Reklama

Reklama

Jak ukrást Venuši

  • USA How to Steal a Million (více)
Trailer

Obsahy(1)

Koníčkem Charlese Bonneta je falzifikátorství uměleckých děl. Na poslední aukci se mu podaří úspěšně prodat padělek Cézannova obrazu. Jeho sebevědomí to ještě posílí. Jeho dcera Nicole, která otce neustále zrazuje od jeho počínání, jednou v noci překvapí v domě distinguovaného muže, o němž si myslí, že je to zloděj. Simon Dermott je však specialistou na padělky a přišel odebrat vzorek barvy z domnělého obrazu Vincenta Van Gogha, aby mohl Bonneta usvědčit z podvodu... Bonnet se mezitím rozhodne vystavit v prestižní pařížské galerii falzifikát sošky Venuše od Benvenuta Celliniho. Sošku již před dávnými roky padělal Nicolin dědeček a jako model mu stála Nicolina babička. V galerii je soška z bezpečnostních důvodů umístěna uprostřed kruhu infračervených paprsků, při jehož přerušení se spustí alarm. Nicole Bonnetová se schází s americkým obchodníkem přes počítače Davisem Lelandem, z něhož se vyklube zájemce o sošku Venuše. Nicole zdůrazní, že je soška neprodejná, a když ho políbí, Leland si začne  dělat naděje. Daruje jí zásnubní prsten. Za Bonnetem přichází pojišťovací agent, aby podepsal dokument, podle něhož bude soška Venuše pojištěna na milion dolarů. Svým podpisem však Bonnet dává také svolení k odborné expertíze. Nicole se zděsí a kontaktuje Dermotta. Chce, aby jí pomohl sošku ukrást, než se na podvod přijde… Dermott se Nicole ptá, proč chce ukrást něco, co jí patří. Také jí řekne, že se mu zdá, že soška Venuše je Nicole nápadně podobná. Ale Nicole se mu líbí, a proto souhlasí... Oba navštíví galerii a obhlížejí situaci a bezpečnostní opatření. Dermott je znepokojen, když zjistí, že naproti galerii je přísně hlídané sídlo ministra vnitra. Přesto však vymyslí plán. (TV Prima)

(více)

Recenze (297)

