Reklama

Reklama

Sir Alex Ferguson: Nikdy se nevzdej

  • Velká Británie Sir Alex Ferguson: Never Give In (více)
Trailer
Velká Británie, 2021, 130 min (Alternativní 109 min)

Dokument zachycuje osobní i profesní život jednoho z nejlepších manažerů a trenérů fotbalové historie, Sira Alexe Fergusona. Film režírovaný Fergusonovým synem Jasonem vyzdvihuje některé z nejdůležitějších a nejúspěšnějších okamžiků jeho šestadvacetiletého působení v čele klubu Manchester United. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aby se ti tohle líbilo, nemusíš být ani fotbalový fanoušek, jak dokazuje komentář kolegyně Dzeyny ani fanoušek United, jak dokazují komentáře mnohých zdejších kolegů. Já jsem velký fanoušek fotbalu a nulový United, ale tohle mě teda dostalo.  Sir Alex je ve fotbalovým světě fenomén a takhle krásný dokument vyprávěn silným osobním emotivním příběhem si jednoznačně zasloužil. Nejde jen o to, že vlastně stvořil vítěznou dekádu MU, ale i jeho dokonalý čtení lidských povah takových silných osobností a ego individualit jako Beckham, Ronaldo, ale hlavně Eric Cantona. První třetinu dokumentu jsem sledoval opravdu na jeden nádech, fantastický, kde začal jeho neuvěřitelný příběh. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jedno je důležité zmínit, a to, že Sir Alex Ferguson je naprosto po zásluze nazýván "nejlepším manažerem všech dob". V tomhle dokumentu zaujmou především začátky coby hráče v Rangers a poté jako kouč Aberdeenu, o kterých už tolik fanoušků vůbec neví nebo nezná detaily, které se tady dozví, kamera a styl vyprávění člověka zaujme a když do toho přidáme raritní záběry, ať už známých či neznámých momentů, tak mi z toho vychází fakt, že se jedná o jednu z nejlepších dokumentárních biografií z fotbalového prostředí vůbec. Jediné, co trochu zklame je absence pozdějších úspěchů s takřka pokračující legendární sestavou (končí se Ligou mistrů 1999 proti Bayernu), ale to přejdete. A ze samotného ukončení na stadionu, kdy speaker vítá Fergieho zpátky a u toho zopakovává všechny vyhrané trofeje jsem měl husinu až víte kde. Krása. 5* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Okrajovo od hráčskej kariéry, trénerskej v Aberdeen až po Man UTD. Ťažké rozhodnutia, myšlienky, zmeny. To všetko musel Alex podstúpiť. Keby trénoval na Slovensku, v živote by sa nepresadil, lebo by ho po tak katastrofálnom úvode v Man UTD - momente vyjebali. Ale to je to myslenie, mentalita národa, odvaha, stáť za svojimi rozhodnutiami aj vtedy, keď sa nie všetko vyvíja tak, ako si človek z idealizuje. Fantastická kariéra. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie som fanúšik Manchestru United, ale žuvačkár Freguson je rozhodne jeden z najlepších trénerov histórie, ak nie nejlepší vôbec. Tento dlhší dokument je výborným prierezom celej jeho kariéry od čias trénovania FC Aberdeenu, ktorý dokázal šokovať Európu. Už vtedy sa vedelo, že sa zrodil výnimočný kouč. Jeho osobné výpovede a pohľady do zákulisia dávajú dokumentu nádych ešte väčšej dramatičnosti. Z finále Ligy majstrov Bayern - Man Utd. musí mať husiu kožu naozaj každý. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování o jednom z nejlepších trenérů všech dob. Jeho hráčskou kariéru a začátky jeho trenérské kariéry jsem neznal, takže o to ještě větší respekt.  Skvělé záběry ze zákulisí a stadionů, vyprávění pana Fergusona bylo zajímavé a poutavé, proběhlo zde také mnoho emocí, které jsem na konci dokumentu pociťoval, posledních cca 20 minut bylo perfektních. Pro každého fanouška kteréhokoli klubu, by toto měla být povinnost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Roy Keane, coby bývalý hráč Manchesteru United, odmítl být součástí tohoto filmu. (TheSpearCZ)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama