Reklama

Reklama

Ztracené království pirátů

(seriál)
  • Česko Království pirátů (více)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Působí jako výplod mýtů a legend. Svérázní psanci přinášející na širé moře vraždy a chaos ovšem nejsou hollywoodský výmysl. Dokonce vytvořili vlastní demokratickou republiku... (Česká televize)

Recenze (21)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokument pokrývá krátké časové období, takže si může dovolit být hodně detailní a popisovat piráty takřka krok po kroku. To mě bavilo, ačkoliv se právě v tom nacházel kámen úrazu. Přítomní historici totiž v mnoha případech spíš fabulují, což platí zejména pro myšlenkové pochody jednotlivých postav. Své domněnky pak vydávají za fakta, což celkový dojem trochu kazí. Ale zase ne tolik. Největší devízou seriálu je celkové zpracování. Jedná se o zhusta hraný dokument a je znát, že se tady nešetřilo. Lodě a samotné námořní bitvy díky tomu nepůsobí jako laciný digitální bordel a na hercích je znát, že své řemeslo ovládají. Upřímně řečeno nemám potuchy, nakolik tvůrci zůstali věrní známé realitě, ale najisto vím, že bych podobný projekt rád viděl i v dalších dějinných etapách. 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moře je slaný hrob Pirátů!! Netflix natočil nejlepší žánrovou věc s Piráty, co jsem kdy viděl a fanoušci Historie a Pirátů si tohle nesmí nechat ujít. Je zde využit polo dokumentární styl. Tedy vypráví se zde epický příběh s krásným vizuálem, skvělými kostýmy a řízným drivem, který je doplněn výklady zkušenými historiky a funguje to výborně. Seriál nám představí vznik Pirátské demokratické republiky v Nassau až po konec zlaté éry Pirátů a je to strhující, velkolepé a tak poutavé, že při sledování jsem měl několikrát čelist až na zemi. Herci jsou vybráni naprosto věrohodně a trefně a z pirátů nejvíc zaujme trio Black Sam Bellamy, což byl férový a nejbohatší pirát své doby, Charles Vane, tyran a psychopat zároveň proslaven mučením a týraním vězňů a pak samozřejmě nejznámější Edward Thatch!, který si na svou největší slávu musel chvíli počkat, ale nutno uznat, že ten jeho přerod/proměna v absolutní ztělesnění ďábla a šílence aka legendárního Blackbearda je zde natočená dokonale. Tedy jakmile propadne šílenství a vystoupí na příď své lodi se zapálenými vousy, 3 kolty a zařve na širé moře I am Blackbeeard! tak husí kůže byla snad i na prdeli. Mezi silné momenty považuji i zajetí největší otrokářské lodi Whydah! a představení korzára, lovce pirátů kapitána Woodse Rogerse, což byl úhlavní nemesis všech pirátů a nemilosrdný člověk už od pohledu. Seriál má výborné tempo, neskutečně graduje, je narvaný pěknými dějovými zvraty, hezky zde fungují intriky a zrady, je zde i dostatek sexuálních scén ( Nejslavnější pirátka Anne Bonney, která ve svých 16 letech ojela snad všechny!!) jsou zde silné dialogy a hutný vývoj všech charakterů, kde zamrzí možná jen akce, které nebylo ve výsledku tolik a finále bych si přál možná velkolepější, ale tak či tak je to záležitost, kterou jsem si moc pěkně užíval. "Budem tak bohatí, až budeme srát zlato!!". 9/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál od Netflixu, který popisuje historii pirátů v karibské oblasti v 18. století. Hezky zobrazuje, co stálo za jejich vznikem a jaké to mělo následky. Taky se tu dozvíme, jak vlastně pirátská společnost vypadala a fungovala. Je to rozhodně dost zajímavé, co se tady člověk všechno o tomto tématu dozví. Je to proloženo hranými scénami z jednotlivých období a konfliktů z pohledu historických postav. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Netflixovské podanie dejín s mizerným herectvom a prekrúcaním či dokonca až fantazírovaním o udalostiach, ku ktorým nemáme dokonalé informácie, ale to neznamená, že si ich musíme vysvetľovať po svojom. V podstate ešte aj seriál Čierne vlajky je historicky vernejší a nepochybne pútavejší. Netflix to poňal celé po svojom a ohýbanie histórie v tom správne liberálno-progresivistickom smere je u nich povinnosťou. A tak sa tu dozvedáme, že aký to bol strašný svet pred 300 rokmi, kedy fungovalo otroctvo a neboli povolené rozvody - to fakt dávame na jednu úroveň? Z pirátky Anne Bonney, o ktorej osude sa vie dosť veľký prd sa tu urobil svätý grál feminizmu, pretože bola taká slobodná, že mohla ošukať všetkých pirátov, zahodiť ženské šaty a obliecť si mužský odev. Úžasné, to znie fakt sexy. Mnoho z tej libiotskej propagandy tu popísal aj užívateľ diccon. Nedá sa nič iné len konštatovať, že určite sa neučte dejepis z dokumentov netflixu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

