Reklama

Reklama

Sarah Codyová se těší na své osmnácté narozeniny. Právě poznala svou první lásku, Christophera. Za ním i přes nesouhlas svého otce tajně uteče na večírek. Netuší, že pro jejího otce Dona to je posledním stimulem, aby začal uskutečňovat svůj zvrhlý plán. Don je rozhodnut svou vzpurnou dceru zavřít v tajné místnosti ve sklepě. Jednoho dne ji skutečně pod záminkou, že potřebuje pomoci s těžkou bednou, naláká do sklepa, kde ji uzamkne v bývalém protiletadlovém krytu (dům ho má). Sarah je v šoku. Snaží se volat o pomoc, nikdo ji ale neslyší. Po několika dnech ji Don dokonce ve sklepě znásilní a zbije. Na policii nahlásí ztrátu dcery, tváří se, že nezdárná dívka utekla s nějakým mužem. Ze dnů Sářina nedobrovolného vězení se stanou roky. Při svém pobytu Sára svému zvrhlému otci porodí několik dětí, o které se v nuzných podmínkách vzorně stará. Naučí je dokonce číst a psát. Celou dobu ovšem také myslí na svého bývalého přítele Christophera. Ten ostatně Sáru stále hledá, podaří se mu ji najít...? (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejprve menší info pro neznalé https://cs.wikipedia.org/wiki/Kauza_Amstetten jinak k filmu jsou 2 pohledy na něj jedna je jako film kdy to funguje parádně  o hlavní postavu se strachujete záporák je hajzl na pohled jeho matka je svině (měla taky dostat nějaký trest bohužel se na ni nedostalo)   a ty děti jsou sympatické na pohled (ne nejsem pedofil jen vím, že v dnešní době do tohoto žánru dát sympatické děcka je umění a ne každému se to povede). Pohled druhý je horší kdo tu kauzu sledoval nebo se v tom trochu orientuje ví, že tohle s tím až na ženskou v sklepě co rodí děcka moc společného nemá nevím jak to měly s právy , ale Fritzl měl 7 děcek za 20 let (tady má 3)  z toho 3 dole a 3 nahoře a ještě jedno později  umřelo  a on ho spálil (tady ho zakope  a v podstatě umře nenarozené poté co ji skope) dále tu místnost už měl připravenou dříve jelikož to chystal a měl ji zařízenou tady je to jen sklep a   bez vybavení co dodal až později. Fritz byl i podezřelý z několika vražd jedné dokonce z České Republiky a nikdy se mu to nedokázalo. Nikdy jich nechtěl zabít jen jim tím vyhrožoval na rozdíl od filmu. Tady se o ni matka starala a chtěla ji najít zatímco ve skutečnosti byla matce buřt a matka byla pod vlivem otce do takové míry, že Elisabeth po osvobození se s ní nechtěla ani stýkat jelikož jí bylo divné a právem, že jí nechyběla   Pokud hodnotím film tak 80 procent pokud skutečnou událost tak 40 procent něco nadhodnotím za to, že je to televizní film a kvalitní. Nějak to vysoučtuju na 80 procent . ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady se asi spěchalo, aby nebyl první někdo jinej. Těžko bych z hlavy vytasil silnější námět a mám pocit, že až si tohle do plánovacího kalendáře zadá nějaký režisérský eso, bude to nejděsivější zážitek mýho života. Vzhledem k tomu, že předlohou je skutečná událost, se mi ani trochu nechtějí používat spojení jako dobrý film nebo dobrá práce. Je to hnus, velebnosti. