Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Hodnocení v rámci svého žánru (rodinné sci-fi), kterým snímek naprosto bez diskuze je, lze směle uvažovat o nadprůměru. Celková podstata dětské fantazie s formou energie jiného druhu, jenž se dostala na Zemi, přináší klasicky precizní pohled Oty Hofmana na svět dětí. I celkové vyznění setkání tohoto československého druhu není vůbec špatné. Forma mimozemské energie, která zde byla ukázána, je velmi originální a podstata této komunikace, tedy sběr informací o planetě, vyznívá ve finále perfektně, a tím bourá určitou hranici naivity, kterou mohou vyvolat třeba vize počítačové učebny. No. A jelikož režisér Ráža oslovil hudebníka, jenž svými tóny a melodiemi uměl skutečně komunikovat a vyvolávat atmosférické vlny, není o nadprůměru nutné již více diskutovat. Liškovo tajemné cvakání si prostě hvězdičku navíc zaslouží. Dětští herci (na jedno použití) nejsou nikterak křečovití, či jinak herecky oslabení a tajemný, ojedinělý sci-fi příběh si lze s nimi v klidu vychutnat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doby, keď ma podobné, fantáziu podnecujúce detské filmy dostávali do stavu extázy, sú nenávratne preč. Ale je fajn si občas pri niektorom starom detskom filme povedať, že by ma pred troma desiatkami rokov pravdepodobne do takéhoto stavu dostal. Odyssea som bohužiaľ až doteraz nezaregistroval. Výborný námet, aj celkom príjemné spracovanie, len tá relatívne krátka stopáž klame, úplne by stačila na prerozprávanie tohto dobroružstva aj necelá hodinka. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

A zase krasna Jaroslava Obermaierova...., pro me se pak strasne tezko cokoliv dalsiho hodnoti, tomu verte. :-) Jinak jde o detsky film, trosku sci-fi, ktery milovniky sedmdesatkove nalady neurazi v zadnem pripade. (jak pritahne Svehlik domu tatrou tu svoji s100, nacez mu ji manzelka nastartuje...to bych nechtel zazit. :-) ) Me to docela bavilo, slabsi 4. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Kontakt s Jodie Foster bez všeho, co dělalo Kontakt s Jodie Foster skvělým. A nemyslím tím Jodie Foster. Ne, vážně - docela zajímavý námět (uváží-li člověk skutečnost, že vchod do světélkující koule možná znamená pro danou bytost smrt, dostává telefonát kluka z budoucnosti tátovi nový rozměr) ale na 85 minut tam prostě není o čem hrát. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Odysseus je jako všechny československé sci-fi filmy. Má originální námět, neskutečně naivní zpracování a mizerné triky cca na úrovni roku 1960 na západě. Navíc si tvůrci uvědomují, že sci-fi neumí, tak ho dost neuměle schovávají za "rodinný" žánr... Pro mě i nadále existuje jediné čs. sci-fi, a tím jsou Návštěvníci. 35% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Rozestavěný most je most na dálnici D1 přes řeku Sázavu v obci Hvězdonice. (VMa)
  • V scéne z roku 2000 sa v detailných záberoch objavujú ilustrácie Teodora Rotrekla z publikácie "Šesť dní na Lune 1". (Raccoon.city)
  • Luděk Munzar namluvil Aloise Švehlíka, který hraje již dospělého Michala ve 20.století. (pávek)

Reklama

Reklama