Reklama

Reklama

Hluboko v temné džungli provádí šílený vědec Anton Arcane za pomoci svých pomocníků genetické pokusy, při kterých se snaží získat nesmrtelnost. Míchá při nich lidskou a zvířecí DNA a vytváří tak obludy, které nikdy neměly spatřit světlo světa. Jeho protivníkem je Muž z bažin, kdysi také vědec Alec Holland, nyní napůl člověk a napůl rostlina, který za své vzezření vděčí právě Arcanovi. V boji proti svému nevlastnímu otci stojí po boku Muže z bažin krásná dívka Abby, jejíž krev Arcane potřebuje k dokončení svých zvrhlých plánů. (Řitka video)

(více)

Recenze (47)

obitus 

všechny recenze uživatele

Tam kde to Cravenovi dvakrát nešlapalo sází velký Jim na trashovitejším přístupu a vychází mu to na 100%. Postavy jsou šílené, nikdo se nebere úplně vážně a děj ubíhá bez výraznějších zaškobrtnutí. Šílený vědev hraje v bouřlivé noci na varhany, zatímco v laboratoři bijí do mříží mutanti jako třeba muž-slon. Do toho pobíhá napůl chlápek, napůl kytka v gumovém obleku a dává každému přes držku. Původně jsem chtěl vytknout na Jima nezvyklou absenci ducpartií, ale muž-pijavice je pro tentokrát nahrazuje více než dobře. Jeden z Wynorského nejlepších filmů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě ta dvojka bavila snad ještě víc, než Wesova jednička. Samozřejmě, už je to celkem trash, vždyť se za kameru postavil jeho nekorunovaný král Wynorski. Jenže už od začátku to tak sympaticky šlape, že se fanda céčkovitých béček prostě nedokáže nudit. Bažiňák dává všem zloduchům přes držku, zachraňuje kočku v nesnázích a - jen tak mimochodem - stačí pózovat s děckama před objektivem. Hrdina rostlinného původu je borec (nezastaví ho ani raketomet), občas problesknou vtipný hlášky a navíc tam pobíhá roztomilá Locklearka. P.S. Ne, kozy neukáže. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi mě Wynorski dostal svým SOUBOJEM SE SMRTÍ, od té doby je ale pro mě každý jeho další titul zklamáním, ne-li přímo utrpením. Oproti už tak slabé jedničce sice dodal výrazně atraktivnější slečnu, víc zábavné pyrotechniky a mutantů, ale taky víc nevtipných komických figurek (malí kluci, buranští paliči). Tromu ani tenhle odvar z ní nemám rád. Nuda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě velice baví Netvor z Černé laguny v mnoha mutacích, Swampáč je taky jasná volba. Ale jelikož už jsme na konci 80. let, tak je byť jen vzdálená kvalita utopií. Přesto jde o velice zábavný kousek, zejména díky schopné / neschopné královně seriálů Heather Locklear. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo bazinac jim nakope prdel! mlady Wynorski v hororove komedialni skvely forme naprosto nepremozitelnej hlavni hrdina zaplava hlasek a hlavne ten skvely pocit bezprostrednich 80 let to neodmitam ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už titulky napovídají, že tenhle film má ke comicsu ještě blíže. Některé scény přímo kopírují comicsové panely, což je fajn. Nejvíce asi moment, kdy Holland zavede Abigail na své místo uprostřed močálu plné květin, kde je navzájem začne spoutávat láska. Jinak jde o solidní pokračování, které jsem si i po letech užil. Největším tahounem filmu je charismatický Jourdan, naopak osinou v zadku jsou dva spratci, co by zasloužili narazit na jeden z pahýlů v močálu. A tady mě trochu zamrzelo, že močál nedostal větší prostor, neb je úžasně fotogenický. Hodnocení ponechávám. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Všude samá mutace, prostě nádherný, stejně jako moje dávná láska Heather, pobíhající kolem bažin bez ceckonosu. ♥ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

NMZB je klasické spotřebitelské béčko, které upadne do zapomění ještě dřív než se dá do půjčoven, ovšem jelikož Wynorski je zručný béčkař tak nám aspoň zaručí 80 minut zábavy. Film bych moc nesrovnával s prvním dílem přeci jen šli tak trochu jinou cestou(a kdybych musel srovnávat tak přeci jen bažináč od Cravena byl takový lepší). Nicméně u tohohle filmu se musí prostě pochválit masky, pravda třeba sám bažináč nevypadá okolo obličeje "dodělaně" ale ostatní bastardi jsou výborní. Jediný co bych z filmu vykopl jsou ti dva spratci kteří byly nesympatičtí jak poleno. Co ještě není moc košér je celkem triviální atmosféra, začátek filmu určitě ušel ale postupem času(a přidávajícím humorem) šíleně klesla a film mě tak nějake přestával bavit. I přes své kvality a neduhy se jedná o průměrné pokračování které si asi už nepustím ale aspon jsem se těch 80 minut celkem bavil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bažináč se vrátil a seKUNDUje mu Amanda z Melrose Place ( já to nikdy nesledoval, vážně) a celý to zrežíroval Jim Wynorski, princ céčkového filmu ( králem je samosebou velký Uwe). Jak tohle mohlo dopadnout ? Naprosto báječně - kytička na noze znovuzrozené Amandy, plakal jsem dojetím.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jim to s tím nablblým hlavním nehrdinou ještě vyšlo, ale tady už je to fakt přes čáru, Swamp Thing dává do držky každýmu, vyhodí do vzduchu barák nevinným lidem (Otázka zní- Je Swamp Thing rasista? :-o) a přitom sám nedostane ani facku, natož aby mu někdo byť jen nalomil větévku, co mu roste na hlavě. Člověk se až musí smát, že je to vlastně stejné universum jako Nolanův Temný rytíř (takovej fight Swamp Thing vs Bane, kurva, to by třísky lítaly, doslova). Nadruhou stranu pořád to jsou TY osmdesátky, takže nuda a nouze o zábavu (byť trashoidní) nehrozí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Return of Swamp Thing rozhodně není moc povedený film. Je zde sice k vidění několik zajímavých scén a docela slušné masky, ale jinak je to přehlídka špatných hereckých výkonů a trapného černého humoru. Který nebyl absolutně trefný a už skoro vůbec vtipný. Možná je to tím že stárnu, ale od filmu z konce osmdesátých let bych čekal rozhodně o trochu víc. Lehká inspirace od Tromy je nepřehlédnutelná, ale filmům od této společnosti nesahá tenhle kousek ani po kotníky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ještě větší hovadina, než jsme doufali. Scénárista šňupal příliš kokainu. Jediné pozitivum? Heather Locklear. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Oproti Cravenovmu originálu krok vpred. Wynorskeho pokračovanie je béčko jak hrom, no ani sa nepokúša tváriť, že nie je a tento prístup ho posúva o priečku vyššie... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Možná sami máte za přítele někoho, kdo je obecně úplně a naprosto blbej, ale vy s ním pořád kamarádíte, protože má i pár dobrých vlastností, například je s ním sranda a často se s ním pobavíte. Já tohoto přítele našel v Návratu muže z bažin. Zábavná blbost, u níž se dost nasmějete, občas s filmem, občas filmu samotnému, ale pořád to udržuje pozitivní linii přátelství. Jeden z nejlepších adeptů, kterým nalákat na horror hodně mladé publikum. Barevné, po maskérské stránce velice nápadité (muž pijavice je naprosto super monstrum, škoda jen, že nedostal více prostoru), Bažiňák by byl svého času snad i můj cool akční hrdina (kdyby mi bylo o třiadvacet let méně). Navíc mě strašně potěšil fakt, že si zde opět záporné role střihli záporák z bondovky Octopussy Louis Jourdan a (ženy odpustí můj náhlý záchvat sexismu) jedna z nejšukadeličtějších filmových záporaček co znám (Ursa - Superman 1 a 2 nebo Taramis v Conan Ničitel) Sarah Douglas. Až bude chtít můj syn zasvětit do horroru, tohle bude jeden z prvních filmů, který s ním zkouknu. Ono to sice moc horrorové není, ale jako úvod do tématiky to pro čertsvě náctiletého diváka určitě obstojí. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Na mne až příliš dětinské. Samozřejmě že jsem věděl, že se nejedná o "úplný" horor, ale spíše o komedii, nicméně absolutně jsem nečekal že to bude 8+. Fuck. Na druhou stranu jsem se ale pobavil a to i přes některé postavy, které mne kardinálně sraly. Nuže, shrnu to: Heather Locklear to sluší, Swamp thing je chodící špenát, je to trochu trapné a trochu zábavné. Můžete se na to dívat s děckama po obědě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré pôsobí lepšie, ako predchádzajúca časť, pričom sa na nej podieľal o dosť horší režisér. Tentoraz, ale vyhráva na body. Potešujúci je fakt, že to vyzerá podstatne komiksovejšie, čiže prikláňa sa svojou atmosférou viac k predlohe a špeciálne masky sú o stupienok kvalitnejšie. Takže dve dôležité veci, ktoré snímky takéhoto druhu predstavujú. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než první film i díky přidané humorné složce. Akce je zde plno a efektů také. Pobaví různorodí záporáci. Za mě 65% :) ()

Reklama

Reklama