A bylo by to ještě lepší, kdyby se vystřihla polovina těch expertních mluvících hlav, zejména tam, kde se z historie plynule klouže do ničím nepodloženého fantazírování. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument ktorý vedel udržať moju pozornosť po celý čas. Skvelý výber postáv na ktorých sú príbehy postavene, hrané časti herecky zvládnuté, výprava je výborna a informačne ideme dostatočne do hĺbky. Celkovo sa mi asi najviac páčilo výtvarné spracovanie. Možno nemuselo byť až toľko epizód ale že by som sa nudil, nemôžem povedať. ()

panWolf 

všechny recenze uživatele

Zasčátek vypadal docela dobře ,ale časem se historie začala ohýbat do červené knihovny. Celkem souhlasím s komentářem diccon. Vzhledem k tomu , že toho o této zajímavé historii moc není to je tak na 50%. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Tohle jsme potřebovali?! Jaký to bude? To jsou otázky, které jsem si kladl, než jsem začal sledovat tento dokumentární hraný seriál. A nebyl jsem zklamán, když opomenu, že je to část historie, která se vlastně netýká Čech a je spíše pro nadšence, tak se jedná o velice kvalitní snímek, který byl skvěle zahrán, pokud se to dá tak nazvat. Bohužel u některých epizod mi vadilo zbytečné přeskakování děje a kazilo to docela dojem... Každopádně další škoda je ta, že vzniklo jenom šest epizod, celý by se to dalo více rozvést... Nicméně jsem rád, že se neopomenuli i méně známé postavy v pirátské historii jako Sam Bellamy, Anny Bonny či Jack Rackham... Co bych si představil, že by se ukázaly třeba artefakty spojené s těmito piráty nebo podobné z této doby, nebo o zbraní, či tipů lodí... Každopádně celkové hodnocené všech epizod je na 5 hvězd a 80%. ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Za mě moc povedený počin, který mi dovolil se ochytřit v mě nepříliš známé etapě dějin . Místy zbytečné dialogy myslím, ale jako celek velmi provedené. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku na základě historie. Hraný dokument podává zajímavá fakta o zrodu pirátství. Zpočátku se jednalo o státem placené vojáky - korzáry, a to jak na straně Anglie, tak na straně Španělska. Než si na tu samou činnost udělali vlastní živnost. Hrané části korespondují s dobrodružnými filmy. Co mi trochu vadilo, že v různých dílech byly použity některé stejné záběry a že k jednotlivým postavám byly papouškovány určité události, jako by to bylo pro blbé nebo jako kdybych neviděl předchozí díly. Jinak zajímavé. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl z tohoto hraného dokumentu velký strach, protože jsem si vůbec nebyl jistý, jak tvůrci dané téma uchopí a zda zvolené období vykreslí přesně tak, jak to zhruba asi bylo. Hned po první epizodě se veškeré mé obavy rozplynuly a celých 6 epizod jsem shlédnul na jeden zátah, poněvadž takovou parádu jsem opravdu nečekal. Na dokumentu je patrné, že penězi se tady opravdu nešeřilo. Většina hraných scén vypadá fakt nádherně, souboje působí maximálně autenticky a herci předvádí naprosto fantastické výkony. Své jistě odvedlo i svižné tempo, dějové zvraty, slušná gradace děje, fungující emoce a perfektně nastíněný vývoj postav a jednotlivých vztahů mezi nimi. Zkrátka od začátku až do konce výborná pirátská podívaná. Na druhou stranu mně u komentářů různých historiků a osobností vadila obecnost a místy i spíše dohady a spekulace, proč se tak někdo choval, proč se to tak stalo atd. V tomto ohledu jsem očekával více profesionality. Rovněž jsem očekával větší množství soubojů a přestřelek, stejně jako poněkud grandióznější zakončení. Jinak ale spokojenost, pokud bude nějaké pokračování, rozhodně si ho nenechám ujít. 8/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ztracené království pirátů je důkazem, že Netflix může dělat i kvalitní dokumentární série, dobře zahrané, s atmosférou a kvalitním vším okolo. A také, že i Čt si troufne na to, na co si z tuzemských stanic netroufne prakticky žádná jiná (snad jen až na výjimku v podání Cool). Piráti jsou navíc téma, které samozřejmě zajímá, nejen díky popularizaci ve filmech. Filmaři si vybrali asi nejzajímavější a nejdramatičtější období těchto králů moře. Přiznám se, že hodně faktů o pirátech překvapí a zaujme a zbořila se mi řada mýtů o nich. ()

diccon 

všechny recenze uživatele

Zezacatku to vypada slibne, jako dalsi z rady hranejch dokumentu, ktery se (pokudmozno) drzi historie a informace bali do peknyho vizualniho kabatu. Jenze pak se stane to, co se spoustou dalsich dnesnich filmu. Nastoupi progresivisticka agitka a holywoodska bulvarni touha po senzaci. Mezi normalni historiky (asi 4) jsou zamichany cca 2-3 woke sufrazetky z ruznejch americkejch a kanadskej univerzit a zacnou vam vysvetlovat pocity a motivace osob, z jejichz zivota casto zname jen par let (radove procenta) a jeste je zvesela vykladaji dnesnim progresivistickym pohledem. A do toho mame spoustu rozhovoru mezi hlavnima postavama, ktery jsou uplne vybajeny. Coz by i v ramci dramatizace bylo pochopitelny, ale ne s tim libtardim nadechem. Na vrchol hovadismu utoci s nejvetsim nasazenim politrucka Tamara Walker z Univerzity v Torontu, ktera se ve svoji profesionalni kariere zabyva tematy jako "jakym zpusobem byla zkusenost otroctvi a rasizace tvarovana genderem" (tj. bezbreha woke kopa hovadin). Tahle "expertka" s radosti likviduje historickou hodnovernost serialu tvrzenim (cituji):"Kazdy evropsky narod mel v Karibiku plantaze a otroky." Jasne Tamaro. Dneska mame v Evrope 44 statu, vpodstate narodnich, pricemz vsechny ty narody samozrejme existovaly uz pred 300 lety. Kolik z nich melo na zacatku 18. stoleti plantaze v CELY Americe (a nejen v Karibiku)? 6. Slovy SEST. A to pocitam i smesnej podil Danska a Holandska. Je to skoda, protoze Zlatej vek piratsvi je rozhodne obdobi velice zajimavy. Serial mohl byt o nekolik trid lepsi, kdyby si tvurci vybrali skutecny historiky a ne tyhle moderni pohrobky Josefa Goebbelse. Bez propagandy by to bylo na 3 hvezdy. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Když poprvé vyvěsili černou vlajku s lebkou a zkříženými hnáty, bylo mě jasné, že příběh, který uvidíme bude zábavný, ale raději se, jak to u podobných psedo "dokumentů" u Netflixu bývá, nezabívat historickýmy detaily, protože je neřešili ani tvůrci. Člověk se až diví uvědomělosti, kterou měli lidé, kteří se podepisovali křížkem. ()

othoson 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde spíše o nějaké vlhké sny tvůrců a ne dokument držící se faktů, takže v rámci žánru katastrofa. Místo očekávaných zajímavých faktů jsme spolu s "experty" vymýšleli, co si asi mohli říct Černovous s Vanem na párty a s kolika chlapama spala Bonny než vlastně dle nich spoluzaložila USA. Ale co jsem mohl taky čekat od platformy, která se nás snaží přesvědčit o tom, že Kleopatra přece musela být černoška. Přežil jsem to, takže jedna hvězda za odvahu předkládat plky, drby a teorie jako totální dochované fakty ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Jako dokument docela zajímavé, ale často zbytečně tendenční, postavy jsou až příliš polarizované (dobráky a padouchy poznáte hned), takže z této strany je výsledek spíše rozpačitý. Jenže ono se na to výborně kouká, lodě, kostýmy i ten "správný" soundtrack. Takže pokud vás serie nenadchne jako dokument, tak jako levnější Piráti z Karibiku bude fungovat výborně. ()

Reklama

Reklama