Reklama

Reklama

Expedice Repti Planet - Ománské dobrodružství

  • angličtina Expedition Repti Planet – Oman Adventure

Obsahy(1)

Parta čtyř kamarádů a členů expedice Repti Planet vyráží natočit první, ryze český dokument o přírodním bohatství Sultanátu Omán, zaměřený na místní herpetofaunu (plazi a obojživelníci). Nemalé úsilí přináší své ovoce a daří se nalézt a vystopovat velké množství druhů zvířat. Vrcholem celé výpravy je bezesporu setkání s několika druhy zmijí a především kobrou arabskou (Naja arabica), chycenou při „výletní“ plavbě na řece. Celkově se daří najít přes 60 druhů plazů a obojživelníků a jedná se tak o nejucelenější filmový pohled na tuto jedinečnou ománskou faunu. (Joker7)

(více)

Recenze (3)

Joker7 

všechny recenze uživatele

Z téhle země moc dokumentů o přírodě není, natož českých! Z hadů a dalších plazů má většina lidí iracionální strach a je hrozně dobře, že podobné filmy je ukazují v přirozené podobě a bez senzačních záběrů vystresovaných hadů vyprovokovaných k útoku na kameru. Jsou to nádherná zvířata, která si zaslouží náš respekt. Dobrá práce! Doufám, že takových filmů Repti Planet vyprodukuje víc! ()

Stovajz 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou při pátrání po nějakém dalším dokumentu o plazech, kterých bohužel moc není. Překvapilo mě, že je české výroby. Ano, není to sice David Attenborough, ale je vidět, že ho tvůrci natáčeli s láskou, humorem a s ohledem na zvířata. Dokument si na nic nehraje a přesto, že se jedná o amatérský počin, tak je zábavnější než nějaké profi produkce. Jsou tam i velmi hezké momenty a záběry. Film má rozumnou stopáž a dokázal si udržet pozornost i mé přítelkyně, která se o přírodu moc nezajímá. Kluci z Repti Planet, jen tak dál! A doufám, že to nezůstane jen u jednoho dokumentu. ()

Reklama

Javkine 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Tak trochu jiný způsob vyprávění o plazech a obojživelnících. Film je zábavný a dokáže si udržet pozornost po celou stopáž. Odlehčené pojetí v kombinaci se zajímavými záběry plazů a obojživelníků, kteří se zase tak často v dokumentech o přírodě neobjevují. Těším se na další dobrodružství! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Tři členové týmu pracují v českých ZOO. (Joker7)
  • Premiéra dokumentu proběhla 30. dubna 2020 na kanálu YouTube, neboť muselo být zrušeno promítání pro více osob v době mimořádných opatření kvůli pandemii covid-19. (Joker7)
  • První film z dílny Repti Planet, který vznikal doslova na koleni. Celkové náklady včetně letenek, půjčení vozu, dalších doprovodných nákladů pro celý tým a postprodukce nepřesáhly částku 150 000 Kč. (Joker7)

Reklama

Reklama