Reklama

Reklama

Ztracené království pirátů


Živé či mrtvé (E06)

(epizoda)
  • Česko Živé nebo mrtvé (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Lovec pirátů Woodes Rogers dorazí do Nassau s pekelným úmyslem skoncovat s piráty z Karibiku. Charles Vane a Černovous se brání, ale Rogers je zajme. Zatímco Černovous, tou dobou již silně pod vlivem šílenství vyvolaného syfilidou, umírá během souboje, na Charlieho Vanea čeká oprátka. Anne Bonnypvá a její milenec Jack Rackham se přesto pustí do boje proti britskému impériu a svého řemesla se nehodlají vzdát. Dny Zlatého věku pirátů jsou však již sečteny. Duch svobody a volnosti, jaký panoval v Nassau, nicméně žije dál a je ideou, která brzy dojde naplnění v nově vzniklé republice – Spojených státech amerických. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Kolárek 

všechny recenze uživatele

Pěkná adorace vrahů a zlodějů a vrchol je poslouchat oslavné ódy na Anne Bonny. Prostě proto, že byla žena. Podává se to ve stylu, že pirátství byl nějaký její feministický manifest či co. Ach jo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavilo mě když piráti prodávali své manželky na dražbách. A popis Anne "Nosila spíš pánské oblečení. Nosila otevřenou košili, která odhalovala její prsa. Tím ukazovala světu, že nemusí dodržovat očekávání společnosti. Nevyužívala svou sexualitu jako způsob, jak něčeho dosáhnout, ale používala své tělo jako způsob, jak ukázat že nikomu nepatří a nikdo ji neovládá". Konec pirátů a počátek feminismu. ()

Reklama

Galerie (31)

Reklama

Reklama