Reklama

Reklama

O anthropos me tis apantiseis

  • Řecko Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις (více)

Obsahy(1)

Viktoras (Vasilis Magouliotis), bývalý grécky majster v skokoch do vody, po smrti svojej babičky prehodnocuje svoj život. Po tom, čo stretne excentrického nemeckého študenta, rozhodne sa odísť s ním do Nemecka, aby sa znova stretol so svojou matkou, ktorú nevidel viac ako 6 rokov. Na dlhej ceste z talianskeho Bari do Bavorska pomaly odhaľuje svoju identitu. (Arsenal83)

(více)

Recenze (8)

thommas 

všechny recenze uživatele

Victor je zaseklý doma v Řecku, stará se o umírající babičku a protlouká se životem pomocí nárazové práce a potlačovaných vzpomínek na neplánovaně ukončenou kariéru profesionálního skokana. Jeho matka, kdysi divoká a nestabilní ex-alkoholička, zatím žije nový život v Německu. Smrt babičky, posledního pevného bodu ve Victorově nesmyslném životním záseku, ho vypakuje na road-movie napříč Itálií: směr Německo. Po cestě potkává bohémského Matthiase, který krade předražené sendviče a zdánlivě vůbec nic neřeší. Pro Victora je cesta přes půlku Evropy samozřejmě cestou k sebeobjevení, postavu Matthiase nechá scénář nakonec vyznít jen jako volnomyšlenkářskou figurku, která zná všechny italské cesty a neomylně ví, kde z nich sjet, aby to Victorovi na tomhle tripu za vlastním pojetí bytí nějak pomohlo. Přesto je to velmi příjemný, malý, pomalý a koprodukčně zajímavý feel-good trip. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár nesrovnalostí, které mi vadily hodně, nicméně, když od nich odhlédnu, tak to byla moc příjemná a milá podívaná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dvaja chlapi sa vydajú na cestu, jedného síce popisujú ako študenta, no vyzerá skôr, ako by už 15 krát prepadol. Ten druhý je arogantný Grék, ktorého ani vlastná matka nechce vidieť. Medzi týmito dvomi pánmi kraľujú na začiatku malé nezhody, ale nakoniec aj tak vznikne medzi nimi sexuálna chémia a potom sa musíte pozerať na štyri chlpaté nohy, ako sa v posteli šúchajú o seba a ich pery si vymieňajú horúce bozky. Pre niekoho panoráma ako na pohľadnici, pre mňa okamžitý gastroezofageálny reflux a nábeh na vred na dvanástniku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Komorní atmosférou a nepatrným, ale přesto očividným smyslným pnutím mezi hlavními postavami mi The Man with the Answers z velké části evokoval tvorbu Marca Bergera. Na jednu stranu hodnotím pozitivně dynamický žánr road-trip-movie, na druhou stranu mi celkový dojem z filmu trochu sráželo "italské chování" postav a jistá povrchnost jednotlivých dějových linií (viz pocit vykořeněnosti / rodinné shledání po letech / romantika na cestách). Film mě ve výsledku sice bavil, ale určitě se dalo z námětu vytřískat víc - ať už v dramatické, romantické, ba dokonce i komediální rovině. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Road-movie zasčínající u Středozemního moře a končící v Alpách. Určitě je teda na co koukat, což je asi to hlavní, proč se podívat na tento film. Děj už poněkud kulhá, je to takové "vlastně se nic nestalo". Herecky žádný zázrak ani průser, jen teda onen "německý student" už má asi svá studentská léta za sebou. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Roudmuví o ničem nebo, chcete-li, NIC na otřepané téma, zpestřené o dnes tak populární a doslova povinnou, a zde poněkud ireální, gay-love-story.  Jednou se tahle superNuda dá vydržet, ale podruhé mě k tomu nikdo nedostane ani párem volů! ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Mladý student (Řek) se vydá na cestu do Německa a na trajektu potká vlezlého "Němce". Jejich vztah se vyviji jako na houpačce. Nezvyklá road movie na kterou se podivat rozhodne stoji za to, už jen kvůli Vasilisi Magouliotisovi a jeho minimalistickýmu hraní. ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Toto je ideálna ukážka, čo čakať od alternatívneho euro filmu v dobe až nechutnej homosexuálnej propagandy. A to som prosím pekne extrémne tolerantný človek, no keď je už niečoho príliš veľa, aj tomu najtolerantnejšiemu človeku to začne liezť na nervy. Dejovo absolútna nuda. Aj keď sa jedná o road trip, film smeruje od ničoho k ničomu. Charaktery postáv totálne nezaujímavé, správajúce sa ako malé deti. Proste celé zle. ()

Reklama

Reklama