Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Kvalitní produkce v dobrých kulisách s uvěřitelnými herci a pevnou režií. Ke všemu mi je téma seriálu velice blízké a po dlouhé době jsem nějaký z českých seriálů neodsoudil po deseti minutách a viděl kusy z více jak dvou dílů. Bohužel mě to až tolik nevzalo, i když závěr je vypečený 'jako ze života'. Lepší tři. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo řečeno, vskutku se jedná o vynikající seriál z prostředí vrcholového sportu, jmenovitě atletiky, který musí zaujmout snad každého příznivce nejen "Královny sportu". To nejen používám záměrně, protože tento seriál zdaleka není pouze o sportu, ale je zároveň i o mezilidských vztazích, vzestupech i pádech, lásce i nenávisti, přátelství i zradě, zkrátka o všem, co nám život dává, ale i bere. V každém případě se jedná o velmi povedený a možná i někdy neprávem opomíjený projekt, jehož smysl i význam je a dokud lidstvo nevymře i bude stále aktuální. Diváky zcela určitě rovněž zaujmou nejen herecké, ale i sportovní výkony hl. hrdinů Svatopluka Skopala a Jana Čenského, kteří se na své role zejména po fyzické stránce museli velmi dobře a důkladně připravit. ()

Reklama

kusaj 

všechny recenze uživatele

 SKVĚLÝ SERIÁL ZE SPORTOVNÍHO PROSTŘEDÍ Z KONCE DEVADESÁTÝCH LET. SVÁŤA SKOPALŮ – ČESKÁ VERZE BĚZCE FORRESTA GUMPA - MĚL V DOBĚ NATÁČENÍ SKORO ČTYŘI KŘÍŽKY NA KRKU, ALE V SERIÁLU JE MU POUHÝCH TŘICET LET, COŽ NĚKDY PŮSOBÍ TROCHU NEVĚROHODNĚ (ZÁBĚRY, KDY TRÉNUJE NEBO BĚŽÍ A LIJOU Z NĚJ DOSLOVA KÝBLE POTU OPROTI MLADŠÍM KOLEGŮM, KTEŘÍ SE SKORO ANI NEZAPOTÍ), ALE JINAK ŠPIČKOVÁ NOSTALGICKÁ ODDYCHOVKA, PRO KTEROU MÁM VELKOU SLABOST. ČTYŘPROCENTNÍ MENŠINU JISTĚ POTĚŠÍ I ČASTÉ ZÁBĚRY NA ŠTÍHLÉ NOŽKY LIBORA BASELIDESE V ELASŤÁČKÁCH:) MUSÍM JEŠTĚ VYPÍCHNOUT PRŮVODNÍ HUDBU, KTERÁ MĚ VŽDYCKY HODNĚ NABUDÍ A S KLIDEM MOHU KONSTATOVAT, ŽE S TOUHLE HUDEBNÍ PECKOU NA UŠÍCH BYCH NA DELŠÍ TRATĚ KLIDNĚ DAL I VĚTŠINU KEŇANŮ:) ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Asi k žádnému jinému počinu nemám tak blízko jako k Dlouhé míli. Je mi 37 - celý život běhám, mám za sebou období cca 12 let, kdy jsem patřil do celorepublikové užší společnosti. Nebyla to sice patnáctistovka, ale poloviční trať. Vím co to je snažit se udržet ve formě, když člověku odzvoní nějakých 32 let. S řadou zkušeností (jakými si prochází Ondřej Vesecký) jsem si vlastně prošel také. Nyní jsem kromě své stále závodní kariéry ještě právě i trenérem. Musím proto ocenit seriál po stránce metodické - termíny, typy tréninků, přístup - takhle to skutečně chodí. Je vidět, že měl tým kolem pana Adamce profesionální výpomoc. Je tu sice pár drobnůstek, u kterých byl hlavou pokýval ze strany na stranu, ale to nestojí za zmínku. Občasná syrovost seriálu tady také není až tak na škodu. Za nehty lezoucí neustálá znělka Karla Svobody už se stala asi legendární záležitostí k tomuto seriálu. Oceňuji také to, že v každém díle vidíme nějaký ten běžecký závod, při kterém si nejen divák - atlet přijde na své. Gradace atmosféry v závěrečném dílu je opravdu tvrdá. Bohužel i mezi atlety - běžci je řada lidí, kteří se chovají trošku prazvláštně - nadřazeně - bez duše... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo si jen trochu přičichl k atletice, ten ví, že je to nechutná blbost. Mimo jiné blbiny - nikdy jsme neměli mistra Evropy v maratónu. Jen Zátopek vyhrál Olympiádu a to v době, kdy sport byl amatérský, a výkony co tehdy předváděl on, tak by dneska nestačily ani na stou ženu v maratonových tabulkách. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • V tejto časti môžeme vidieť, ako sa všetci hlavní protagonisti zúčastnia na atletickom memoriáli Evžena Rošického. V tej dobe išlo o tretie najvýznamnejšie atletické podujatie v Československu. V dobe dotočenia seriálu (1989) išlo o jeho posledný 38. ročník, nakoľko sa táto séria memoriálov uzavrela veľkým závodom, ale už nazvaným Zlatá Praha 1990, ktorým história tohto memoriálu končí. (Raccoon.city)
  • Veseckého (Svätopluk Skopal) "preteky" s električkou aj jeho beh na budapeštianskom štadióne Nép sa natáčali za plnej prevádzky dopravy a vodiči automobilov o ničom nemali tušenie. (Raccoon.city)
  • I když v pozdějších epizodách bylo řečeno, že Ondřej (Svatopluk Skopal) nemá maturitu, tak v první epizodě, kdy jeho otec přijde do hospody a hovoří ke svému kamarádovi (Lubomír Kostelka), tak říká, že jeho (kostelkův) syn prý nepřišel ani na maturitní sraz. (HonzaR.)

Reklama

Reklama