Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kmotr je pro mě mistrovským dílem, naprosto dokonalým filmem, který by měl dle mého názoru vidět každý filmový fanoušek, aby zjistili, jak se to správně dělá. Seriál byl tedy pro mě must see a jsem z něho nadšená. Herecké obsazení naprosto skvělé. Překvapilo mě kolik věcí museli tvůrci řešit, aby se film vůbec natočil. Představa, že by Al Pacino v Kmotrovi nehrál je pro mě naprosto nemyslitelná a překvapilo mě, že se tak proti němu stavěli. Zkušební scéna rodinné večeře mě naprosto odrovnala a považuji jí za nejlepší scénu z celéhé seriálu, měla jsem husinu po celém těle. Místy mi ale přišlo, že má seriál trochu pomalejší tempo a nelíbilo se mi, že docela zazdili linku s Ribisem, takže jsme se o něm už moc nedozvěděli, ale jinak super. 4,5. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"I'm gonna make him an offer he can't refuse." _____________ Jeden z najlepších a najpútavejších "seriálov o filme", aký som kedy videl! The Offer ma vcuclo už v prvých minútach pozerania a nepustilo ma to až do samotného konca. Takmer vôbec som sa nenudil, tempo rozprávania bolo výborné a ubiehalo neskutočne rýchlo... Okrem toho táto miniséria doslova srší bezchybnou feel-good, atmosférou, ktorá je však v niektorých scénach šikovne striedaná s tou dramatickou zložkou (niekoľkokrát mi dokonca dokázala nahnať husinu, najviac asi pri záverečnom odovzdávaní Oscarov). Herci sa predviedli v tom najlepšom možnom svetle, svoje postavy zahrali dokonale (prvú priečku u mňa s istotou obsadili Miles Teller a Mathew Goode) a spolu s nimi je aj v každom jednom zábere vidno, s akou láskou pre remoslo bolo The Offer tvorené... A samozrejme, príbeh o tom, ako vznikal (a takmer nevznikol) jeden z najznámejších filmov všetkých čias je tu spracovaný nesmierne zaujímavo a pri konci každej jednej epizódy som mal obrovskú potrebu pustiť si ďalšiu, aby som mohol vedieť, čo sa stane ďalej. Pokojne ma za to ukameňujte, ale práve tento fakt pomohol výslednému dojmu úplne najviac, a preto môžem s čistým svedomím povedať, že The Offer je pre mňa ešte lepším dielom ako samotný Krstný otec... Okrem toho je to spolu s finálnou sériou Better Call Saul asi najlepší seriálový počin roku 2022... Dávam 9,5 konských hláv z 10... PS: Tie úvodné titulky sú skvostné! _____________ "We need hits!" ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitně natočená, vždy po srsti klouzající, nepřekvapivá a komfortní pocta. Herecky je to mnohdy karikatura (což někdy vůbec nevadí a jindy začne po pár dílech otravovat). Kdo by čekal něco více než pohádku (jako třeba já) ten bude ve výsledku minimálně mírně zklamán.. Ze začátku super, poslední díl už jsem protrpěl. ()

upson 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál o tom, jak se točil film. Ten FILM! Po Top Gunovi dvojce se mi začíná Teller líbit čím dál tím více, ale zaujal mě již ve snímku Týpci a zbraně. Fogler jako Coppola je taky výborná volba. I když to je přitažené za vlasy a z pohledu Alberta S. Rudyho se stalo v reálu asi tak 10% událostí, je to krásně odvyprávěné přehánění. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zastírat, moc jsem se nebavil. Přišlo mi to celé strašně ploché a řekl bych někdy až trošku otravné. Seriál nešel pořádně do hloubky a místy  působil až jako komedie, což by jeden v názvu hledal marně. Kdybych neměl rozkoukáno už asi pět dílů, možná bych to vzdal, takhle jsem byl nucen vydržet až do konce. Nejlepší na celém filmu mi přišla určitě postava F.F. Coppoly a pak také Mária Puza, jinak nic, co bych si nějak hlouběji zapamatoval. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Táto epizóda správne ukazuje, že Marlon Brando sa nezúčastnil na udeľovaní Oscarov v roku 1973, ale omylom je tu zúčastnený Anthony Ippolito ako Al Pacino - ten však bojkotoval v ten rok Oscary takisto. Brando poslal namiesto seba Sacheen Littlefeather (tu ju hrá neuvedená herečka), aby predniesla politický prejav proti hollywoodskemu zobrazovaniu domorodých Američanov a upozornila na patovú situáciu vo Wounded Knee. Pacino bojkotoval ako protest za to, že bol nominovaný na „Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe“, aj keď mal vo filme viac času na scéne ako Brando (ktorý bol nominovaný na najlepšieho herca a aj to vyhral). (Arsenal83)
  • Francoise (Nora Arnezeder) v jedné scéně naráží na stanovisko Irska vůči 2. světové válce. Irsko opravdu odmítalo uznat tuto světovou rozepři a nazývalo ji „výjimečným stavem“. Z tohoto důvodu nepodpořilo žádnou ze spojeneckých zemí. (HellFire)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama