Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy spolu začali cirkusoví ředitelé Berwitz a Kranz spolupracovat, přitahovaly návštěvníky do cirkusu Humberto pantomimické aktuality. Výpravná podívaná se líbila nejen Evropanům, ale i Turkům, neboť cirkus triumfoval také v Istanbulu. Když se začaly hrát, vystupoval v nich osmiletý Vašík, a když jejich sláva pominula, stál v šapitó vážený akrobat a jezdec Václav Karas, který s Helenkou Berwitzovou tvoří slavné jezdecké Duo Humberto. Avšak oči má jen pro Růženku Langermannovou, dceru hamburské bytné, zatímco Heleně se začíná dvořit tanečník a šéf baletního divadla Paolo Romeo. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čechrání peří... červený koberec ve stáji...😁 Hagia Sofia (řecky Ἁγία Σοφία (Hagia Sofia), turecky Ayasofya) čili chrám Boží Moudrosti je byzantský chrám z let 532–537 v zátoce Zlatý roh v Istanbulu, jedna z nejznámějších sakrálních staveb světa. Původní křesťanská svatyně s centrální kupolí a sídlo patriarchy byla po dobytí Konstantinopole Osmany (1453) upravena na mešitu (a později opatřena minarety); v roce 1934 byla v rámci Atatürkových reforem sekularizována a až do roku 2020 sloužila jako muzeum. Od července 2020 se v ní opět konají modlitby.[ ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A vlastnú pekáreň by si nechcel?" Zábavný diel plný akcie. Na scéne sa v úlohe už dospelého Vaška prvý raz objavuje Jaromír Hanzlík, je prítomný humor ("To nepripadalo nikomu čudné, že sa krotiteľ levov schováva v skrini?"), znova skáčeme o veľa rokov dopredu, čiže sa k slovu opäť dostávajú maskéri. Okrem toho sa podstatná časť epizódy nesie v "tokaní" dvoch veľkých cirkusových konkurentov, Berwitza a Kranza. A na konci sa objavuje Vaškov starý konkurent z detstva, temný Paolo. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda s největším časovým zlomem, kdy nám z malého Vaška vyroste 17letý Václav. Osobně si pořád myslím, že měli najmout ještě jednoho herce mezi Manga a Hanzlíka, nebo Hanzlíka alespoň trochu namaskovat jako mladšího, při bližším pohledu jsou mu vidět vrásky kolem očí i počínající šediny. Jinak se tu dostáváme do zlomové fáze seriálu, kdy do té doby pohodový průběh cirkusu začíná být nahlodáván drobnými problémy, které za pár let vyústí ve velkou finanční krizi. Ještě se tu neřeší Václavův milostný trojúhelník (nebo spíš čtyřúhelník), který pro mě díky nesympatické Němce v roli Vaškovy ženy není moc zajímavý, ale už se tu naťukne. Nicméně kvalita zůstává konstantně vysoká. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnozí se shodují (a já jim mohu dát za pravdu), že velký Václav v podání Jaromíra Hanzlíka ztratil onu jiskru, kterou této postavě dával Pavel Mang. Ale to nevadí. Ten, který v cirkusu vyrostl nebo s ním spíše srostl, teď rozumí všemu, což Berwitzovi na jednu stranu imponuje, na druhou stranu to narušuje jeho pýchu. Ale nepochybuje, že by to byl budoucí direktor k pohledání. Ovšem, i neblahou zásluhou jediného nepovedeného castingu v případě Helenky není divu, že Vašek jde raději po Růžence. Jinak, naprosto výbornej "dvořitel" Laufer. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • V sedmé minutě, při drezůře slonů, dochází k nechtěnému incidentu, kdy slon zraní drezéra a ten ho trestá úderem do hlavy, ten si ale nenechá nic líbit. (sator)
  • Když se cirkus nachází v nejmenované islámské zemi, ve skutečnosti jsou v Turecku v Istanbulu. Vybudovali si stan v pozadí Hagia Sofije, byzantského chrámu z let 532–537. (sator)
  • Natáčelo se v tureckém Istanbulu. (M.B)

Reklama

Reklama