Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kara ben Nemsi a jeho společník Hadží Halef jedou v karavaně lovců černých otroků pouští. Cestou narážejí na dvě podivínské figurky profesora Pfotenhauera a anglického lorda Lindsaye, kteří hledají archeologické vykopávky. Zachraňují bílou otrokyni Senicu a další zajatce. Společně pak bojují proti pouštním lupičům a vrahům, vedeným Abu el Motem... (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Karavána otrokov je natočená podľa románu Karla Maya, ale príliš sa predlohy nedrží. Film reflektuje na dobrodružné, komerčne úspešné filmy talianskej (americkej) produkcie tých čias, ale tvorcovia vložili do príbehu priehrštie komických prvkov. V tomto filme sú až tri komické postavičky (anglicky lord, nemecký ornitológ a predovšetkým orientálna karikatúra Hadži Halef), ale hlavnou postavou je Kara Ben Nemsi v podaní nevýrazného Viktora Staahla. Štvrtá recenzia. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mi podobně jako dalším tady moc nesednul představitel hlavní role navíc v první půlce to dějově částečně kopíruje starší film Ve stínu Padišáha, ale jak to přejde do tý hlavní linie s tím otrokářem co rád nechá házet lidi krokodýlům tak je to docela zábavná dobrodružná jízda. Hlavní záporák je opravdu démonický a i v pár dalších aspektech se mi zdá, že je z tohohle nejvíc cítit ten duch pozdějších Mayovek ze šedesátých let. Tak jako tak nakonec to budou lepší tři hvězdice. Každopádně potěšilo i to, že jsou takovýhle zapomenutý kousky k sehnání a mohl jsem si tak doplnit tuhle mezeru to rozhodně.65% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu velmi pěkné! Georg Marischka uměl točit mayovky. Kdyby tam hrál Karu ben Nemsiho Lex Barker, byl by to super film v řadě orientálních mayovek. Viděl jsem v tom malebnost, všudypřítomný humor a některé scény z pozdějšího Pokladu Inků, který mne jako dítě velmi zaujal (také zde je scéna s krokodýlem)...Jinak další díl, Babylónský lev, už je podstatně slabší. V databázi: http://www.csfd.cz/film/125465-en-las-ruinas-de-babilonia Babylónský lev/ ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Naivní, ale pěkný film. Tvůrci skloubili dohromady romány Pouští a Karavana otroků, které na sebe nijak nenavazovaly. Není to žádná "akčňárna" jako většina pozdějších mayovek, což mně však nevadilo. Možná bych dal i čtyři hvězdičky, ale film jsem viděl v nekvalitním obraze i zvuku - německém samozřejmě. Mně osobně se více líbí následující film "Lev Babylonský", kde hraje Karu jiný herec. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak kdo četl předlohu, tomu je naprosto jasné, že nejde o zfilmování celé knihy „Karavana otroků“, ale o hodně zkrácený přepis jiného románu, minimálně tedy v první polovině. Poté se však ke karavaně přeci jen dostaneme. Mi to sice vadilo, ale přitom jsem se královsky bavil. Karaben Nemsi je sympatický stejně jako jeho přítel Halef. Děj má spád, hluchoty ude skoro nejsou a tak to v klidu ohodnotím na šedesát procent. ()

Reklama

Reklama