Reklama

Reklama

Sarah Codyová se těší na své osmnácté narozeniny. Právě poznala svou první lásku, Christophera. Za ním i přes nesouhlas svého otce tajně uteče na večírek. Netuší, že pro jejího otce Dona to je posledním stimulem, aby začal uskutečňovat svůj zvrhlý plán. Don je rozhodnut svou vzpurnou dceru zavřít v tajné místnosti ve sklepě. Jednoho dne ji skutečně pod záminkou, že potřebuje pomoci s těžkou bednou, naláká do sklepa, kde ji uzamkne v bývalém protiletadlovém krytu (dům ho má). Sarah je v šoku. Snaží se volat o pomoc, nikdo ji ale neslyší. Po několika dnech ji Don dokonce ve sklepě znásilní a zbije. Na policii nahlásí ztrátu dcery, tváří se, že nezdárná dívka utekla s nějakým mužem. Ze dnů Sářina nedobrovolného vězení se stanou roky. Při svém pobytu Sára svému zvrhlému otci porodí několik dětí, o které se v nuzných podmínkách vzorně stará. Naučí je dokonce číst a psát. Celou dobu ovšem také myslí na svého bývalého přítele Christophera. Ten ostatně Sáru stále hledá, podaří se mu ji najít...? (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady se asi spěchalo, aby nebyl první někdo jinej. Těžko bych z hlavy vytasil silnější námět a mám pocit, že až si tohle do plánovacího kalendáře zadá nějaký režisérský eso, bude to nejděsivější zážitek mýho života. Vzhledem k tomu, že předlohou je skutečná událost, se mi ani trochu nechtějí používat spojení jako dobrý film nebo dobrá práce. Je to hnus, velebnosti. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Pri takej extremne tazkej,smutnej,neuveritelnej,hroznej a znepokojivej teme podla skutocnych udalosti,ktoru si neviem ani len predstavit,tak slabe,odflaknute spracovanie,je to obrovska skoda,ak by sa toho chopil nejaky skuseny reziser,urcite by sa z toho vyklula drama,na ktoru by som nikdy nezabudol,ale takto moje hodnotenie bude nizke,biedne herecke vykony,po tych dlhych rokoch nikto zo zucastnenych nestarnul,hlavna protagonistka posobi,ako keby sa nic nedialo,takmer ziadne psychicke,fyzicke,zdravotne ci mentalne problemy,no jednoducho ziadna slava,pozdravujem tvorcov filmu v tom negativnom slova zmysle...:-) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem smekám a divím se, že tenhle béčkový tv film s béčkovou produkcí i béčkovými herci dokázal zaujmout na tak špičkové úrovni. Celá tahle kauza ohledně Fritzla je podána celkem výživně i informačně šikovně a ačkoliv filmařsky jde o průměr, sám jsem se přistihl, jak jsem se místy zarýval do sedačky a ke konci jsem se i celkem dost od napětí zapotil. Obstojná jednohubka, která asi nikoho neurazí a slabším povahám dovede i pěkně zavařit. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Chápu, že něco tak neuvěřitelného zasluhovalo zfilmovat. Nicméně, když už se někdo obtěžovat popsat světu co se stalo, měl si dát záležet především na castingu. Rozdíl dvacetiletý není na hercích vůbec znát (rozdíl mezi dvacítkou a čtyřicítkou jsou jen trochu našedivělé vlasy). U vrchního úchyla je to pro změnu jen šedivějící bradka (a na nějakých 60 vypadal tedy zachovale). Prostě buď zapojit pořádně maskérnu, nebo vybrat dva herce pro postavy co se prolínají celým filmem. Navíc volba vyprávění…. Začít mega-spoilerem jak se vlastně dostala ven, byla idiocie (jako kdyby autoři automaticky počítali s tím, že všichni stejně příběh znají a tak je to vlastně jedno). Jediné solidní plus je stopáž a fakt, že se film nevyžíva v nechutných/násilných scénách. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Zajímalo by mě , kolik % na tom je reálných. Dle mého tak možná 10% ? Nevěřím tomu že by někdo mohl být tak blbej a nezajímal se o to proč jeho drahá polovička tráví tolik času ve sklepě. S čím bych to mohl srovnat? S příběhem Nataschy Kampusch . Tam to působilo věrohodně, příběh co se skutečně stal , ale že by se člověku dařilo tolik let tohle tajit před členy rodiny ? Takže fakt si pokládám otázku, na kolik to je podle reálného příběhu. Celkové zpracování , je takové dosti amatérské , splácané na koleni. Neříkám že je to vyloženě špatné ale mohlo to být daleko lepší.  Nevím tedy, jaký byl rozpočet, ale mohlo to být rozhodně lépe zpracováno. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Film se inspiruje kauzou Josefa Fritzla, někdy též nazývanou jako „Kauza Amstteten“. Fritzl od 28. srpna 1984 věznil ve sklepě svého rodinného domu svou dceru Elisabeth. Zde ji pravidelně znásilňoval a zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo, tři byly uvězněny ve sklepě spolu s matkou a tři žily přímo v domě. Když Fritzl Elisabeth uvěznil, byla osmnáctiletá, když byla osvobozena policií, bylo jí již 42 let. (pornogrind)

Reklama

Reklama