Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Lásku střídá lež – a tu zas láska. Spirála se roztočí, když objev ve výzkumu DNA pomůže s hledáním dokonalého partnera a dá tak vzniknout úplně nové seznamce. (Netflix)

Recenze (22)

Margarettka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadalo, jako kdyby to bylo spíchnuto horkou jehlou - takové odbyté, asi to scénárista psal hodně narychlo a chtěl to mít co nejdříve za sebou. Postavy postrádají hloubku a jednají mnohdy nepochopitelně, práce policie je zde také přitažená za vlasy. Zajímavý námět šlo určitě zpracovat mnohem lépe, takhle z toho bylo jen béčkové krimi. A je to opravdu škoda, tento námět by si zasluhoval detailnější rozbor dopadu na společnost, krimi žánr tomu spíše škodí. Doporučuji místo toho shlédnout epizodu Hang the DJ seriálu Black Mirror, která mě bavila o mnoho více. Za mě 55%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jako epizoda Black Mirror by to bylo super, jako osmidilná minisérie to ale s každým dílem rozmělňuje zajímavý nápad natolik, že ubývá motivace vleklý příběh vůbec dosledovat. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jestli si někdo myslí, že najít tu jedinou (až na velkou statistickou výjimku) lásku je zaručené štěstí, tak to se sakra plete! Páč v The One nám tvůrci ukazují, jak těžký masochismus to ve všech směrech je! A taky, že i přestože je někdo vědecká bedna, může to být sráč bez svědomí a s nulovou empatií, který si hraje s osudy lidí na šachovnici života a smrti, čímž jen zdůvodňuje a ospravedlňuje to "vyšší dobro" - miliony šťastných lidí. A to i přestože je pozitivním výsledkem vlastního experimentu a spadne do toho po hlavě, teda do té genově-feromonové párovací magie! Čistě na 80% jsem to vykoukala! Na první pohled to působí chladně a odtažitě, ale na druhé pokoukání to pěkně vře! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Civilné scifíčko vystavané na dokonalom nápade, ktoré mohol byť udalosťou minimálne sezóny. Množstvo filozoficko-etických otázok, ktoré by sa dali rozoberať, sa ale rozoberajú skôr na povrchu, pričom za osem epizód sa toho dalo stihnúť určite viac. Je ale skvelé, že záverečná epizóda odhalí, o čom vlastne celý seriál bol, a to o postupnej strate všetkého vzácneho v živote, vrátane vlastnej osobnosti. A to aj keď môžete na verejnosti pôsobiť ako víťaz. Okrem predstaviteliek majiteľky The One a policajtky je obsadenie nevýrazné, občas dokonca nesympatické (policajt kolega) a vizuál sotva priemerný. Nakoniec ale vďaka finále nepovažujem The One za stratu času, ale za doplnenie znalostí ohľadom súčasných seriálových príspevkov v žánri sci-fi. Ak však hľadáte skutočnú extra triedu, pohľadajte inde. Každopádne by ma zaujímalo, ako sa s témou vysporiadala knižná predloha. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Epizoda Black Mirror roztažená do seriálové podoby o seznamce, která vám na základě DNA dokáže najít spřízněnou duši, do které se zaručeně zamilujete na první pohled. Seriál skrz několik postav poutavě zkoumá dopady takovéto služby na společnost a existující vztahy různých lidí. A na to všechno dohlíží skvěle zahraná ředitelka seznamky, která jde doslova přes mrtvoly. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

napůl vykastrovaná epizoda Black Mirror roztažená do skoro šesti hodin.Zatímco ovšem Black Mirror většinou stačilo těch cca 60 minut na vystižení pointy,tady se zdlouhavě pitvá v nezajímavých vztazích a řeší se jedna polovražda (u které je navíc jasné co se stalo už někdy ve třetím díle).Přitom potenciál by tu byl ve chvíli kdy by se tvůrci víc zaměřili na samotnou "revoluční" seznamku a její dopady.Takhle je to ovšem jen průměrná podívaná,která se velmi rychle vykouří z hlavy...50% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle není v červených? Já to v těch svých rozhodně mám! Netflixu jsem poslal zprávu, že to bylo Boží a takhle jsem to po první sérce fakt vnímal. Je jasný, že k ní brzy přibude i druhá a já si ji rozhodně nenechám ujít. Bezva biják. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pane jo...Čekala jsem nějaký romantický blábol, kterému dám jedinou šanci a po prvním díle bych ho skrečovala. Pak jsem dala tedy i druhý díl a pak další... až jsem seroš slupla na jeden zátah. Bavilo mě to neskutečně a bylo mi líto všech naivů, kteří si můžou myslet, že lásku najdou na základě DNA a vlastně proto nemusí udělat vůbec nic. Lásku si člověk musí zasloužit. A vo tom to celý je. Jedině co mě doslova nas*alo byl konec! A to jako ještě není druhá řada?! Doufám, že bude brzy...Za mě 98% ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Zrovna dokoukáno, základu v klasické britské detektivce není co vytknout. Konceptu párování podle DNA se dá vytknout hodně věcí. Já bych do toho nešla :). ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, ale neviem si zvyknúť na nepochopiteľné správanie ľudí. Spárované dvojice mi pripadajú, ako by jednali pod vplyvom sekty alebo drogy. To, že sa zamilujem, zo mňa predsa v tridsiatke či štyridsiatke nespraví iracionálneho blázna.. a tu sa dokonca aj hlavná vyšetrovateľka viac venuje svojej polovičke, ktorú pozná iba z videohovoru, než vyšetrovaniu. A keď sa mu konečne venuje, nie je to práve oslnivý policajný výkon. Aj hlavná "záporáčka" akoby iba plávala životom, s vždy prítomným sebaľútostivým výrazom v očiach. Chcelo by to trošku viac nasadenia z jednej aj druhej strany, aby si človek užíval to, čo sleduje.. ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

