Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Stejně jako i někteří ostatní diskutující jsem se při tomhle filmu jako dítě docela bál. Mohla za to především úděsná (ale geniální) hudba Zdeňka Lišky. Dnes jsem film viděl po letech, k mému překvapení to stále docela funguje. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Odysseus je jako všechny československé sci-fi filmy. Má originální námět, neskutečně naivní zpracování a mizerné triky cca na úrovni roku 1960 na západě. Navíc si tvůrci uvědomují, že sci-fi neumí, tak ho dost neuměle schovávají za "rodinný" žánr... Pro mě i nadále existuje jediné čs. sci-fi, a tím jsou Návštěvníci. 35% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

O tom co způsobila tajemná kulička ukrytá v šutru. Sci-fi příběh scénáristy Oty Hofmana určený dětskému divákovi dnes vyniká nostalgickou formou dětské fantazie a snů. Na svou dobu výtečný snímek, který po trikové stránce krapet zestárnul, ale příběhem a uvěřitelnými dětskými hereckými výkony je stále koukatelný. Zpracování je jednoduché s použitím malého množství triků. Ale ve výsledku vypadá dokonale, což dokazuje pravdivost hesla, že někdy málo znamená více. Film také nese jisté poselství, kterým je vlastně celý příběh ukončen. Trochu to vyvolává úsměv, ale pro dětského diváka to vyznívá jednoduše a srozumitelně. Jedná se o odpočinkový film, který svým tajemnem dokáže zaujmout i po tolika letech. ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dětský film. Když jsem ho poprvé viděl u babičky na její černobílé televizi, byl jsem přibitý u obrazovky směšných rozměrů a nevnímal jsem okolí. Tenkrát mi připadal úžasně tajemný. Na scénu kdy kulička začne zkoumat své okolí, jsem koukal s otevřenou pusou. Dnes jsem se na něj podíval po dlouhých letech a vybavily se mi vzpomínky na dětství. Takže hodnotím dětskou optikou. Ale jsem Husákovo dítě, dnešní haranti už to možná vidí jinak. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem jako dítě hltal a i dnes jsem se na něj rád podíval. Bez ohledu na efekty či herecké výkony, nejdůležitější bylo to poselství a tajemná atmosféra. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Jako mladý chlapec jsem ten film děsně žral, nicméně s postupem času musím říct, že jsem si opravdu pamatoval hlavně ty scény s kamenem a koulí, no a pochopitelně s kočičkou. Po dlouhých letech jsem film opakovaně viděl se svými dětmi a ty mezihry byly opravdů dost děsivé. Takže z nostalgie ty tři dám. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem byl z tohoto filmu hodně unešen. Kvalitní sci-fi pro děti, na které se ovšem dá dívat i v nedětském věku a stejně vám nepřipadne hloupé. Navíc sci-fi, které se zcela obešlo bez jakýchkoliv akčních scén. Na dnešní dobu už trochu přežité efekty, ale to se dá těžko vyčítat. ()

Bulish 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi pěkný film, u kterého sem v dětských letech strávil dost času. A i teď se na něj rád podívám... Myslím, že za shlédnutí stojí. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprosto fascinující je monotónní hlas fotbalového komentátora, hehe. No, kdysi jako kluk jsem odcházel z kina ohromně zklamaný. Ani podruhé mne tento film ničím nenadchl. Ale dnes s odstupem spousty let... Nejde o nic převratného, triky jak od amatérů a navíc je jich poskrovnu, ale příběh jako takový je vymyšlen dobře. A herci jsou taky dobří (dospělí). Ještě oprava k hodnocení z roku 1995, hvězdy neprosvítají, nevím, kam jsem čuměl, dnes jsem to krokoval a nazval bych pohyb letadla pouze nepřirozený s podivnými pozičními světly. 281020118140/8140 ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

ten Bubník je nesnesitelnej, ale jinak krásná nostalgie. mimo jiné učebnicový příklad, jak si lidé v sedmdesátkách představovali rok 2000 - matka volá domů z oběžné dráhy a podobně... ()

ruminawi 

všechny recenze uživatele

Na film si z dob dětských střevíců velmi dobře pamatuji, zejména na excelentní ruchy, zvuky a celkově výbornou elektroakustickou kompozici Zdeňka Lišky. Díky němu, nostalgii a tehdejší velké chtivosti vlastnit onu komunikační kouli, nemohu dát méně než tři Odysseovy hvězdy. ()

Birkhoff 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně hodně silný zážitek z dětství. Hudba od Z.Lišky naprosto dokonalá a dokreslující celkovou atmosféru (viz. např. Markéta Lazarová). Udělat ze dvou neustále se opakujícíh půltónů takto zajímavou, depresívně temnou kompozici s poselstvím jiných světů, to si zaslouží uznání. Mě osobně však vždy rozsekaly hovory s rybičkama, které udávaly souřadnice. ()

nobodyx 

všechny recenze uživatele

Krásný film o setkání s tajemnem. Vynikající atmosféra filmu + nádherná hudba. Śkoda, že film dosud nebyl vydán na dvd. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film - dětská sci-fi z dob, kdy se o nich Spielbergovi ani nezdálo. Efekty sice tragické, ale příběh příjemný. ()

Dstar 

všechny recenze uživatele

Pro dospěláky nič moč zajímavého a trikově podprůměrného,ale pro děti? Myslím,že byly natočeny podstatně větší blbosti. Bez mučení se ale přiznám,že jednu hvězdu navíc jsem dal proto,že je to točené u mě za barákem v Krči :) ()

PavelKral 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem měl z explodujících skleněných koulí na plotě deprese a noční můry... Film mě děsil, a proto 4/***** ()

Reklama

Reklama