Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Těsně před Štědrým dnem nevysvětlitelně zmizí pětitýdenní Lucas ze svého domova. Jeho matka, Jenni (Josefin Asplund), si nemůže vzpomenout, co se stalo, když se ráno probudila. Zkušená policistka Alice (Eva Melander) se snaží najít pravdu a v příbězích rodičů začíná nacházet první nejasnosti. (Trajektt)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Další sázka na švédsko-dánskou kvalitu se vyplatila. Seriál jsem zkoukla jedním dechem a musím říct, že ve mě zanechal hodně pocitů. Je zima, blíží se Vánoce a na předměstí Stockholmu paralyzovaném sněhovou bouřkou se probouzí Jenni, máma pětiměsíčního Lukase a školačky Nicole. Když zjistí, že postýlka je prázdná a miminko pryč, začíná zoufale pátrat po tom, co se stalo. Bohužel, alkohol a prášky jsou pro tuhle mladou, nevybouřenou matku víc než děti, kterých mi bylo upřímně líto. Scéna s mejdanem v bytě a malým křičícím na mraze v kočáru byla opravdu výživná. S každým dílem se mění možnost, co se mohlo dítěti stát a Josefin Asplund hrála opravdu skvěle. Líbil se mi charismatický Ardalan Esmaili coby otec. Skvělá práce. Happy end tady nečekejte. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nečekejte klasický severský krimi jak jste zvyknuti. Z drtivé části se jedná o sociální drama. Sledujeme úpadek, bídu a zmar švédské rodiny, které, aby toho nebylo málo, se náhle ztratí jejich novorozenec. Dále tu máme vyhořelý život starostlivé zdravotní sestry a práci detektivky, jenž se stará o svého chorého manžela a musí se potýkat s úskalími ve své práci. Podezřelý tu je úplně každý. Seriál je chvílema opravdu nepříjemný, drsný a bohužel i reálný, kdy víme, že takových případů se děje na světě x tisíc a pro někoho je každodenním chlebem. Moment, kdy si matka udělá doma mejdan je absolutní vrchol. To máte chuť vyhodit televizi z okna. Zoufalý otec se snaží a dělá co může, ale co když už prostě nemůžete a nevíte jak dal ? Zoufalé chvíle, zoufalé činy. Na jedné straně obrovská starostlivost, na straně druhé naprostý nezájem a neschopnost. Hodnotil bych i více, ale prostě tu klasickou krimi část jsem tu postrádal. První tři díly jsou čistokrevné drama s flashbacky, druhá půle už je zajímavější s dobrým napětím a nějakým tím vyšetřováním. Sneengle je napěchován dekadencí od začátku až po samotný konec - drogy a alkohol, nouze o práci, špatná výchova, útěk z domova, brzké těhotenství, podvod, despotismus. Nic hezkýho a příjemnýho nečekejte. Je to krutý a hodně smutný. Matky by se měly rozmyslet zda sledovat či nikoliv. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obe tvorkyne, reziserka a i scenaristka velmi citlivo podavaju najma pohlad zenskych serialovych postav na bolestnu udalost zmiznutia dietata. Napriek mojmu ciastocne spravnemu predpokladu uz v uvodnych dvoch epizodach, kto je hybatelom/-lkou, som bol v zavere milo prekvapeny, ze som predsa len "neprekukol" vsetko. Serial rozhodne nie je pre kazdu, zvlast citlivu, divacku, ci divaka. Mimoriadne depresivny serial, vacsinou v tme, mraze a vetre. Casto ma matka svojim vyrazom a pohladom az frustrovala. :) Posledna cast je asi najlepsia a dovtedajsi vas dojem takmer urcite vytiahne. Odporucam. 80% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Za vrieskajúce decko na chodbe v zime s poletujúcim sniežikom by zobrali policajti asi každého na Slovensku, kto by bol zaňho zodpovedný. Decko by odobrali, zastavili by sociálne dávky, a dieťa by bolo v decáku. Aspoň v teple. Neviem ako to majú vo Švédsku... Feťácka ožratá piča si zmyslí, že chce akože rodinu s deckom či čo. No proste jej to nevyjde, lebo je ožratá feťácka piča. A celá táto tragédia a nonsens odohrávajúca nasierajúca dráma sa odohráva v dnešnom Švédsku. Nebavilo ma to. Najväčší dojem mám z behania po balkóne tej podivnej bytovky, a to nie je dobrý dojem. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Klasická skandinávská série, chladná a temná. Navíc výborně kombinuje sociální drama, zločin a thriller. Divák tady od začátku nedostane nic zadarmo a i když je to docela pomalý, rozhodně jsem se nenudil. Co je na seriálu nezvyklý, že tragédie, která se stane, tady doběhne všechny hlavní i vedlejší postavy. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama