Reklama

Reklama

Obchoďák smrti

  • Česko Obchodní dům hrůzy (více)
Trailer

Protector je název nového robota pro ochranu obchodního centra. Konstruktér vytvoří tři prototypy, které mají za úkol ochránit centrum před krádežemi a zneškodnit případné zloděje bez poškození zdraví a života. Problém je ale v tom, že když se zavřou bezpečností vrata obchodního domu, Protectory začnou pronásledovat skupinu lidí, která v objektu zůstala. A bohužel nejsou ani zdaleka tak neškodní, jak se zpočátku zdálo. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

folklorman 

všechny recenze uživatele

Pár cákanců krve, nějaká ta rozbitá výloha a spousta praštěných dialogů. Roboti určení k ochraně vybavení obchodu zešílí a začnou vraždit zaměstnance. Vzhled robotů na rok 1986 nevypadá zle, ale ke konci jsou ty nekonečné pohledy (na ty roboty) dosti únavné a otravné. Typické herecké obsazení opět vystihuje nízký rozpočet a svou debilitou snižuje kvalitu - už tak průměrného filmu. Nějaké to gore ani nestojí za řeč. Jediný povedený kousek v této problematice bude asi ta ustřelená hlava. Chopping Mall bych zařadil mezi slabší průměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Variace na Robocopa a Terminátora v klasickém osmdesátkovém looku se nese v duchu: my, nebo oni. První necelá polovina je zahřívací kolo, dialogy o ničem a čekání na večírek, kde dojde i na obnažené zbrojní pasy, ale více ne (neviděl jsem ovšem prodlouženou verzi...). Ve zbývající části pak nastává honička, kdy místo maniaka vraždí roboti. Nevím, pořád jsem měl pocit, že vyřadit je z provozu by nemělo být tak těžké. Na druhou stranu oceňuji solidní kameru, střih a nepolevující tempo, jakmile se akce rozjede. Průměrnému gore kraluje často citovaná scéna s rozstřelenou hlavou, byť od dob Scanners se nejedná o nic nového. Divák si může tipovat, v jakém pořadí jednotlivé postavy zařvou a zda nakonec zvítězí blbá blondýna, či nikoliv. Hudba otřesná, ale k filmům té doby odpovídající... ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Číslo 5 žije a jeblo mu v plechovici, takže zaKILLuje každého, koho nájde v obchoďáku po záverečnej. Kurva, to boli časy! Teenageri ešte zvládali párty bez toho, aby sa osvecovali obrími displejmi, Barbara Crampton ukazovala kozy a Jim Wynorski točil ZÁBAVNÉ béčka, ktoré nevyzerali ako lacné porno. Tie časy sú bohužiaľ už nenávratne preč, ale tie filmy (nám) tu našťastie ostali. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A budeme vesele nadhodnocovat. Choping Mall mi dalo přesně to po čem jsem ve skrytu duše toužil - absolutní béčkový nářez, jaký už jsem dlouho neviděl. Je to v podstatě slasher se všemi klišé - parta teenagerů, uzavřený prostor obchoďáku a postupně redukující se stavy. Ovšem místo zabijáka je tu komando nezničitelných robotů ozbrojených lasery a dalšími hračkami a místo plížení ve tmě od třetiny filmu nonstop akce. K tomu výborné gore, skvělé efekty (chvílemi to připomíná Star Wars) a i ti roboti nevypadají špatně - něco jako Dalekové z Dr. Who. Zkrátka parádní podívaná u které nevím proč by mělo být jen 54%. Thank You. Have a Nice Day. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Firma Secure-tronics vyvinula prelomový bezpečnostný systém na ochranu objektov. Robotické jednotky Protector 101 sa majú postarať o zneškodnenie a zadržanie prípadných narušiteľov a zlodejov. Tri tieto moderné roboty sú umiestnené vo veľkom obchodnom dome, aby zabezpečili jeho ostrahu. Zdá sa to byť výhodné a spoľahlivé riešenie. Keď však elektrický skrat poškodí riadiaci počítač z robotov sa stanú nebezpečné zabijácke stroje. Nákupné centrum sa vďaka ich vražednému vyčínaniu zmení na "Obchoďák smrti". ** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Mike (John Terlesky) žuje počas celého filmu žuvačku. (beso74)
  • Natáčení probíhalo převážně v obchodním centru Sherman Oaks Galleria v Los Angeles v americkém státě Kalifornia. (Terva)

Reklama

Reklama