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve jménu všech zvrhlíků, tohle nebyl úplně příjemný film aneb nechutný taťka  v akci. Byl jednou jeden tatík, co svoji vzpurnou osmnáctiletou dceru zavřel pod zámek do tajné místnosti v suterénu jejich rodinného domu. Judd Nelson byl úplně neskutečný výkvět zrůdnosti, kdy se mnohdy jevilo, že snad nesledujeme herce, nýbrž na dobré slovo propuštěnou kreaturu, co se po skončení natáčení odebere zpět do své izolace v ústavu, kde drahná léta nevkročí lidská noha v rámci jeho návštěv. Stefanie Scott coby jeho uvězněná dcera ovšem odvedla přesně to, co se po ní chtělo. Jejich "tandem" byl naprosto fascinující. Nejzásadnějším problémem bylo období, jakým si postavy prošly, zajetí trvalo konkrétně 20 let. A tenhle časový interval nebyl na postavách moc znát, navíc oběť nestárla na svobodě, ale zavřená ve zvukotěsném suterénu bez oken. A vypadala pořád v super kondici, k tomu tři podomácku provedené porody a jeden potrat ve vysokém stádiu těhotenství, kdy ji krémoval vlastní otec.  Docela zajímavě fungovala skutečnost, že život zajaté ženy a jejich dětí závisel na tom, jak se zdravotně povede jejich vězniteli. Kdyby totiž náhodou zemřel, nikdo by uvězněnou ženu nikdy nenašel. A ačkoliv jde jen o tv film, podařilo se mu být působivým. Elisabeth Rohm je herečka, která na svoji extra roli stále čeká, přičemž její režijní debut ukázal, že se rozhodně  coby režisérka neztratí. Svůj film, jež je inspirovaný skutečnou událostí, natočila působivě a poutavě. Logika sice diváka poněkud provokuje, dokonce je i velkou záhadou, kam se podělo dítě, které mladá žena čekala ve čtrnáctém roce v zajetí, určitě se ovšem podařilo přiblížit život v izolovaných prostorách, kam se ukládá maximálně tak harampádí a brambory. 8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přidám se k těm, kteří kritizují formát TV filmu, protože Fritzlův případ si zaslouží mnohem komplexnější pojetí. A stejně jako jiným se ani mě nelíbí fakt, že hlavní protagonisté prakticky nestárnou. Naopo¨ak chválím tísnivou atmosféru života ve sklepě, kde se matka snaží svým potomkům zajistit alespoň zdání normálního dětství a stejně tak mě bavilo obsazení, přičemž bylo fajn vidět Judda Nelsona, kterého mám zaškatulkovaného jako komediálního herce, v podobné psychopatické roli. Slušná práce, ale doufám, že áčkové zpracování ještě přijde. 65% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Chápu, že něco tak neuvěřitelného zasluhovalo zfilmovat. Nicméně, když už se někdo obtěžovat popsat světu co se stalo, měl si dát záležet především na castingu. Rozdíl dvacetiletý není na hercích vůbec znát (rozdíl mezi dvacítkou a čtyřicítkou jsou jen trochu našedivělé vlasy). U vrchního úchyla je to pro změnu jen šedivějící bradka (a na nějakých 60 vypadal tedy zachovale). Prostě buď zapojit pořádně maskérnu, nebo vybrat dva herce pro postavy co se prolínají celým filmem. Navíc volba vyprávění…. Začít mega-spoilerem jak se vlastně dostala ven, byla idiocie (jako kdyby autoři automaticky počítali s tím, že všichni stejně příběh znají a tak je to vlastně jedno). Jediné solidní plus je stopáž a fakt, že se film nevyžíva v nechutných/násilných scénách. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Film se inspiruje kauzou Josefa Fritzla, někdy též nazývanou jako „Kauza Amstteten“. Fritzl od 28. srpna 1984 věznil ve sklepě svého rodinného domu svou dceru Elisabeth. Zde ji pravidelně znásilňoval a zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo, tři byly uvězněny ve sklepě spolu s matkou a tři žily přímo v domě. Když Fritzl Elisabeth uvěznil, byla osmnáctiletá, když byla osvobozena policií, bylo jí již 42 let. (pornogrind)

Reklama

Reklama