Reklama

Reklama

Žena za pultem

(seriál)
  • Slovensko Žena za pultom
Komedie / Rodinný
Československo, 1977, 10 h (Minutáž: 45–58 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiřina Švorcová, Petr Haničinec, Josef Langmiler, Dana Medřická, Jana Boušková, Jan Potměšil, Vladimír Menšík, Hana Maciuchová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(12)

Ľudské príbehy spoza pultu fiktívneho socialistického obchodu... Prvý diel seriálu Anna nastupuje vovádza diváka do jedinečnej predajne potravín, ktorá je niečím neobvyklá. Je akoby z inej krajiny - plná tovaru, dokonca aj zo zahraničia. Dalo by sa povedať, že pripomína Tuzex z tých čias. Anna Holubová nastupuje na miesto predavačky na oddelenie lahôdok. Jedinečnosť príbehu od začiatku stavia na skvelých dialógoch, situačnom humore a opravdivých ľudských vzťahoch. (RTVS)

(více)

Recenze (423)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zalovila jsem v hlubokých vodách československých seriálů a na háčku mi uvízl tenhle. A rozhodně nelituji. Pan Dietl prostě psát uměl, tudíž jsou všechny příběhy, resp. životní peripetie jednotlivých postav, hluboce lidsky napsané a charaktery postav dokonale vyobrazené. Herecké osazenstvo skýtá pastvu pro oči – za všechny bych ráda zmínila paní Medřickou, pana Menšíka a paní Maciuchovou, jejich kreace jsou fantastické. A neodpustím si pár slov k partu paní Švorcové, její dilema - milující matka vs zamilovaná žena - je strhující a výborně zahrané. Tak, to by bylo. Ne, nebylo. Je to moc pěkně natočeno a celým seriálem zní velmi příjemná hudba. Tak, to jsou moje tři hvězdičky. Jednu ubírám za ty sockecy. Vím dobře, že to tenkrát jinak nešlo, ale stejně mi to místama rolovalo ouška. A druhou sundavám za tu lživou reklamu či jak to trefně nazvat, v době, kdy se k nám dovážely zelené pomeranče z Kuby, banány byly k vidění jen o Vánocích a fronty na ně byly dlouhé jak pracovní týden… a zbytek už si odpustím, budu shovívavá. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco v Americe se o pár let později rozplývali nad erotickými scénami z 9 a 1/2 týdne, či Základního instinktu, naše pokroková socialistická kultura měla již v roce 1977 svou legendární postelovou scénu Haničinec kontra Švorcová, která byla napodobována všemi možnými filmáři až do počátku 21. století...Prostě světe, kam se na nás hrabeš :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna z dokonalých dietlovek. Je mi jedno, že v konzumu tenkrát tolik lahůdek a potravin nebylo. Seriál je primárně o mezilidských vztazích, a na té úrovni je dokonalý. Vystižena je i atmosféra té doby, a ne vždy a všude jsou pozitiva, objeví se i kritika, samozřejmě uměřená. Filmařsky rovněž není co vytknout a členění podle měsíců roku je podle mne zajímavý nápad. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Normalizační průjem z dob reálného socialismu referuje o životě a starostech obyčejné prodavačky Anny Holubové v podání nesympatické soudružky Jiriny Švorcové.Místo aby si vzala holící strojek a oholila si ten knírek co jí pučel pod nosem tak chodí a dává ty svoje debilní rady všude okolo.Ikdyž sama má život v troskách.Fuj je to hnus fialovej.Nebo spíš červenej. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Seriál o poctivé prodavačce Anně Holubové, která svým hřejivým jednáním zpříjemňovala zákazníkům nakupování. Pokud někdo poukazuje na to, že zásobování onoho obchodu bylo nadstandartně přehnáno, tak asi nikdy neslyšel o podpultovém zboží a směnném obchodě. Zboží bylo tehdy relativně dost, pouze se nedostalo do prodeje a bylo směňováno za něco jiného. Tak vznikaly paradoxy doby, kdy tehdy žádaný bycikl značky Favorit nikdy žádnou prodejní plochu nepoznal, ale všichni na něm jezdili. Sice to nic nemění na tom, že seriál je to slabší, ale já musím přihodit nějakou tu hvězdu kvůli fanatismu zdejších protisocialistických bojovníků, z nichž většina v té době ani nežila nebo maximálně za sebou tahala kačera. Je třeba si uvědomit, že v té době v tomto státě žili stejní lidé jako dnes, akorát dnes všichni popírají, že tehdy byli Jiskrou, Pionýrem či Svazákem. Já jsem tím vším byl, aniž jsem o to někdy projevil zájem. Prostě to byla taková doba. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (66)

  • Při znovuuvedení seriálu na Tv Prima (první díl odvysílán 2. 3. 2002) dosáhla sledovanost úctyhodných 1 800 000 diváků. (M.B)
  • 12 dielov seriálu je pomenovaných podľa jednotlivých mesiacov v roku. V jednotlivých dieloch vidíme sezónne ovocie a zeleninu. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama