoha nebezpečí. (SkyShowtime)

Recenze (18)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Co začalo jako cesta vpřed, se změnilo na úprk. Do neznáma.“ Na úvod nám tvůrci nabídnou pohled na zasmušilého Toma Hankse, v závěru pak na rychlé kolty šerifa Billyho Boba Thorntona trestajícího partu banditů, která chtěla okrást karavanu evropských imigrantů. Holt když je třeba, hodí šerifský odznak do placu. Právě skupinu přistěhovalců doprovází za úplatu coby ochrana dvojice veteránů z války a rodina Jamese Duttona, která by v dalekém Oregonu ráda nějaký kus země uprostřed ničeho. Divoký západ bez příkras a s vydatnou atmosférou. Zrádná cesta už od počátku ukazuje svou neúprosnou tvář. Solidní casting zatím doprovází Sheridanovo špičkové řemeslo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Ještě o stupínek syrovější než první díl. Bohužel ne po celou stopáž, což je malinko škoda. Naháněčka krav byla kupříkladu hodně uspávající stopáž, ale asi chtěli tvůrci vykreslit danou dobu co nejrozmanitějším způsobem. Naopak střet banditů s opuštěným kempem a následné vyústění tohoto konfliktu bylo naprosto epesní. Závěr potom totálně šokující. Velmi mě potěšila smrt nejotravnějších postav, u kterých jsem byl přesvědčený, že nás budou seriálem provázet ještě hodně dlouho. Nejlepším momentem bylo rozhodně shledání s dosti svérázným šerifem, který řeší konflikty dost radikálními metodami snad i na danou dobu. [77 %] ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co začalo jako cesta vpřed, se změnilo na úprk. Do neznáma. Couvali jsme do propasti. Tolik se starali o hříchy, co nás pronásledovaly, že jsme se neobtěžovali zaobírat tím, kam vlastně kráčíme. A za námi byl útes." Pro mě zatím super. Zajímavé je, že se koukáme na stejné, přitom každý vidí jinak a něco jiného. Přikláním se k názoru "big.nine.cf", pozvolné tempo není na škodu. Nesouhlasím naopak s názorem jiného uživatele, pro kterého to je jenom naháněčka zvířat, údajně stupidní dialogy, k unudění a jenom dvakrát se tam vystřelí (ano, tak to poslední je neoddiskutovatelná pravda. Jenom dvakrát se tam vystřelí). :) ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda obsahuje nejzbytečnější cameo v historii seriálů, a to v podobě Tomáše Hankse, který řekne asi 6 slov a dá považovat za výsměch. Dalo se z toho vyždímat více. Každopádně zbytek epizody naprosto úchvatný, ale to tu budu psát u každého dílu. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do polovice príprava na naháňanie dobytka, potom pár nemastných - neslaných viet, potom chvíľu naháňanie dobytka a ešte zopár viet, plus poetický monológ, ktorý ma tiež neohromil. Za polovicou už trochu lepšie: banditi, rýchla pomsta,  jeden pohreb. Na seriály stále nie som a tie, čo som videl celé, spočítam na jednej, dvoch rukách. Nechápem prečo sú niektoré tak nadhodnotené, ale dám tomu ešte šancu a možno to aj pochopím. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne ako som predpokladal, naivne a snove romanticke predstavy vzruseneho dievcata su konfrontovane chvilami tvrdej reality a brutality. Kovbojska a romanticka linia budu zrejme nejaky cas sprevadzat uskalia dlhej cesty. Najlepsia akcna scena epizody ukazala sucasny Sigma-man meme v jeho dokonalom prevedeni v miestnom serifovi: "There's only one killer in Fort Worth and that's me..... vyrusili ma akurat trochu slabe dovody kovbojov pripojit sa k vyprave. Myslim, ze zrovna "volne dievky" neboli dostatocne. Hoci blondavy fuzoc sa mozno "zalaskoval" a bolo by to snad i uveritelne. Ti zvysni ich moc nemali. A trochu som zavahal i pri tak vlaznej "sesterskej naklonnosti" v zaverecnej tragedii. Ale tiez si to viem omluvit, vtedajsim tvrdym pristupom. Inak fajn. 80% ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa čistá krása, od naháňanie jedných volov po strieľanie tých druhých. Good times. Z úvodu som aj čosi pogooglil nech viem o čo tam šlo, historické okienko musí byť ()

pallok 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že to bola poriadne nudná hodinka. Dúfam, že sa veci pohnú a dej dostane aj nejaký zmysel, zatiaľ nič moc. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Logické vyústění filmu v úprk osadníků-pionýrů do vzdálené Montany, budiž. Ovšem složení těchto kolonistů ze střední Evropy bylo velmi bych řekl nepravděpodobné a zejměna ty kostýmy. Cikáni společně s Němci a snad Rumuny nebo Jugoslávci všichni oblečeni včetně nemčoura i přistěhovalecké dívky z Čech( skvelý přízvuk americké herčky která má  kořeny z Čech ) nějaké. “ Vlachy ze Sedmihradska“ mohli si najít poradce tedy ten Němec v hadrech někde z Balkánu opravdu nic moc autentického, Češka by měla na hlavě šátek nebo čepec ale ně onuci jak z Afganistánu ale beru ze pro Američnany jsme jeden orientální a balkánský guláš. Jinak super. ()

Reklama

Reklama