fefee 

všechny recenze uživatele

Aj napriek všetkej snahe režiséra a hercov hlavne A.Hepburn s P.OToole-om ma pobaviť to nevyšlo. Téma mi je blízka ale Audreyne herectvo mi je tak vzdialené...Nikdy nepatrila medzi moje obľúbené herečky a ani nebude. Film stará klasika ale dnes už ťažký priemer. 2,5* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zlatý Hollywood imituje Francii v maximálně pohodové zlodějské komedii / romantice, jíž propůjčuje značnou část starosvětsky elegantního šarmu neodolatelný pár Audrey Hepburn + Peter O'Toole. Důmyslná loupež pak především rozněcuje jejich vzájemné jiskření, poněvadž více než na komplikovaných zvratech či technických udělátkách staví na geniální jednoduchosti a trpělivosti (vyčkávání v kumbálu, namáčknuti na sebe). ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s nadanou a krásnou Audrey Hepburn, které sekunduje poměrně nudný ale funkční O´Toole. Tím co hraje prim v tomto filmu je ale slušná zlodějská zápletka a sympatický humor nevytrácející se až do samého konce. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Where have you been?" - "I was getting engaged." Wyler opäť dokázal, že čoho sa kedy chytil, premenil na klenot kinematografie a verte mi, nie je to žiadny "fake". Čo sa týka scenára, miestami kecal tam, kde si zaslúžila byť akcia a bol ticho tam, kde si zaslúžil byť dialóg. Našťastie takých situácii nebolo príliš. Zaujímavý námet a samotné "how to", ktoré je pri lúpežných filmoch tak dôležité Wyler poňal vskutku pôsobivo. Na miske váh prevážila kategória romantická komédia nad krimi heist movie, čo by som znášal ťažie s iným obsadením. Tu to presne sadlo, ulahodilo a vyvolalo pocit skvelého zážitku z kvalitného filmu - tomu vravím majstrovská režijná práca. Ten vysoký, modrooký, štíhly a celkom pekný Peter O'Toole bol skutočne vysoký, modrooký, štíhly celkom pekný a k tomu všetkému veľmi dobre hral. Pre Audreynku Hepburn jednoducho neexitujú slová, ktoré by ju dokázali popísať. Na vzdialené priblíženie: Ak má stupnica ženskej krásy, elegancie a šarmu hodnoty od 1 po 10, Audrey sa nachádza v intervaly (11; ∞) pričom predstavuje hodnotu idúcu po nekonečne... a tej dobrej duše, ktorá jej tak dokonalo namaľovala už bez toho najkrajšie oči na svete, by mal byť dodatočne udelený Oscar za makeup. Samotná lúpež je úžasná (najmä získanie kľúčika a odomknutie) a zakončenie filmu je rovnako kvalitné. Jediná vec, ktorá mi vŕtala chvíľu hlavou je, kam sa počas filmu vytratil Hugh Griffith, pretože tam boli minimálne dve scény, ktoré si ho vyžadovali ako soľ. Tak ako tak, všetci vedľajší herci na čele s Hughom Griffithom predviedli vynikajúci výkon. Ako ukradnúť Venušu je oddychový film s precíznou réžiou a tým najlepším obsadením. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jednoduše oddechovka s Audrey, takže pod čtyři se mi nechce, i když bych jinak asi šel. Totiž, tenhle film byl a je převážně jedním. Představením nezapomenutelné Audrey Hepburn - její vizáže, stylu oblékání, rozmanitých pohledů a samozřejmě i špičky dokonalého nosu. Tak nějak jsem se dějem moc nebavil, zato skvělými a originálními dialogy rozhodně ano. A jeden z nejstarších Williamsových soundtracků má už svůj nezaměnitelný rukopis - pružný jak proutek (zajímavý). (Jo a nejlepší glosy měl stejně Hugh Griffith, ten chlap byl prostě příšernej ksicht - jen v dobrym.) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem od Wylera čekal víc. Je to mile úsměvné, scénář není vůbec hloupý a samotná krádež v muzeu je kouzelně primitivní. Ale nějak mi tam k lepšímu hodnocení chybělo víc humoru. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Velice roztomilý a hravý film, který určitě nabízí zajímavou zápletku, která byla i hezky zpracovaná. Dopomohli tomu i skvělý herci samozřejmě. Ne vyloženě romantické, o to více originální a příjemné. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Plně chápu zdejší nadšení ohledně Audrey Hapburn, protože tady byla opravdu úžasná. Teda čekal jsem, že to bude výrazně zábavnější, ale je pravda, že se jedná o opravdu nesmírně pohodovou záležitost. Peter O'Toole sice není imho zrovna extra krasavec, ale decentní elegán mu jde na výbornou. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Nemôžem to zaradiť k filmom, pri ktorých som zažíval explózie smiechu . Vo viacerých miestach mi to pripadalo umelé , nasilu vtipné a niekedy domnelý vtip kráčal proti logike, takže padali základné piliere tvoriace gro dobrej komédie. Peter O´Toole mal momenty, kde evokoval nenalíčeného míma. Dosť silnými bodmi záchrany v tomto filme sú idea - hrdina kráča proti svojmu pôvodnému cieľu aby prišiel veci na koreň a postupom času si uvedomil svoje postranné zámery , ďalším plusom je Audrey Hepburn a nie len vďaka tomu že je to femme fatale hereckého neba ( pretože i tá niekedy gestami pripomínala handrového strašiaka do maku ) a zrejme najkvalitnejším oporným bodom je šikovne napísaný scenár. Summa summarum vhodný film na pokojný podvečer. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Děj je předvídatelný a nerealistický, ale to se dá u komedie odpustit. Že jsem se vlastně ani jednou pořádně nezasmál, to bych koneckonců možná taky nějak překousl, ale že jsem se skoro celou dobu nudil, to už považuju za dosti závažnou závadu. Audrey Hepburn mě opět nijak zvlášť neoslnila a Peteru O'Tooleovi podle mě více sedí role vážné než komediální. Ani provedení loupeže není nijak zvlášť zajímavé, navíc ho degraduje řada nelogičností... ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií, kterou si nikdy nenechám utéct. Úžasně vtipné dialogy. A jiskření mezi hlavními představiteli je nepřehlédnutelné. Mimochodem, krásné Audrey je v tomto filmu již 37 let. ()

mozkomor 

všechny recenze uživatele

Pohodová, elegantní a především ve všech směrech precizní lupičská komedie. O¨Toole a Hepburnová jsou jako obvykle výborní, ale přesto je zastiňuje naprosto fenomenální Hugh Griggith - ty jeho vykulené výrazy jsou prostě dokonalé. Když se k tomu přičte brilatní scénář a režie, tak vychází naprostá klasika žánru, což ostatně u Wylerových filmů není nic neobvyklého. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Milá komedie (jako obvykle), která stojí výhradně na ústřední herecké dvojici. Nápad s padělatelem je výborný a originální a já se dobře bavil celou dobu. Nevidím důvod, proč nedat pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjemný film s krásnou atmosférou Paříže 60. let. Romantika zde funguje na jedničku, příběh hlavně v závěru lehce pokulhává, ale je to jízda. ()

James87 

všechny recenze uživatele

Až se nám někdo vloupe do bytu, tak mu udělám kafčo a pak ho odvezu kam bude chtít. Ještě připomenout majstrštyk s klíčem v muzeu a je to. Ve zkratce musím říct, že se na to dá koukat. ()

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama