Reklama

Reklama

Moje nejlepší kamarádka Anna Franková

  • Nizozemsko Mijn beste vriendin Anne Frank (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o přátelství Anny Frankové a Hannah Goslarové, jejich životě v nacisty okupovaném Amsterdamu i tragickém shledání v koncentračním táboře. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh Anny Frankové musí všem, kteří mají druhou světovou nastudovanou, být více než jen známý. Ale příběh její nejlepší kamarádky Hanny Goslarové? Ten byl pro mě docela velkou neznámou. Příběh je to ale také silný, ostatně jako jakýkoliv jiný odehrávající se v té době. Bohužel ale filmařsky není natolik zajímavý, abyste se u něj nezačali lehce nudit. V sérii jiných, podobných, se rychle ztratí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

přijít s jiným pohledem na notoricky známy příběh je většinou osvěžující, ovšem v tomhle případě je výsledek někde na půli cesty. Příběh Hannah sice není o nic slabší, než příběh její nejlepší kamarádky, nicméně jeho zpracování je bohužel tuctové a jelikož podobných filmů vznikl nespočet, poměrně lehce upadne v zapomnění. Příliš mu nepomáhá ani různé skákání v čase a ačkoliv nemám nic proti nelineárně vyprávěným příběhům, tenhle konkrétní by si tu linearitu celkem zasloužil a myslím, že by mu pomohla v mnohem lepším dávkování emocí a vůbec v práci s nimi. Čím snímek sbírá drobné plusové body je zobrazení samotné Anny, která tu není za žádnou světici, ale za normální holku v pubertě se všemi plusy i mínusy...60% ()

Reklama

matko2351 

všechny recenze uživatele

Ťažko písať negatívne o filme s tak silným príbehom a hlavne keď je to podľa skutočnej udalosti. Miestami som mal pocit, ako keby to všetko bolo zjednodušené, až pokiaľ som neuvidel Annu Frankovu v tábore. Veľmi som im prial aby sa im podarilo prežiť, újsť, hlavne si splniť sen a cestovať po celkom svete, aj keď som už poznal, ako to všetko skončí. Tieto filmy a knihy mi dajú vždy zabrať. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani jedinou verzi filmu o Anně Frankové, a její jméno jsem znal spíš z povzdálí, takže pro mě byli všechny věci vesměs nové. Příběh je pochopitelně klasická emoční ždímačka s očekávaným koncem, který ale zafunguje i při X té variaci na dané téma. Nečekejte nic nového na tématiku Židů a 2. světové války, naopak, čekejte přesně to, co očekáváte, a taky to dostanete, bohužel, se  vším, co k tomu doopravdy patřilo, ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Naivne som si myslel, že si púšťam asi 3 verziu filmu o Anne Frankovej, pretože som si ani poriadne neprečítal názov filmu. Vnímal som len veľké písmo Anna Frank, zbytok som ignoroval a prakticky hneď pustil na Netflixe play... Veľa sme sa o jej kamarátke nedozvedeli. Ťažko sa k tomu vôbec niečo píše, pretože všetko je tak príšerne priemerné, že si môžete byť istí, že o pár dní si už veľa pamätať nebudete. Typická šablóna- odporní Nemci, krásne a nevinné dievčatá...Situáciu zachraňovali maďarské židovky, ktoré filmu dali aspoň akú-takú iskru. Réžia čistá rutina, bez nápadu a akejkoľvek silnejšej scény. Na jedno pozretie. 50%. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném přátelství mezi Anne Frank a Hannah Goslar. Režisér Ben Sombogaart uvedl, že často navštěvoval skutečnou Hannah Goslar, které bylo v době natáčení kolem devadesáti let a žila v Izraeli, aby si vyslechl její příběh. Naléhala na něj, aby film co nejrychleji dokončil, protože byla v relativně špatném zdravotním stavu a velmi si jej přála vidět před svou smrtí. Navzdory zpožděním ve výrobě kvůli pandemii covid-19 stihl režisér Sombogaart ukázat hotový film Hannah Goslar a její rodině, kteří si snímek zamilovali. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama