Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Direktor Berwitz angažuje Vaška jako krasojezdce a za první plat mu dává otec ušít jezdecké boty. Konflikt Vaška s Paolem ho pak přivádí k myšlence, že skutečný domov nevytvoří chalupa na vsi, ale lidé, se kterými žijeme. Nejen Karasovi ale našli domov u cirkusu. Když Vašek vracel ztracenou tabatěrku baronu Schönsteinovi, odvrátil ho od sebevraždy. Ten pak vstoupil do služeb cirkusu, dnes bychom řekli jako manažer, a díky své obratnosti zprostředkoval setkání dvou nesmiřitelných konkurentů. Achmed Rómeo s rodinou však cirkus opouští a Vašek s Paolem se rozcházejí neusmířeni... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl s malým Vaš-ků. Berwitz ve vrcholné direktorské formě a spousta dalších postav. Zajímavostí je, že Vosátka, který je v knize vylíčen jako někdo, kdo toho moc nenamluví, je tady v podání Josefa Dvořáka excelentní žvanil. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě jeden z těch slabších dílů. Někdy mi dramatizace děje v porovnání s knihou nevadí, ale tady mi to dramatické zachránění barona Gaudeama před sebevraždou malým Vaškem přišlo až moc přehnané (v knize už pro cirkus pracoval dlouho před příchodem obou Karasů) a moc mě nezaujala ani linie s Vosátkovým kamarádem, co ho zve do bojů někde v Mexiku. Josef Abrhám je další skvělou posilou hereckého týmu seriálu a to uvědomění starého Karase, že našli v cirkusu nový domov, je pro mě asi nejlepší scéna celého dílu. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scénu - v beztak totálne nabúchanom kastingu - nastupuje Josef Abrhám a aby toho nebolo málo, tak v cameu si s chuťou hosťuje Jiří Lábus. Na pomery seriálu predsa len jemne slabšia epizóda, ale minimálne 3* si určite zaslúži. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

K cirkusu se přidává "der schöne Max", tedy zkrachovalý baron Schönstein, ale neobejde se to bez trochy přemlouvání: "Co takhle pracovat? Něco dělat?" - "Máte velkou fantazii, pane Berwitz". Objeví se tu i můj oblíbenec Lábus jako veterán mexických válek (fakt bych ho chtěl vidět, jak s Josefem Dvořákem řádí na bitevním poli:-)) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Alkohol, který popíjejí na svatbě v hostinci u Námořníkovy nevěsty, je Aquavit – nápoj, jehož název je odvozen od latinského „aqua vitae“ („živá voda“). Tento nápoj má největší oblibu ve skandinávských zemích a bývá v něm toto koření: koriandr, fenykl, skořice, kopr, badyán či hřebíček. (sator)

Reklama

Reklama