Reklama

Reklama

Sensation

všechny plakáty
Trailer
Mysteriózní / Sci-Fi
Velká Británie, 2021, 96 min

Obsahy(1)

Mladý londýnský pošťák Andrew Cooper (Eugene Simon) žijící si svůj obyčejný život se jednoho dne rozhodne něco zjistit o své minulosti. Nechá si u jedné laboratoře udělat rozbor DNA a aniž by to tušil, díky jeho výsledkům se dostane do supertajného programu. Během něj se výcvikem na odlehlém anglickém sídle pod taktovkou školitelek May (Jennifer Martin) a Nadi (Emily Wyatt) z běžných lidí stávají jedinci s nadpřirozenými schopnostmi zcela pod plnou kontrolou laboratoře. Tu mám pod palcem tajuplný Dr. Daniel Marinus (Alastair G. Cumming). Když Andrew obdrží podivně vonící desky, netuší, že s výsledky DNA uvnitř pro něj začíná speciální výcvik, z něhož už není úniku... (Big Bear)

(více)

Recenze (7)

suuperchlap 

všechny recenze uživatele

Už je to taká zvyklosť, že nezávislé filmy dostávajú minimálne hodnotenie úplne bežne. Nie je tomu tak len v našich končinách, ale aj vo svete. Doba sa totiž zmenila a dnes sa nezávislé filmy vysielajú resp. prezentujú bok po boku s high end produkciami, ktoré majú logicky úplne iné možnosti. Či sa to týka hercov, efektov, scenáristov, distribúcie etc. Preto skôr, než si ja idem pozrieť nejaký film, skúsim sa pozrieť na pozadie toho, čo to je a ako to vzniklo. Tento film úplne právom pôsobí ako bežná komerčná produkcia, nakolko sa tam vyskytujú herci z GOT, Footsoldier etc. Ale nie je tomu úplne tak. Je to stále nezávislá produkcia a budget Sensation nebol zrejme 200 miliónov dolárov ako v prípade Marveloviek. A preto  idem do takýchto nezávislých filmov s úplne inym očakávaním, ako idem do popcornového blockbusteru, kde to bude narvané efektami, hviezdami a nevypustí sa niečo skôr ako to bude úplne dokonalé. "silentname" napisal: "inteligentne sa tváriaca debilina" Podľa mňa je to úplne naopak, Sensation je veľmi podarený a zároveň v skutku jednoduchý príbeh o obyčajnom poštárovi, ktorý sa chce dozvedieť niečo viac o svojej minulosti, ale jeho DNA sa dostane do rúk vedcom, ktorí s nim majú úplne iné úmysly. Zrazu sa u neho prejavujú skills, ktoré do tej doby nemal a začína sa jeho tréning ako sa stať superhrdinom, ktorý dokáže kontrolovať zmysly druhých. Na IMDb Grofov štýl niekto označil za Cronenberga v 70tych rokoch. Áno, pôsobí to možno chladne, ale príbeh dáva toľko otáznikov na začiatku, že chcem vedieť kam to smeruje, lebo Andrew pôsobí ako naivný, v systéme stratený chlapec a rozhodne nie ako superhrdina. Apropo, pôvodne mal hrať Andrew Coopera Staz Nair, tiež z GOT, ale nakoniec ho bookol DC, pravdepodobne tiež na rolu nejakého superhrdinu.(Zdroj: IMDb) Zvláštnosť CSFD spočíva v tom, že sa tu dá dať okrem hviezdičiek aj hodnotenie "odpad!", čo automaticky navodzuje dojem, že sa film nedá absolútne pozerať. Ale podľa mňa nie je tomu tak a pokiaľ je niekto zvyknutý na nezávislé a možno až festivalové filmy ako ja, tak si Sensation rozhodne užije už len kvôli tomu, že je to niečo iné. Podľa IMDb tento film získal okrem iného už aj niekoľko festivalových ocenení. ...a tiež je dôležité mať dobrú angličtinu, aby človek všetkému rozumel, lebo aspoň ja som film zatiaľ s SK titulkami alebo dabingom nenašiel. Za mňa 4,5 hviezdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Příště si lépe čtěte co podepisujete! '' --- Naprostý souhlas s uživatelem suuperchlap. Naprosto nechápu zdejší hodnocení. Bejte to progresivní sci-fi  na HBO nebo Netflixu, vidělo by to statisíce lidí a nadšeně by hýkali. Tohle je taková jednohubka s celkem jednoduchým dějem, ale velmi dobře řemeslně zvládnutá. Navíc se mi tam moc líbila ta kamera i hudba. Herci byli také fajn a zas tak moc sci-fi ten film zas nebyl. Onehdá jsem také jako dar daroval test DNA aby obdarovaný věděl se kterou haploskupinou jeho prapředků přišel do Evropy. Jen Pánbůh a ta laborka přesně ví co tam s tím vzorkem všechno dělali! :-) Možná nic a rovnou vygenerovali nějaký údaj z datatbáze předdefinovaných variant a nebo skutečně nad vzorkem laborovali a zkoumali všechny ty nukletoidy a šroubovice... Už jsem to psal dříve, mám takovou tezi. Když se mi líbí úvodní titulky, většinou se mi líbí i film. Málokdy jsem se s tímto poznatkem seknul. A tady se mi titule také líbily! .