Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Tento převratný seriál, vyprávěný pomocí několika vzájemně propojených telefonátů, zachycuje mysteriózní příběh různých lidí, jejichž život se obrátí vzhůru nohama. To vše je předehrou k apokalyptické události. (Apple TV+)

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pásmo krátkých rozhlasových her podané jako TV seriál. Ale koneckonců, jednou za čas - proč ne. Jedná se o drobné jednoduché příběhy vyvolané záhadným fenoménem, který umožní lidem telefonní komunikaci napříč časem. A navázány jsou pak na to další, ne úplně příjemné, apokalyptické konsekvence. Pár epizodám se daří solidně budovat napětí a vyhrocené situace (4*), v jiných je ta interakce mezi jednotlivými aktéry bohužel podána dost nepřesvědčivě (2*-3*). Celkově fajn jednohubka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uznávám, originální nápad. Kde jinde sérii alternativních telefonátů hrajících si s časovými osami situovat jinde, než na Apple TV. Uznávám i to, že některé epizody měly hodně dobrou atmosféru. Vše je ale hodně na efekt a vysloveně všechny náměty jsou holé nesmysly. Nicméně každý z dílů potvrzuje, že čas je relativní. Albert Einstein by měl radost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez po Evil Deadu a Don´t Breath tentokrát experimentuje a vytvořil si víceméně nový hororový subžánr a za mě se mu to povedlo. Mini série má 9 dílů většinou po 15 minutách, takže takové jednohubky a celé se to odehrává jen pomocí telefonů a hlasů a člověk by nevěřil jak nepříjemně dusnou atmosféru místy dokáže kouzlit. Ani jedna povídka není vyloženě špatná, všechny balancují mezi průměrem až nadprůmerem ( Nejlepší mi přišlo 2,3,5 a 8 je král!!), Líbí se mi, že všechny mají jedno společné a to časový paradox. Alvarez si bere na paškál blížící se postapokalyptický event, vesmírné dimenze, cestování v čase mezi minulostí, přítomností a budoucností, fyziku a vědu a jde na to rozhodně inteligentně a poutavě. V povídkách zazní spousta známých herců, mají zajímavý příběh, atmosféra je hezky mysteriózní a rozhodně je to místy pěkně creepy a mrazivé. Na konci se vše hezky vysvětlí a uzavře se příběhová kompozice apokalyptických rozměrů. Já si to užil, bavil jsem se, ale né každému tahle forma sedne, já jsem však otevřen novým možnostem a originality je si potřeba vážit. 8/10. ()

*CARNIFEX*

všechny recenze uživatele

Nesmierne originálne, no úplne mimo mňa. Hodnotiť nebudem, lebo by som samotnému projektu svojim subjektívnym názorom ublížil. Každopádne, celkom nerozumiem motivácii - ako načo? Prečo? Začo? Ale budiš no. Tak príjemnú zábavu pri čumení do “blba” .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z najexperimentálnejších seriálov súčasnosti. Forma poteší napríklad využitím obrazov mobiovej pásky, pavučiny či fraktálov (teda nie úplne stopercentne), ale v centre pozornosti je dej. Ten je premyslený tak, aby sme nemuseli čakať na druhú sériu a osobne si myslím, že by už nemala zmysel. Alvarezovi nepovedalo nie viacero filmových hviezd a vôbec sa im nečudujem, keď čítali tieto scenáre a poznali celkový koncept. Sú tu lepšie aj horšie epizódy, Calls ale budete vnímať predovšetkým ako jeden celok. Občas si spomeniete na diela, ako Final Destination, Frekcvencia či Dark, ale séria si ide svojou vlastnou cestou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to čisté audiodrama. Bez obrazu by to zcela nefungovalo. Na pozadí je abstraktní černá grafika, která ilustruje vztahy, emoce a napětí. Kvalita příběhů kolísá. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem absolutně do čeho jdu. Trailer jsem neviděl a tak jsem dal jen na doporučení a pocit, že by to mohlo být fajn. Ono to nakonec je dost fajn. Alvarez do žánru přinesl opět něco nového a vůbec to není na škodu. Každý tel. hovor má svůj příběh, který nepostrádá atmosféru a zajímavé věci. Postupem času zjišťujeme, že jsou segmenty vzájemně propojené a finální rozuzlení je vlastně dosti příjemné. Takže nemohu nic namítat. Jako experiment to určitě vyšlo, nenudil jsem se a doufám, že se dočkám klidně další série, jelikož tohle byla příjemná změna od těch všech sr*ček, co jsme dostaly poslední dobou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez po svých (relativně úspěšných) hororech přesedlal na audio voicecalls styl vyprávění a musím říct, že se to sakra vyplatilo. Nejen, že je to šíleně originální a inovativní (nedivil bych se, kdyby odteď začalo vznikat více věcí v tomhle stylu), ale taky to není atmosfericky vůbec špatné, vizuální styl detektoru hlasu a přeblikávání audio hovorů se mi taky líbil, 15minutovky jsou ideálně vyhovující a nápady jsou přesně můj oblíbený scifi žánr. Dočkáme se hororu, mimozemšťanů, časových smyček, nadpřirozena, astrofyzikálních paradoxů a telefonátů ze záhrobí a ačkoliv některé díly jsou úžasné (1,2 a 8!!!), ostatní jsou spíše “jen” průměrné a je trochu škoda, že se stejné nápady občas opakují ve více dílech. Každopádně je to pořád slušná čtyřka, která je must-see už jen kvůli zvolenému formátu a zmíněným čtyřem dílům. Poslední díl je pak výborné zakončení a vysvětlení propojenosti celé série. Mistrovské dílo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dopředu jsem si o téhle sérii vůbec nic nezjišťoval,takže mě formát překvapil,ale nakonec to vůbec ničemu nevadí.Naopak to,že se všechny příběhy odehrávají pouze formou telefonátů mnohdy přidává na jejich působivosti a fantazie pracuje na plné obrátky.Celé je to spíš celkem slušně zahraná audiokniha a osobně mě všechny ty mysteriózní příběhy,včetně jejich finálního propojení,bavily.Klidně víc takhle originálních pokusů...80% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept. Některé epizody stojí za to (2,3.5,7,8) a některé jsou průměrnější. Docela mě mrzelo, že se tady ve většině hraje hlavně na hrátky s časem. Přišlo mi, že se to někdy opakovalo a moment překvapení to ztratilo. Ocenil bych, kdyby zde byla hororová epizoda, kde hlavní postavu chce někdo zabít, zkrátka udělat to pěkně napínavý, když divák pouze poslouchá rozhovory. Ale nakonec to vyvrcholí závěrečným dílem, kde to všechno do sebe zapadne a člověk to více pochopí. Přesto bych strašně chtěl vidět někdy něco jiného něž hrátky s časem. Přesto musím tento koncept ocenit a kdyby někdy vznikla další řada, tak by mě to určitě zajímalo. Jedná se o fajn záležitost, kde největším plusem je fakt, že epizody trvají okolo 15 minut. Na odreagování to svůj účel splnilo. 6/10 ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

ABSOLUTNÍ NÁŘEZ! Pár slabších dílů sice v sérii je, ale jinak celý seriál má náturu, jako kdyby SOMA ojela Coherence a ještě na to nastříkal Black Mirror. Jedno z nejlepších mysteriózno sci-fickejch počinů za sakra dlouhou dobu. Seriál je v podstatě jen voice-act na scénáři, občas doplněn sugestivním visuálem. Víc o tom nedokážu říct, a mohu vřele doporučit, pokud máte rádi onen žánr. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimava forma tohoto kratkometrazneho kusku. Kvalita jednotlivych dielov obcas zakolise. Za mna su najkvalitnejsie jednoznacne druha, osma a zaverecna epizoda. Kraluje im vsak suverenne osma s vynikajucim coverom znamej pesnicky v zavere. Ako celok mierny nadpriemer. Pre divaka s predstavivostou by toto mystery sci-fi malo byt lahko stravitelne a obcas to ma i slubnu atmosferu, avsak nic prevratne. I tak odporucam. 60% ()

peca 

všechny recenze uživatele

Peťo, vidím na tobě, že už máš dost všech těch komerčních sraček, stereotypních klišé, přehrávajících herců, scénářů bez nápadu, originality a bez jakékoliv snahy vymyslet něco navíc, romantických konců a tupých dialogů.. Tak tady něco máš.. Jee děkuju :) ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Na tuto krátkou sérii jsem se moc těšil, ale asi jsem měl moc vysoká očekávání. Kdybych to bral po dílech, tak to vyjde celé zhruba do nadprůměru, ale jako ucelený příběh mi to přišlo dosti nevyužité, krátké a né moc informativní s málo nějakými ozvláštěními, k tomu byly návaznosti dost minimální. Co ale diváka velmi potěší je krásná vizuální forma, přestože je to jen celé ve formě hovorů. Nejlepší vizuál má podle mě Mom, ale zato mi přišel oproti ostatním dílům odfláklý vizuál v Is There a Scientist on the Plane?. Angličtina je vcelku snadná, takže je to i podle mě vhodné i pro procvičení pro začátečníky v angličtině (jen tak mimo). Modré díly nejsou vůbec špatné, přestože zdejší procentuální rozdíly jsou velmi znatelné, jsou dost podhodnocené. Škoda, že se občas některé náměty dílů lehce opakovaly, a že tu nebyl více využit horor, ale to bych asi vyžadoval nereálné. Konce některých dílů byly strašně utnutý a konec celého tohoto seriálu byl dost chabý oproti tomu, co jsme dostali v předešlých dílech. Celkově doufám, že po tomto seriálu začne vznikat více filmů/seriálů v této formě. Nejlepší díl: Mom - nejlepší vizuál a námět ze všech dílů, nejhororovější, poutavé, gradující a dalo se do děje skvěle vžít, jedinej díl, kterému jsem dal 4* (brácha by ta 4* i dílu The Universe Did It) Nejhorší díl: Leap Year Girl - Podraz pro nicnetušícího diváka!, tento díl mě doslova uráží!, je to ve skutečnosti Is There a Scientist on the Plane?, akorát to přejmenovali!, ubohé, jak si někdo dokáže takovým podlým způsobem namastit kapsu, jen proto, aby vyšel jeden díl navíc, takže Vám dávám radu, NEKOUKEJTE NA TENTO DÍL, je to ztráta Vašeho cenného času ve formě 20 minut, teď se tedy vyjádřím k ehm ehm okopírovanému ději, na finále zde bylo přehnaně moc tlachání a postavy řešily cokoli jiného, jen aby nedejbůh řešily hlavní děj, fakt finále k uzoufání VYHODNOCENÍ: TAKOVÝ CALLY ☎📞 NEMÁ KDEKDO!!! ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Za mě naprostá bomba, první díl sice uplně nenamlsá, ale pak to jede az do konce. Těšil sem se na každý další díl. Vypadá to jako by se jednalo o nenavazující příbehy, ale v druhé půlce se vše začne propojovat. Závěrečné dva díly krása!!! ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a poutavá "duchařina", která se pěkně vyvíjí a konec je no ... zajímavý a hlavně vysvětlený. Nápad je jistě neotřelý i vizuální linka má svůj smysl v příběhu, takže za to palec nahoru. Jednotlivé příběhy jsou dobré, mají atmosféru a někdy z nich až mrazí. Sjel sem to na jeden zátah, což je asi nejlepší způsob jak to sledovat. Hodnocení: 78/100. ()

Reklama

Reklama