Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál nás zavádí do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (Svatupluk Skopal) a Michal (Jan Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. První díl vrcholí porážkou Ondřeje Veseckého. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělým hereckým představením Brzobohatého, Čepka, Skopala, Čenského i Vašuta se rozjíždí seriál z netradičního prostředí a všemi zápletkami slibuje skvělou podívanou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skopal bez fúza je dnes ako bota bez podrážky, ale za herecký výkon by ho tu určite nikto neskopal. Plus Brzobohatý, Čepek, Větrovec s charakteristických hlasom, ďalších radšej ani nespomínať, no a dobrá téma, zaujímavá zápletka. Ak nevadia vytiahnuté komunistické džíny, tak sa pobaví každý, pretože ani po 35 rokoch súčasné televízne formáty nevedia predčiť tieto diela. ()

Zajímavosti (4)

  • Keď sú Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) a Lenka Lasovská (Eliška Vitanovská) spolu v Ondŕejovom byte, z platne znejú pesničky od talianskej speváčky Anna Rustikano. Konkrétne ide o skladby "Vorrei" a "Un Sorriso", ktoré sú z jej albumu "Protagonista" z roku 1986. Talianska speváčka bola vtedy v Československu veľmi populárna a na albume s ňou spolupracoval aj Karel Svoboda, Jan Hála, Pavel Vaculík, Jan Kotzmann a československá hudobná skupina Elektrovox. V tom istom roku vyšla tá istá platňa v Supraphone, ale z názvom Anna Rustikano. (Raccoon.city)
  • Pani Šmídová (Hana Gregorová) povie v bytovom vchode otcovi Veseckého (Vlastimil Fišar), že jeho syn už na najbližšej olympiáde, ktorá má byť za 3 roky, bude asi starý. Podľa doby natáčania seriálu by išlo o  25. letné olympijské hry, ktoré sa konali v Barcelone v Španielsku v roku 1992. Československo v kategórii beh na 1500 metrov muži (v ktorej v seriáli pretekal Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal)) nemalo žiadne zastúpenie. (Raccoon.city)
  • V tejto časti môžeme vidieť, ako sa všetci hlavní protagonisti zúčastnia na atletickom memoriáli Evžena Rošického. V tej dobe išlo o tretie najvýznamnejšie atletické podujatie v Československu. V dobe dotočenia seriálu (1989) išlo o jeho posledný 38. ročník, nakoľko sa táto séria memoriálov uzavrela veľkým závodom, ale už nazvaným Zlatá Praha 1990, ktorým história tohto memoriálu končí. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama