Reklama

Reklama

Al Ruddy začíná s produkcí Kmotra. Joe Colombo navrhuje pro děj filmu temnější verzi. (SkyShowtime)

Recenze (12)

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Gangsterky včetně Kmotra mě nikdy úplně nebavily a tak jsem i tento seriál odkládal. O to více jsem byl příjemně překvapený, když jsem se k němu konečně dokopal. Seriál totiž je Kmotrovi pouze hodně okrajově, spíš na vykreslení atmosféry, mnohem více to je o filmu - a oproti jiným podobným projektům to je zajímavý (asi i právě díky té atmosféře). Snad poprvé mi je sympatický Miles Teller a obsazení ostatních je také perfektní (G. Ribisi nebo C. Hanks). Snad jen Juno Temple mi tam zatím úplně nesedí. 85% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pilotu jsem co jsem nasál tenhle majstrštyk pro fans oldies linek a pořádných kotlet ve kmotrovském hávu je bohužel největší vadou na kráse ten, na kterýho jsem se kupodivu těšil snad nejvíce. Giovanni Ribisi jako kápo jedné rodinky, který bohužel snad v každý scéně neskutečně přehrává (viděno už více dílů) a snad ještě je použit voicover. Ono i kdyby ne, tak je to snad ještě horší. Bohužel jeho linka v tomhle seriálu je až ke konci a stále si nezvyknul a to jsem v půlce. Pilot jako samotný už měl look, který neopustí a vyprávět příběh o filmu, který udělal z jednoho herce, panem hercem je paráda. Ostatní si nechám až na konečný verdikt, ale jen upozorňuji, že ta velká vada na krása my bohužel vadí pořád. Je to škoda. Film i o mafiánech a Ribisi prostě nezapadne. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všichni mluví jen o té knížce. Správné ruce u kormidla z toho udělají fenomén.“ Měl za sebou dva romány, ovšem nezaznamenaly příliš velký úspěch u čtenářů. Americký spisovatel s italskými kořeny Mario Puzo měl dluhy a těžkou hlavu z toho, že „promarnil“ několik let života. Jeho žena nadhodí, ať zkusí mafiánský příběh. Vznikla látka z prostředí italoamerické mafie, román kombinující gangsterku s rodinnou ságou. A dodnes obrovský úkaz. Husté kotlety, silné obroučky, široké límce a mladý producent s tváří a pronikavým hlasem Milese Tellera a s peripetiemi, než svůj vysněný snímek dostane k divákům. Nahlédnutí za kulisy fajn, otázkou je, zda to muselo být v deseti epizodách. ()

Vajonek

všechny recenze uživatele

Měla jsem velká očekávání a po prvním zhlédnutém díle nemůžu říct, že by se úplně naplnila. Asi jsem trochu myslela, že mě, jako velkou fanynku mafiánských snímků a filmů obecně, postavy a děj od první chvíle chytnou a už nepustí. To se tak úplně nestalo (i když mohu říct, že třeba taková postava Milese Tellera a její ztvárnění mě už okouzlit stihly poměrně dost:D). Spíše se zatím trošku projevuje to, čeho jsem se lehce obávala - že to bude možná až moc velký propletenec vztahů a odkazů na různé filmy, v nichž bude, pokud nejste specialista na historii filmových studií a všemožné další snímky z období  vzniku Kmotra, obtížné se orientovat. Věřím ale, že se to ještě řádně rozjede a k tomu kýženému pohlcení seriálem dojde. On ani ten první díl určitě nebyl špatný, ale od aktuálně 10. nejlepšího seriálu zde bych prostě čekala trochu větší bombu... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věděl jsem sice, o čem seriál bude, ale i tak jsem netušil, co mám přesně očekávat. V první epizodě jsem dostal možnost nasát atmosféru amerických šedesátek, tvůrci mi umožnili setkání s mnoha známými osobnostmi nejen ze světa filmu, a ačkoli nepochybuji o tom, že se nechali skutečnými událostmi inspirovat, ale ne omezovat, s klidem přiznávám, že se mi hned na první dobrou trefili do chuti a že jsem se velmi dobře bavil. Největším překvapením pro mě byl každopádně Giovanni Ribisi, kterého znám hlavně jako představitele malých, ušlápnutých mužíčků. Zajímavá změna. / Poučení: Nenapadej kulturní ikony vidličkou ani jinou součástí příboru. Vlastně je vůbec nenapadej. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Když se Albert S. Ruddy (Miles Teller) poprvé potká ve střižně s Francisem F. Coppolou (Dan Fogler), v jedné chvíli projde před kamerou muž, který později sedí na pohovce s ženou (a dalším mužem, kterého vidíme pouze zezadu). Mnozí spekulují, že tento „neznámý“ muž je očividně George Lucas, žena je Marcia Lucas nebo Gloria Katz a druhý muž je pravděpodobně Willard Huyck. Všichni tři byli v té době přáteli a pomocníci Coppoly. (HellFire)
  • Barry Lapidus (Colin Hanks) označí poslední gangsterku studia Paramount za „nevkusnou sračku“. Naráží na film Bratrství (1968), jehož neúspěch v kinech podkopal důvěru studia v podobnou tematiku. Není tedy divu, že Kmotra (1972) provázela pověst problémové produkce. (HellFire)

Reklama

Reklama