Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud se hrdinům komedie Láska hory přenáší může něco pokazit, zaručeně se to pokazí. Všichni zažijí jeden opravdu šílený den v horském hotelu vyprávěný třikrát a vždy jinýma očima. Nevěstě Alex se její velký den hroutí přímo před očima. Po pánské jízdě předešlé noci je totiž nezvěstný ženich a stát před oltářem sama je trochu trapné. Alex nesedí v koutě a rozhodne se ženicha najít. Někde přeci být musí! Svůj pohled nabídne i její neurotická matka, přespříliš aktivní otčím, jenž odhaluje zločin, který se nestal, a také její biologický. Ten dělá, jakože nic, přestože právě on viděl nezvěstného ženicha jako poslední. Chaos v horském hotelu, kde se svatba měla odehrát, využívá instruktor lyžování a neodolatelný svůdník Petr. S pomocí své kamarádky Kláry se pouští do dobrodružné přípravy rande pro nejkrásnější ženu v hotelu. Jak říká slavný Murphyho zákon: Usmějte se, zítřek bude horší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu hodnocení a hlavně navzdory mému přesvědčení, že budu nevyhnutelně odpadovat, jsem nakonec udělil poměrně slušný počet hvězdiček. Podle mého názoru se sice jednalo o řádnou hovadinu, v jejímž průběhu se vylouplo nejedno klišé a nechyběla ani očekávaná hra na city (i když jsem ji čekal horší), ale došlo na nečekané, když jsem si s mocným údivem uvědomil, že se u toho, jaksi zvráceně bavím. Pravdou zůstává, že můj výsledný dojem mohl být ještě lepší, kdyby se tvůrci nepouštěli do zcela zbytečných šaškáren, které u mě místo humoru generovaly spíše pocit trapnosti (např. samozvaný detektiv). Různé úhly pohledu už rozhodně nebyly ničím objevným, ale i tak snímek slušně zpestřily, a zatímco Nataliu Germani a Marka Lamboru příliš nemusím, Anna Fialová a hlavně Csongor Kassai potěšili o to víc. Škoda, že téměř všichni jedou jen v angličtině, kdyby víc našinců ovládalo slovenštinu, nemuseli by být slovenští herci nuceni mluvit česky a bylo by to ještě lepší. / Poučení: Od zítřka u sebe budu nosit svinovací metr. Co kdybych náhodou narazil na chlebíčky? ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Tajně jsem doufal, že se bude jednat alespoň o průměrnou romantickou komedii, marně. Láska hory přenáší je klasická česká, resp. slovenská novodobá rádoby komedie, která do puntíku splňuje veškeré společné znaky podobných počinů. Jednak je i přes střízlivou stopáž extrémně nudná a nezáživná, příběh je vyloženě stupidní, postavy se chovají přihlouple, žádná není ani trochu sympatická, humor absentuje úplně, romantické prvky absolutně nefungují, atmosféru nepomohlo navodit ani krásné horské prostředí či zimní období. Snímek je zde očividně těžce nadhodnocen, stěží by si dohromady zasloužil ani ne 15%. Ani při troše snahy nenacházím nic, co bych s klidným svědomím mohl ohodnotit kladně. Hrozná kravina, už nikdy víc. 0/10. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přehlídka zmarněných šancí. 1)  Potenciálně slibný námět jak ze socialistické komedie osmdesátých let zazdil mizerný scénář a mizerná režie._____ 2)  Podle fotek na internetu docela příjemný hotel Hubert ve Vysokých Tatrách nasnímal 30letý kameraman Nick Kollár tak, že působil vyloženě ošklivě. To byl záměr?_____ 3)  27letému Markovi Lamborovi to slušelo, i když hrál ochotnicky. Štěkl si 37letý Lukáš Příkazký._____ 4)  34letý pohledný režisér Jakub Machala svůj první film nezvládl. Snad někdy příště._____ 5)  Je-li pravda, co uvádí Mara97 o falešných účtech pětihvězdičkových komentátorů, pak to jasně ukazuje velkou slabinu v péči o tuto databázi. Jeho koment je zde už devět měsíců a nic se nestalo. Buď má pravdu a zmíněné účty měly být zrušeny anebo pravdu nemá, a pak měl být zrušen ten jeho. ()

M__ 

všechny recenze uživatele

Já říkám Hallelujah. Je příjemné vědět, že jde udělat komedie bez debilního humoru, kterým hýří každý nový počin z české produkce, jenž se zároveň tváří jako převratný objev. Zajímavě zpracovaná, skoro až detektivní myšlenka celého filmu z několika pohledů, ve stejný okamžik. A hlavně Anna Fialová u které již nelze čekat nic jiného něž skvělý výkon. Obecně to bylo zahrané velmi slušně a koukatelně, povedený humor bez trapných částí, fajn myšlenka. Určitě bych to zařadila mezi ty povedenější kousky, na které není otrava se koukat. 75 % ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

V záplavě romantických komedií z prostředí hor je to vlastně nakonec celkem pozitivní výsledek. Vyprávění z pozice několika hlavních hrdinů je fajn, takže se můžeme pustit do hledání ženicha a zjistit,c o se vlastně stalo. Filmu pomáhají i Anna Fialová a Natalia Germani. Jen škoda samotného konce, který se příliš nepovedl. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Pro Marka Lamboru a Annu Fialovou byl tento film vůbec prvním společným natáčením od doby, kdy oba studovali stejný ročník na pražské Konzervatoři. Maturovali v roce 2015. (Krocka)
  • „Láska hory přenáší je konverzační romantická komedie plná dialogů. Příběh se odehrává v průběhu několika hodin jednoho dne, které divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přiblížil snímek režisér a spoluscenárista Jakub Machala. (SONY_)
  • Film se natáčel v březnu roku 2021 v hotelu Hubert ve slovenských Vysokých Tatrách (okres Poprad). (Krocka)

Reklama

Reklama