Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Německá televizní šestidílná minisérie, která vznikla podle knihy spisovatelky Cecil Bodker. Děj se točí kolem desetiletého chlapce Silase (Patrick Bach), který už nemůže vydržet u kočovného cirkusu, a proto se rozhodne utéct. Hlavní příčinou jeho útěku je ředitel cirkusu Phillip (Diether Krebs). Chlapec se snaží zapadnou do nepříliš přívětivého světa jak nejlépe umí. Při svých cestách potkává spousty nebezpečných lidí, kteří ho chtějí okrást a v některých případech dokonce i zabít. Potká ale i pár přátel, tím nejlepším je pravděpodobně Godik (Lucki Molocher), který se mu snaží pomoci jak nejlépe dovede. (Džejkop)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Legendární německý televizní seriál - či spíše několika dílová série na motivy knih spisovatelky Cecil Bodker. V hlavní roli tehdy asi dvanáctiletý Patrick Bach (Silas). Známější, ano, samozřejmě z o rok staršího a mnohem u nás populárnějšího seriálu Jack Holborn. Na nic víc si už bohužel z tohoto seriálu nevzpomenu, akorát snad nato že jediným přítelem Silasovým byl nějaký kůň, kterého snad vyhrál..? Bože jak dlouho už to nikde nedávali..Naposledy tuším v roce 89? A já se znovu připojuji ke všem kterým tyto seriály něco říkají, nebo je kdysi stejně tak jako já viděli, aby poukazovali, pokavaď možno na archiv ČT. S jedinou prosbou..? Opakovat!!! ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Opět nostalgická vzpomínka, která je současnými TV naprosto ignorována. Tuto minisérii jsem až do včerejška neviděl přes 20 let. Úrovně Jacka Holborna sice nedosahuje, ale i tak jednoznačně převyšuje aktuální seriály pro mládež. Výborná výprava i herecké výkony, scénář a dialogy již nejsou tak dobré, hudební složka se bohužel moc nepovedla. Vzpomenete si ještě na kulhajícího Godika (Lucki Molocher)? Alespoň pro připomenutí proto doporučuji http://www.youtube.com/watch?v=3o1XazhZ_es nebo http://www.youtube.com/watch?v=PlDpXpcVyZI ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spolu s Jackom Holbornom veľmi populárny seriál, ktorý si u nás získal popularitu hlavne začiatkom 90. rokov a ich mládeže, teda aj mňa. Rád si spomeniem, ale len spomeniem : ) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Silas nebyl na našich obrazovkách promítán již 30 let je oproti ostatním podobně laděným dobrodružným seriálům z pořadů Vega a Magion českým divákům téměř neznámý. I když zdejší hodnocení je v porovnání s Jackem Holbornem o něco nižší, mě naopak Silas zaujal o něco víc. Zejména proto, že provedení má poněkud komornější, tudíž méně výpravnější atmosféru. Příběh je více zaměřen na sociální rozdíly a podmínky, jimiž se protlouká Silas i jeho přátelé, přežívání s chabým výdělkem tuláka uprchlého z cirkusu a setkávajícího se s různými pochybnými a kriminálními živly nejednou ohrožující Silasův život. Seriál provází celkem povedená hudba, líbí se mi třeba táhlá melodie ve scéně, kdy si Silas v noci povídá s Marií a závěrečná znělka. Na německé poměry nezvykle povedený seriál, holt není nad zlatá 80. léta. Vzhledem k tomu, že jsem Silase dříve neznal, možnost shlédnout jsem měl teprve až nyní nemohu do hodnocení započítat nostalgii. I tak dávám prozatím lepší 3 * s tím, že možná časem, až si na seriál více zvyknu zvýším na 4. Nyní po téměř roce (22. 4. 2019) zvyšuji na 4 *. 70% ()

Reklama

Reklama