Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Jako mladý chlapec jsem ten film děsně žral, nicméně s postupem času musím říct, že jsem si opravdu pamatoval hlavně ty scény s kamenem a koulí, no a pochopitelně s kočičkou. Po dlouhých letech jsem film opakovaně viděl se svými dětmi a ty mezihry byly opravdů dost děsivé. Takže z nostalgie ty tři dám. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Kontakt s Jodie Foster bez všeho, co dělalo Kontakt s Jodie Foster skvělým. A nemyslím tím Jodie Foster. Ne, vážně - docela zajímavý námět (uváží-li člověk skutečnost, že vchod do světélkující koule možná znamená pro danou bytost smrt, dostává telefonát kluka z budoucnosti tátovi nový rozměr) ale na 85 minut tam prostě není o čem hrát. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doby, keď ma podobné, fantáziu podnecujúce detské filmy dostávali do stavu extázy, sú nenávratne preč. Ale je fajn si občas pri niektorom starom detskom filme povedať, že by ma pred troma desiatkami rokov pravdepodobne do takéhoto stavu dostal. Odyssea som bohužiaľ až doteraz nezaregistroval. Výborný námet, aj celkom príjemné spracovanie, len tá relatívne krátka stopáž klame, úplne by stačila na prerozprávanie tohto dobroružstva aj necelá hodinka. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Občas mě popadne šílenství a pouštím dětem filmy svého dětství. Přesně tohle jsem jako dítě nesnášela. "Podívej, to jsem měla ráda, když jsem byla malá." A ona byla úplně jiná doba. Dneska tohle těžko může fungovat. Mně jako dítěti prostě stačilo tajemství ukryté v kuličce, a moje představivost pracovala na plné obrátky. Dnešní děti, včetně těch mých, už od filmu čekají něco zcela jiného. Nelze se divit, je jiná doba. Ale asi mě to úplně neodradí a za čas zase sáhnu pro nějaký film mého dětství. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem jestli vůbec psát komentář, ten film je dneska už mimo mísu a působí spíš úsměvně. Závěrečný Bubníkův monolog je neskutečně naivní. Ve své době to byl docela netradiční počin a jako dítě jsem ho viděla nejednou. Dneska mi přišel na mysl neb jsme pustili telku a CS film ho zrovna dával. Sice jsme chytli až závěrečnou půlhodinu, ale i tak na mě prsknul nějakou nostalgii či co. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V scéne z roku 2000 sa v detailných záberoch objavujú ilustrácie Teodora Rotrekla z publikácie "Šesť dní na Lune 1". (Raccoon.city)
  • Rozestavěný most je most na dálnici D1 přes řeku Sázavu v obci Hvězdonice. (VMa)
  • Luděk Munzar namluvil Aloise Švehlíka, který hraje již dospělého Michala ve 20.století. (pávek)

Reklama

Reklama