Premisa je samozřejmě uplně mimo a chce to trochu ignorovat logiku a jakýkoliv vědecký pohled, ale když to divák zvládne, tak najde hodně plusových bodů. A kdo čeká tupou romantiku ala matchmaking reality shows, toho zklamu. Bohudík tomu tak není. Po režisérské i herecké stránce si není na co stěžovat, postavy ztvárněné málo známými herci (což tady považuju za velké plus) sou zajímavě napsané a není složité si k nim najít blízko, dobrý tah je i fakt, že tady není vyloženě jeden konkrétní záporák, všichni nám dávají důvody jim fandit a naopak. Scénář taky neni vůbec špatný, i když by se na něm rozhodně dalo víc zapracovat ehm, zase podotýkám, hlavně nehledět na mezery v logice :). A Hanna Ware to utáhne na 4, její casting je spot on. Dokonce se teď i těším na další sérii. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Akože, nápad dobrý. Ani to nebolo úplne zle natočené. Ale tvári sa to stráááášne múdro a pritom je to stráááášne hlúpe. Ľudia sa tam chovajú ako blbci a prechádza im to. Tvorcovia nemajú poňatia o moderných forenzných metódach a možnostiach získavania dát. Alebo je to celé zjednodušené aby to pochopil aj priemerný Netflix divák. Neviem. Čo ale viem, že to bolo o trošku zábavnejšie ako pár minulých zbytočných seriálov. A my so ženou sme sa párkrát nad pár vecami pozastavili a diskutovali. Záver je taký nemastný-neslaný a ja vážne dúfam, že tvorcovia nezamýšľajú druhú sériu. Nakoniec s istotou viem iba jedno: Keby bola možnosť takýmto spôsobom nájsť svoju osudovú lásku, tak by ma ani nenapadlo to urobiť. Pretože ja tú svoju už mám doma. Bez irónie a myslím to úplne vážne a je mi jedno, ako to znie. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Tak označení scifi bych hned od začátku raději škrtl a co se týče samotného seriálu v polovině 4tého dílu jsem nevěděl na co se vlastně koukám... na druhou stranu ten stav "empty boxu" co jsem zažíval byl celkem zábavný :) ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Ty jo, muj koment je tu prvni, to fakt? Kazdopadne serial jsem sjela cely (nespavost), tak si troufam hodnotit. Hele.. me to bavilo. Jasne, bylo to predvidatelne ale ta otazka se opravdu kazdou chvilku vkrada do mysli. Navic me hlavni postava fakt bavila, cele to odsejpalo a nebylo zbytecne natahovane. Za me fakt ok nenarocna (ale ne uplne blba) podivana. Docela se tesim na druhou radu. Otazka na zaver: Sli byste do toho? ()

krisikowa 

všechny recenze uživatele

Absolutně odbytá psychologie postav, což vzhledem k tématu fakt chybí. Chybí také napětí. Líbí se mi promotanost vztahů a tak nějak "přízemní" pojetí tématu, které působí vědeckofantasticky. A to zakončení, to jako vážně? Na druhou sérii mi to nepřipadá dobrý a na samostatný jednosériový seriál je to dost marný. ()

maniak123 

všechny recenze uživatele

Když mě seriál zaujme natolik, že se nemůžu odtrhnout a zvládnu všech 8 dílů za jediné nedělní odpoledne/večer, tak těch 5 hvězd dát musím. Kdo chce hledat nějaké logické chyby, najde je vždy a všude, tady je to ale naprosto zbytečné. Skvělé obsazení, námět, žádné zbytečné nudné dialogy, všechno krásně zapadá. Podle popisu jsem se bál, že to bude nějaká romantická slátanina, ale byl jsem velmi příjemně překvapený. ()

Lukke32 

všechny recenze uživatele

Tady celkem doufám, že bude druhá série. Konec té první k tomu přímo vybízí, tak uvidíme. Postavy dobře napsané i zahrané, jen větší hloubka mi chyběla. Scéna na střeše byla trochu hluchým místem, ale jinak paráda. Dal bych si nášup 🙂 ()

Sheelle 

všechny recenze uživatele

Až na pár nelogičností a nesrovnalostí zábavná a zajímavá záležitost. Trochu typ Black Mirror. Sympatická hlavní hrdinka, která jde přes mrtvoly, což se mi u hlavních hrdinek líbí o dost více než přecitlivělé analyzování každé blbosti. Námět velmi zajímavý, ač nedotažený a za velké plus považuji postavy, jejich hloubku a stejně tak jejich představitele. Uvítala bych trochu více sci-fi a méně kriminálky, ale tato kombinace v podstatě vytvořila ne úplně obvyklý seriál. ()

JJ23 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi příjemně překvapen tímto seriálem, který zřejmě vychází z knihy. Hlavním hrdinou je, jak mohu říci řízený jedinec. Ano, postavy nejsou dobře zaoblené, ale nemuseli být, jak jsme se o nich dozvěděli během show. Myšlenka být „tím jediným“ byla trochu šílená a nikdo by si ji v reálném životě nekoupil, nebo ano? :D Doufám, že bude sezóna 2, protože obě ženské protivníky vytvářejí na obrazovce pěkný antagonismus. ()

Reklama

Reklama