Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cirkus Humberto se chystal opustit Hamburk, aby se vydal na letní turné. Vašík Karas, syn zedníka ze Šumavy, nazývaný „Vašku", u cirkusu velice rychle zdomácněl. U akrobata Achmeda Roméa se začal učit na skákače. V Achmedovu synovi Paolovi nalezl sedmiletý Vašík prvního soka v lásce. Oba se zahleděli do sedmileté Helenky, dcery ředitele Berwitze. Vašík však zažil také první vítězství, vždyť spolu s Helenkou prožili svoje první cirkusové vystoupení. A to byl důvod k oslavě jak mezi Čechy v maringotce číslo 8, tak i v maringotce ředitele Berwitze. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu pomalejší část, kde se malý Vašku nadále etabluje do světa cirkusu a zažije tu svůj první velký úspěch. Pátrací akce ředitele Berwitze je hodně vtipná, ale tu 4. hvězdičku nakonec dávám hlavně za jednu z nejlepších scének seriálu vůbec - krásnou Bartoškovu recitaci Máje před zbytkem maringotky 8. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vidíte seriál ve věku, kdy jste stejně staří jako Vaš-ků, je vám samozřejmě tento díl nejbližší. A mně to vydrželo dodnes. Nějaké ty dětské konflikty, vtipná pátrací akce direktora a totální nostalgie u ohně před maringotkou č. 8, kde se při večerech vypráví příběhy. ()

Bozvav

všechny recenze uživatele

Bez pochyby jeden z nejlepších  nejpovedenějších seriálů České televizní tvorby za posledních 35 let. Nejlepší je prvních 6 dílů, pak úroveň lehce klesá dolů, ale pořád si drží přiměřenou laťku. Herci výborní, až na tu německou kobylu, co hrála dospělou Helenku (ona i jako holčička nebyla moc výrazná), ta byla úděsná. Jinak plejáda skvělých herců, výborné dialogy i provedení. Za mne plný počet. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • „Tahat ségle to umí každej,“ zazní v epizodě. Ségl je hrubá, režná plachtovina, v tomto případě cirkusová plachta. (sator)

Reklama

Reklama