-) Musím kouknout i na Grofovu  Excursion! Dávám za 4 kapičky drogy do sklenky vody. * * * * ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Sledovať "Sensation" je podľa mňa len obrovská dávka utrpenia. Film sa nás na konci snaží presvedčiť o svojej inteligencii a nejako všetko vysvetliť a dať tomu logiku, no ja mám skôr pocit, že to len dokazuje, že Martin Grof ako scenárista absolútne neobstál. Pretože sám nevedel čo sa vlastne má udiať a výsledkom je len jeden obrovský chaos. Čo by mohlo možno fungovať, keby to bolo celé aspoň trochu zaujímavé. Keď si už len prečítate úvod komentu "Arsenal83" tak si uvedomíte, že reálne by to malo byť zaujímavé. Že by to mohol byť nejaký slušný mindfuck, ktorý budeme postupne rozmotávať a môžeme z toho niečo vytrieskať. No v tomto filme je to chytené za absolútne nesprávny koniec a jediné čo vám z toho ostane je nekonečná dávka nudy. A to plynie z dvoch vecí. V prvom rade celú dobu podľa mňa nikto nevie čo sa deje. Podľa mňa ani sám Martin Grof na konci nevedel čo vlastne z toho všetkého plynie. Úvodná časť vo vagóne je maximálne zbytočná a nič nehovoriaca. Mohla ísť kompletne von. Dialógy medzi postavami nič neodhaľujú ani nebudujú charakter. A príbeh dokopy nesmeruje absolútne nikam. Druhý fakt je ten, že herecké výkony sú tu od mnohých tak zlé, že ani na moment to nebudete brať seriózne. Doktor Marinus tu predvádza absolútne amatérske divadlo, že to musí hrať totálne preafektovane a pôsobí skôr ako keby bol vo filme zo 60-tych rokov, než súčasnosti. A naopak Nadia a May sa rozhodli ísť cestou, že nebudú hrať vôbec. A všetky dialógy zo seba súkajú v jednotnej monotónnej tónine, ktorá vás bude za chvíľku totálne uspávať. Pripomína to nudné prednášky, ktoré nikoho nezaujímali a váš učiteľ ich okrem toho vôbec nevedel ani podať. A toto všetko film absolútne zabíja. Pozerám, že sa našli aj ľudia čo to ocenili. Ak sa vám film páčil, tak super. Nebudem sa tváriť, že tomu rozumiem, no toto je podľa môjho skromného názoru inteligentne sa tváriaca debilina. Hodnotenie: F ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poštár dostane na základe tajného programu dna, vďaka ktorej dokáže ovládať a využívať zmysly iných. Znie to zaujímavo aj trocha komplikovane. A takto komplikovane to poňal aj režisér, pretože to vyzerá ako by ani sám nevedel, čo chce točiť a do partie si zobral aj zlých hercov, ktorí tú jeho neurčitú myšlienku ešte viac dogabali. Niektorí hrajú tak afektovane, že neviete či to je nejaká kabaretná skúška alebo ide o nedoukov z prípravky ochotníkov detského divadla. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Andrew v podani Eugena Simona hleda skryte tajemstvi DNA sve rodiny.Film muzete doporucit sve babicce,pokud jeste nema sveho superhrdinu.Zapletka vystaci sotva na povidku v sci-fi casopise. Pribeh nema hloubku i kdyz ji metafyticky predstira.Brzo se z ni stane melcina a nakonec vas tvurci nechaji padlovat na suchu. Film je divatelny,kdyz se do nej moc neponorite.Jediny pocit, ktery z filmu budete mit je vetai zklamani. Tvurci urcite meli snahu a nechteli, aby se snimek takto zvrtnul. ()

Heywood odpad!

všechny recenze uživatele

Kamera výborná, přesto je to odpad. Vykradeno příliš mnoho sci-fi (modrá pilulka mě doslova ubila k smrti), herci krutě nesympatičtí a šablonovití a přiblblá politická korektnost, co prosakuje podobnými filmy je odpuzující přesně jako její fanatičtí ideologové. Nekonečná nuda vždy vytvoří jen špatný film. Tenhle je hrozný. ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení zde jsem čekal něco nekoukatelného, ale opak je pravdou. Děj mě bavil, i když jsem měl při sledování spoustu otázek. Výcvik v usedlosti byl dobře udělaný. Konec byl docela uspokojivý. ()

Reklama

Reklama