Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o dvojici mladých učitelek, jimž jedna nenávistná dětská lež bezmála zničí život, je prvním významným snímkem v kariéře Williama Wylera a zároveň okamžikem několika klíčových tvůrčích i lidských setkání. (Letní filmová škola)

Recenze (8)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Wyler mě tady překvapil. Velmi příjemně, musím říct. Film, který začíná jako klasické hollywoodské melodrama se v druhé polovině překlopí do poměrně temných tónů, kdy jedna dětská lež pozvolna rozleptá přátelství i vztahy. V této souvislosti je škoda dosti násilně přilepeného happy endu. Celkem by mě zajímalo, jestli to byl Wylerův nápad, nebo vstup producenta. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Jako pedagogický pracovník dobře vím, jak smradi dokáží potrápit. Ale, jak jsme dobře mohli vidět, tak ani moc nezáleží na smradech nýbrž na jejich rodičích, v tomto případě prarodičích. Takže se milí rodiče zamyslete, zda ten váš rozmazlený "anídlek" není náhodou pěknej "sráč". Nakonec k zamyšlení přecejen došlo, ale způsobená škoda byla již nezvratná. Přesto mě film pohladil a konec potěšil, takže 72%. (LFŠ 2019) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ta malá mrcha mě fakt dostala. Ten pocit, nebo spíš chuť okamžitě ji zaškrtit, to bylo tak silné. Prostě perfektně zahraná role, na které se svezl celý film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ze Vilo Wyler bol udajne genius a velikan filmu... tak nudnu a planu spolocensku konzervacku som este nevidel ....... odporne kulisy : 42 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Na všech frontách výborně zahrané drama, ve kterém se z pohádky stane noční můra. Wyler tady dětské herečky zvládl bravurně (naopak si nepohlidal detaily typu prázdných kufrů apod.) a hodina a půl se vypaří jako úsměv hlavních postav. Škoda 63 jsem se nechal nachytat českým překladem a byl jsem naladěn na nějakou tu mrtvolku. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak jako, drzitelka jednoho z nejkrasnejsich usmevu svetove kinematografie, ma oblibena Miriam, je pro mne uz sama o sobe za ctyri hvezdy, ze... Pak je tady ale zadrhel s tim, ze temer vsechny postavy jsou zenske, a to vsech vekovych kategorii. Nadevsemi pak vycniva dvanactileta rozmazlena hysterka (v podani vynikajici Bonity Granville), ktera asi tretinu filmu projeci...cili docela dobra antikoncepce. :-) ()

Reklama

Reklama