Reklama

Reklama

Samovi synové: Bloudění v temnotách

(seriál)
  • USA The Sons of Sam: A Descent into Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Případ takzvaného Samova syna se stal pro novináře Mauryho Terryho celoživotní obsesí. Došel totiž k závěru, že ve vraždách měla prsty sekta satanistů. (Netflix)

Recenze (25)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie, nemá to také grády, pričom ani zlomové momenty nie sú až tak strhujúco podané, aby divák “odpadol”. Ale skutočná hodnota spočíva v “informácií”. Dlhé desaťročia boli ľudia presvedčený o niečom, čo ani z ďaleka nebola taká “pravda”, ako sa to prezentovalo, pričom dôvod PREČO sa k danému prípadu tak pristupovalo, je snáď ešte horší, ako samotné činy. Tá piata za výpovednú hodnotu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový True Crime z Netflixu mě sice zklamal, ale fanoušci podobně laděných snímků asi vyloženě nadávat nebudou. Očekával jsem klasickou detektivku na styl Night Stalkera, kde se bude vyšetřovat případ notorického sériového vraha a budeme sledovat detektivní práci policistů a sledovat jak vraha dopátrají, přesně tak to mám rád, ale tahle mini série se vyvíjí zcela jiným směrem než bych chtěl a to mě bohužel moc nebavilo. Linka s Davidem Berkowitzem se víceméně uzavře už v 1. díle, takže pokud půjdete do toho kvůli Berkowitzovi, tak budete zklamáni. Další 3 díly se zaměřují na Spisovatele, který byl případem posedlý a přesvědčený, že vraždy byly součástí Satanistického kultu. Takže hromada konspiračních teorií, což mě bohužel moc nebaví. Pár dialogů i myšlenek je zajímavých a koho baví okultismus, tak by si na své přijít mohl. Mně osobně to příliš nestrhlo, dokumenty nejsou má silná stránka a baví mě jen pokud jsou podány explicitně a poutavě jako v Night Stalerkovi či Don´t Fuck with Cats. 6.5/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Samův syn patří mezi největší oblíbence fanoušků true crime, takže si svůj dokument zasloužil. Hodně prostoru znovu dostane kladná postava, která je klasicky posedlá vyšetřováním. Začíná se to opakovat, ale šokující je především přístup policejních složek, které si opět moc nelámaly hlavu a případ chtěly hned uzavřít. Když už to vypadalo, že závěr bude hodně depresivní, protože pravda je pořád tam někde venku, tak naštěstí přišlo alespoň malé zadostiučinění. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Sons of Sam: A Descent into Darkness je opět další vtahující kriminální minisérii odhalující temné zákulisí jednoho z nejslavnějších připadů v dějinách USA. Pokud tedy máte v oblibě podobně laděné projekty, vězte, že tento se opět velmi povedl. Skvělá práce! (Netflix) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z řady Netflixáckých true crime dokumentů,který je mnoha ohledech stejný jako všichni jeho starší bratříčkové,ale na druhou stranu se snaží o trochu jiný přístup a pohled.Tím je tentokrát uchopení celého případu.Ne snad že by sme se tu o něm nic nedozvěděli,ale celé policejní vyšetřování je tu vzaté letem světem a prim v sérii hraje vyšetřování,které vede novinář Maury Terry,který se nesmířil s tím,že vrah byl pouze jeden a snažil se všechny přesvědčit,že šlo o více pachatelů (což dle toho kam se dopátral je velmi pravděpodobné).V tomhle směru Sons Of Sam připomíná slavnějšího Zodiaca,který nám - byť v "hrané" podobě - také ukazoval kam až může vést posedlost případem a že ne vždy se dočkáme odpovídajícího rozuzlení...70% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Sorry, od E02 mi to pripadalo ako vycucané z prstu povinného maturanta.... (zapliesť tam Mansonovu Famíliu - až mi prekypelo). Ohľadom "True Crime" už Netfuck natočil lepšie kúsky ☛ Night Stalker.. (človek sa aj zasmeje, keď matku obete reportér zavolá "Pani Berkowitz" - "Nehovorte mi tak!!!", keď Berkowitz odjebal Moskowitzovú)... ach, tí polskí Židáci, tažký život v tej Amérike majú...furt v strehu aby boli... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ku koncu až moc konšpiračné a menej úderne ako Night stalker alebo Bundy. Ajtak ale napínavé, dobre postrihané a nudných miest tiež nebolo veľa (aj keď pár áno). Netflixu takéto tipy dokumentov idú na výbornú a oproti konkurencii sú citeľne vyzretejšie a idú viac do hĺbky. Pre niekoho kto nevyhľadava podobné témy však budú 4 časti podľa mňa až moc veľké sústo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

To, že podobné dokumenty Netflix umí, víme už nějaký ten pátek, tady ale bohužel těžce přestřelil. I když je téma opět zajímavé, mně to prostě příliš nebavilo, což je dáno tím, že je to zbytečně dlouhé. V tomto případě by bohatě stačili dva díly, možná dokonce i jeden, ale čtyři jsou prostě moc, pak už se informace jen opakují a je to spíš jen teoretizování. A přitom to začalo tak dobře, škoda, že pak celý dokument sklouzl do nepříliš zajímavého, vlekoucího se a totálně stopážově přestřeleného dílka. 65%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po tomto dokumentu jsem byla dost v šoku, jelikož roky vím, kdo je “Samův syn” a po shlédnutí těchto dílů mi to totálně ty informace rozbili, rozšířilo a hlavně taky dost zmátlo…Doporučuji to všem, kdo si myslím, že vědí, kdo to byl a co dělal :) Otevřelo to tolik teorií, nových informací a zmatků :D ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jako dokument, lhostejno do jaké míry fiktivní, vynikající. Hudba, atmosféra, zapadání návazností... to vše mě dokázalo perfektně upoutat, navzdory faktu, že nejsem Terryho názorovým odpůrcem ani přesvědčeným stoupencem. 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zkraťte to na půlku a budeme kamarádi. A už nechci slyšet, že byl Maury Terry posedlý případem. Stokrát mi to stačilo, uvěřil jsem. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Je to o vzniku knihy Maury Terryho "The Ultimate Evil", která odstartovala americkou "satanistickou paniku" ve které bylo všechno od He Mana, přes Led Zeppelin po Šmouly a Pokémony obviňováno z navádění k satanismu. Sleduje to Mauryho vyšetřování případu sériového vraha/vrahů známých jako Son of Sam. Z dopisovatele pro technický magazín o počítačích firmy IBM se stal amatérský pseudo-detektiv, který údajně "odhalil satanistickou síť napříč mnoha americkými státy". Byla to pravda? Kdo ví, nikdo to na 100% nepotvrdil. Berkowitz všechno Maurymu odkýval, ale neřekl žádná jména a nepřidal žádné nové detaily. A některé Mauryho důkazy byli dokonce vyvrácené. Maury se zapletl do rabbit hole, která nakonec přilákala ještě větší šílence a náboženské fanatiky než byl on sám. Nakonec ho to vlastně zničilo. Každopádně ten britskej Proces vypadá jako dost divná skupinka a to, že David nepracoval je zcela možné. Minimálně, že bratři Carrovi v tom byli zapletení bych věřil. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Stopáž by mohla být poloviční. Nepotřebuju tolikrát slyšet ty stejný informace. Některé zásadní informace mi přišly zprostředkovány nedostatečně. Kupříkladu to, jak přišli na Berkowitze jsem nepochytil. Řadovej polda šel k soudu, jestli někdo nebyl předvolanej nějakého dne a shodou okolností tam tenhle muž byl. Nechápu souvislosti v tomto bodě. Možná jsem byl však jenom otupělej nudou, protože po dramatické stránce se dře nouze s bídou. Přitom se jedná o téma, které by mě mělo fascinovat. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Nevim co je víc hrozivé, vraždy pod záštitou víry (ať už je jakákoliv) nebo stejně vražedná posedlost pravdou. Každopádně vynikající dokument! ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokumentární krimi seriál o sériovém vrahovi a jeho napojení na satanistický kult. Parádní podívaná, která diváka opravdu nepustí od začátku do konce. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní true crime série, která zpočátku, zejména v prvním díle, zaujme zvoleným tématem, opět jsem se dozvěděl několik nových poznatků, případ Davida Berkowitze mě moc bavil, akorát mě zamrzelo, že se víceméně celý případ uzavře v první epizodě, poté se přesuneme do úplně jiného žánru, začnou se řešit záležitosti okultismu, satanismu a podobných věcí. Vše je navíc pojato tak konspirativně, až to po čase začne extrémně nudit a poslední dvě epizody jsem měl reálně problém dokoukat. Přitom to zpočátku vypadalo tak nadějně, opět kvalitně zpracovaný dokument, tentokrát však veškeré kvality totálně zabíjí již zmíněný odklon od hlavního tématu, extrémně nudné podání, zbytečně dlouhá stopáž, tudíž se většina informací pořád opakovala, a samozřejmě i ten jistý konspirační nádech tomu zrovna dvakrát nepomohl. Očekával jsem teda něco malinko odlišného, s projekty typu Night Stalker, Výpověď Teda Bundyho či Od koťátek pracky pryč! se to vůbec nedá srovnávat. 5/10. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Dobré spracovanie o vrahovi Synovi Sama. Akurát mágia je vždy zlá, nie je neškodná, či škodná, vždy je vo všetkých formách nebezpečná a škodná. Seriál by som odporučil mladým, aby sa vyvarovali satanizmu a okultných hnutí. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

That´s an ad! Idem si tú knihu hneď kúpiť. Ale teraz vážne, tento dokument je asi najlepšie natočený spomedzi celej Netflix produkcie. Jednak stopáž, ktorá nie je zbytočne pretiahnutá a jednak tempo a smer, ktorým sa uberá. Musela to byť v tých rokoch senzácia (nie tie vraždy, ale príbeh okolo Terryho). Skvelé Netflix! ()

Reklama

Reklama