Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

char_t 

všechny recenze uživatele

Odysseus je jako všechny československé sci-fi filmy. Má originální námět, neskutečně naivní zpracování a mizerné triky cca na úrovni roku 1960 na západě. Navíc si tvůrci uvědomují, že sci-fi neumí, tak ho dost neuměle schovávají za "rodinný" žánr... Pro mě i nadále existuje jediné čs. sci-fi, a tím jsou Návštěvníci. 35% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Kontakt s Jodie Foster bez všeho, co dělalo Kontakt s Jodie Foster skvělým. A nemyslím tím Jodie Foster. Ne, vážně - docela zajímavý námět (uváží-li člověk skutečnost, že vchod do světélkující koule možná znamená pro danou bytost smrt, dostává telefonát kluka z budoucnosti tátovi nový rozměr) ale na 85 minut tam prostě není o čem hrát. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tvl, já to zapnu s tím, že má jít o film pro děcka a úvodní scéna celkem psycho. Zběsilá kamera, divná hudba, všechno to z toho tvořilo strašně divný pocit. A pak bum, 20 minut nudy. Pak přišlo 10 minut, kde to bylo zajímavý, pak přišla scéna s tou televizí, kde jsem si vzpomněl na Malcolma le Grice, pak přišlo dalších 10 minut, kde se nedělo naprosto nic a byla to nuda neskutečná, pak tam byla psycho scéna zabírající jakýsi ksicht na lampiónu, který pak byl v záběru rozmazaný a kamera zabírala nějaký dům, potom přišly další minuty nudy, pak to zase bylo zajímavé (a sklouzlo to někam do komedie), pak zase chvíli nuda a potom to už do finále bylo zajímavé. A takhle divně vnímám celý ten film. Nejhorší na něm ale je to, že se tam něco na začátku stane, o něčem se mluví, ale děj pak zakrní a nikam se, v tom vyprávění otce, vůbec neposouvá. Všechno podstatné se odehraje asi v posledních 20 minutách a jinak to okolo je vlastně vata. A že by to mělo tak silnou atmosféru, aby to drželo v nějakém napětí, to fakt ne. Ve své době to nejspíš fungovalo, triky odpovídají době a místě vzniku (a jestli tady kvůli nim někdo snižuje hodnocení, tak je vůl, Československo 1976 nebyl Hollywood 1976, to už si u Cesty na Měsíc můžeme stěžovat, že tam nejsou CGI efekty a Měsíc má oči). Takhle to není špatné, ale když se tam většinu filmu nic neděje a atmosféru to nemá, celé to ve finále kazí. 3* ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dětský film. Když jsem ho poprvé viděl u babičky na její černobílé televizi, byl jsem přibitý u obrazovky směšných rozměrů a nevnímal jsem okolí. Tenkrát mi připadal úžasně tajemný. Na scénu kdy kulička začne zkoumat své okolí, jsem koukal s otevřenou pusou. Dnes jsem se na něj podíval po dlouhých letech a vybavily se mi vzpomínky na dětství. Takže hodnotím dětskou optikou. Ale jsem Husákovo dítě, dnešní haranti už to možná vidí jinak. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

A zase krasna Jaroslava Obermaierova...., pro me se pak strasne tezko cokoliv dalsiho hodnoti, tomu verte. :-) Jinak jde o detsky film, trosku sci-fi, ktery milovniky sedmdesatkove nalady neurazi v zadnem pripade. (jak pritahne Svehlik domu tatrou tu svoji s100, nacez mu ji manzelka nastartuje...to bych nechtel zazit. :-) ) Me to docela bavilo, slabsi 4. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Rozestavěný most je most na dálnici D1 přes řeku Sázavu v obci Hvězdonice. (VMa)
  • V scéne z roku 2000 sa v detailných záberoch objavujú ilustrácie Teodora Rotrekla z publikácie "Šesť dní na Lune 1". (Raccoon.city)
  • Luděk Munzar namluvil Aloise Švehlíka, který hraje již dospělého Michala ve 20.století. (pávek)

Reklama

Reklama