Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Recenze (137)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Americká rodina sa potýka s každodennými problémami a chaotickým svetom. Všetko sa mení vo chvíli, keď ich mestečko zasiahne toxická katastrofa, ktorá navždy zmení ich životy. - Počítal som s tým, že to nebude nič pre mňa, ale reku že keď má kamarát silentname Noaha Baumbacha ako oblúbeného režiséra aj scenáristu, skúsim tomu dať šancu. Nanešťastie ma to vôbec nechytilo a vlastne ani netuším, čo tým tvorcovia chceli zdeliť, pretože som po celý čas myslel na horor Martyrs, ktorý som včera po rokoch opätovne zhliadol a podobne ako pri prvom zhliadnutí ma úplne odrovnal. Občas sa objaví nejaká úsmevná scéna alebo moment prekvapenia, ale pre podobné filmy jednoducho nie som cielovou skupinou a nekonečná stopáž je už len klincom do rakvy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Honírna podobné úrovně jako poslední Iñárritu. Tenhle trend, kdy streamovací gigant dá áčkovému režisérovi neomezené finanční prostředky, aby si bez kontroly natočil, cokoliv chce, začíná být nesnesitelný a musí skončit. Vždycky z toho vyleze to samý. Absurdně dlouhý, egomaniakální, nesoustředěný bordel. Zajímavé jednotlivosti tu jsou, řemeslná kvalita samozřejmě taky. Ale vůbec to nedrží při sobě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film střídal pasáže, kdy mluvili stejnou řečí jako já s těmi, kde mluvil řečí úplně jiného kmene. A přesně to ovlivnilo nejvíce moje hodnocení v momentě kdy jsem dialogům a chovaní hlavních hrdinů rozuměl mě film přišel velmi atraktivní a zajímavě podaný, v momentě kdy to bylo opačně jsem jen čekal na změnu pasáže. Adam Driver je tradiční kvalitka a filmřaský se taky jedná o povedenou práci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ego honírna Noaha Baumbacha, který umí natočit přes dvě hodiny dlouhý film totálně o hovně. Made in Netflix, který těmhle tvůrcům otevírá hranice a vůbec nehlídá, jestli takhle dlouhý a námětem vlastně poměrně náročný film na pochopení bude diváka vůbec bavit. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Bílý šum je alegorická konverzační romance s příměsí černohumorné satiry – anebo také cokoli jiného. Noah Baumbach využil nápadité předlohy a silné herecké sestavy k filmu, který je v mnoha scénách a jednotlivostech poutavý, v součtu však přehlcený a rozpadlý. Zajímavý experiment rozhodně ano, ale zlomové autorské dílo nikoli. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Satira z rodu podvratných, řemeslně dotažená k dokonalosti, zodpovídající na otázku - Jaký je vlastně smysl života intelektuála v západní komercializované konzumní společnosti? Postmoderně nejednoznačná a žanrově nesourodá - katastrofický film střídá komedie s mysteriozní vložkou a kriminálním rozuzlením zakončená skvělým muzikálovým číslem z chrámu konzumu - supermarketu... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Když došlo k chemické katastrofě, říkal jsem si:"teď se to konečně rozjede". A hovno, Bože, to byla píčovina. 😡😡😡😡😡 ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Baumbachovy nejlepší filmy se vyznačují dokonalou ekonomikou hereckého výrazu a jeho stylové inscenace. Jsou tak precizně seskládané, až se tato preciznost (alespoň pro mě) stává hlavní předností celého filmu a zastiňuje vše ostatní. White Noise je v tomto směru vůbec nejextrémnější Baumbachův film. Jedná se v podstatě o muzikál, v němž postavy nezpívají a kolektivní taneční číslo přichází až se závěrečnými titulky, nicméně s kteroukoli replikou se zde zachází jako se silně muzikálním, precizně rytmizovaným prvkem, který je v dokonalém souladu s těmi sousedními. Nečetl jsem DeLillovu předlohu, takže nevím, jak moc věrný film to je (ale prý hodně), nicméně mnohokrát si lze všimnout, že dialogy i monology se rýmují - ne vždy, ale dost často na to, aby bylo zjevné, že jde o koncepční pravidelnost. Hysteričnost a absurdita DeLillových románů je tak jiného rázu, než třeba v Cronenbergově Cosmopolis. Nabývá takřka hudebních rozměrů a působí spíše podprahově: je nám po celou dobu jasné, že "něco je jinak" případně "něco je špatně", ale těžko hned dokážeme říct přesně proč. Proč svět White Noise působí tak zvláštně, proč je tak zcizující a zároveň pohlcující (přistoupíme-li na jeho stylizaci). Zhruba od půlky jsem při sledování více méně přestal řešit, co přesně postavy říkají a už jsem se jen opájel jejich přednesem a mizanscénou (barvy!). Tohle je film, v němž bych se chtěl nimrat a analyzovat jej záběr po záběru, kdybych na to měl čas. White Noise je někde mezi Wesem Andersonem, Caraxovou Annette a Cronenbergovou Cosmopolis, ale zároveň nepřipomíná ani jedno. ______ Poznámka pod čarou: White Noise má kupodivu hodně společného s Eyes Wide Shut. V obou filmech jsou zcela zásadní barvy, nejen ve vztahu ke konkrétním postavám a motivům, ale také ve vztahu ke společnosti a konzumerismu. Vánoční světýlka na konci Kubrickova filmu příznačně ožívají v nákupním centru, kde Cruise a Kidmanová zdánlivě "procitají" ze zlého snu, ale ve skutečnosti v něm nadále setrvávají: hledají útěchu ve chrámu konzumu, kde mohou nadále procházet světem s "očima dokořán zavřenýma" a být loutkami všemocných neviditelných elit. Baumbachův film spojuje duhovou pestrobarevnost také s prostorem supermarketu, který také představuje jedinou zdánlivou jistotu moderních amerických rodin, do níž mohou unikat před nebezpečným, nepředvídatelným vnějším světem. V obou filmech navíc procházejí ústřední manželské páry krizí důvěry: žena mimo dohled manžela vstupuje do sexuálních dobrodružství s cizími muži (ať už skutečných nebo imaginárních) a zhrzení muži nejsou schopni se s tímto ohrožením plně vyrovnat. V obou filmech je jejich snovost podprahová neboli subliminální. Ano, White Noise je Baumbachův Eyes Wide Shut a dost možná jeho zatím vrcholné dílo (ukáže čas). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Konečně Baumbach, který mi přijde fantastický, a zrovna ten se nelíbí nikomu jinému. I když uznávám, že to trochu působí, jako by byly ze scénáře náhodně vytrhány různé stránky a vzniklé mezery všichni společně ignorují. Díky fantastickým hercům a uvěřitelnému možnému světu mi to nicméně šáhlo na duši. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený, místy rozmanitě rozptylující a různými způsoby pozornost odvádějící, ale vlastně celkem přímočarý film o rozptylování a odvádění pozornosti od toho, co je podstatné. *~ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem čo to bolo... Ok, asi film, ale o čom?? Keď sa mi asi pred týždňom na Netflixe spustila krátka ukážka z filmu, vravím si wau, prišla nejaká novinka s Adamom a nevyzerá to zle. Bola to ukážka, kde auto nekontrolovateľne pláva dole riekou, k tomu rodina pokope, malé deti..., ok to bude určite dobré... Lenže...Prvé minúty boli také...zvláštne. Chvíľu chytľavé potom nudné. Bude to o Hitlerovi? asi nie...O Elvisovi...nie...Katastrofický!..., uff, ale iba chvíľu. Možno rodinný... Aha už viem, o manželskej nevere! O chvíľu na to niekomu Adam Driver vystrelí mozog na záchode...!! No do p..., to vyzerá nejako vážne, kurva asi thriller, už z toho mám v hlave trochu bordel! Nakoniec to nebola ani vražda..., som zúfalý. Boli tu dobré momenty, miestami výborné, ale celé je to jeden nesúrodý guláš, kde si režisér nedokázal ukočírovať príbeh a to čo chce divákovi prostredníctvom filmu povedať.  Dialógy ako už spomenul  Enšpígl je tiež kapitola sama o sebe, chvíľu ľudské, chvíľu intelektuálne prekombinovaná nuda. Celkovo strašne nevyvážený guláš, mix žánrov a nálad. 40%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Baumbachovi drblo. Je tam strasne vela skvelych veci, ale vo vysledku je to iba nekonzistentna festivalova vyhonenina. Bohuzial. Tesil som sa. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Už se párkrát v historii stalo, že se román s pověstí neadaptovatelnosti dočkal důstojné či více než důstojné adaptace. A Bílý šum Noaha Baumbacha…. mezi ně patřit nebude. Výsledek sice není rozhodně není tragédií a Baumbach i díky výtečnému obsazení nezvládne potopit solidní základ, adaptovat román s filosofickým přesahem a sázející především na myšlenkové pochody nejde očividně s kompromisy ideálně zpracovat. Dost možná ani bez nich. Výsledek je ovšem dostatečně zajímavý, aby mohlo dojít k zajímavé úvaze nad tím, co by Baumbach udělal například s adaptací Kdo chytá v žitě…. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jenž řeší vážný věci, problémy a témata lehce úsměvně a s nadhledem. Snímek měl celkem dlouhou stopáž, která mě zpočátku od zkouknutí odrazovala ale nemůžu říct, že bych se během filmu vyloženě nudil ikdyž má samozřejmě i slabší pasáže. Chápu ale, že pro mnohý diváky to bude těžce stravitelnej kousek. Je to totiž mix více žánrů, kterej na někoho může působit nesourodě a neuhlazeně. Mě film ale celkem sedl. Především ta část po katastrofě. A myslím si, že pokud si film někdy v budoucnu zase zopakuju(což nevylučuju) tak si ho užiju ještě víc, protože už budu vědě do čeho jdu. U mě si tahle černohumorná satira vysloužila 3 hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bílý šum znamená téměř 140 minut strávených s neskutečně otravnými postavami v pastelově barevném alegorickém světě. Bavilo mě na tom těch 5 minut, kdy z toho je skoro Bláznivá dovolená rodiny Griswoldových. Po Amsterdamu další překombinovaný snímek přehnaně sebevědomého tvůrce, jemuž za zády nutně měli stát producent, dramaturg a střihač, kteří by z toho vyhodily 50 minut nefunkční vaty. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

White Noise som musel dať asi na päť razy! Ako seriál. Prvé dve tretiny filmu ma masakrálne mučili.Hlavne dialogy medzi Adamom Driverom a Donom Cheadle. To som pomaly chcel spáchať samovraždu od bolesti a utrpenia, aké mi prinášali. Ku koncu sa situácia trochu vylepšila hláškami , ale dokopy asi dvadsať minút zábavy z filmu, ktorý trvá čosi nad dve hodky, mi vydá tak maximálne na jednu hviezdu. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama