Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za první světové války zaplňuje Václav Karas program ve varieté jen s obtížemi. Uzavírá tedy smlouvu i se souborem Živé obrazy. Když však zjistí, že jeho šéf Paolo Romeo nabízí své tanečnice mužským divákům, razantně zasahuje. Z Lídy Karasové vyrostla talentovaná tanečnice. Aby se mohla školit u mistrů tance v Německu, musí předstírat, že propadla z několika předmětů na gymnáziu. Václav přesvědčí svého syna, univerzitního profesora, aby dceři nebránil v umělecké kariéře. Když Vašek přinese tuto zprávu otci, najde ho umírajícího. Po roce nastává Lidčin první sólový taneční večer a s ním i pokračování jména Humberto. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A těď mě nech spát, Vašku." Posledný diel veľkolepého, epického seriálu. Nesie sa prekvapivo v komornom duchu, čo mu paradoxne mimoriadne svedčí. Ostatne, po tých orgiách z minulosti bolo práve takéto ukončenie asi jediným logickým a nevyhnutným, ako to už ostatne chodí v každom veľkom príbehu. Táto časť sa sústredí sa uzavretie posledných nedorozprávaných príbehov a hlavne vzťahu Vaška a jeho milovanej vnučky. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na téhle epizodě mě nejvíc mrzí, že někdy ve čtvrtce epizody nám z děje bez vysvětlení zmizí postava Franse, která byla nejdéle působící postava v seriálu a zasloužila si alespoň nějaké uzavření (v knize šel na důchod zpátky do Holandska v reakci na Heleninu smrt), když teď o tom přemýšlím, tak stejný osud potkal i osobu Kerholce (jeho i v knižní předloze). Nicméně linie Vašku s jeho synem/vnučkou/otcem (tak alespoň Haničinec rozlučku dostal, byť smutnou) byla zpracovaná hezky a jde o příjemné ukončení seriálu. Asi bych dal přednost závěru z knihy, ale i tohle zakončení se povedlo. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dva díly jsem srovnával s knihou. A jakkoli je tento seriál důkazem, že filmové zpracování může mnohonásobně překonat knižní předlohu, konec v knize, kde se po letech setkáváme se šlechtickou rodinou Palačičů, je mnohem lepší než ten seriálový. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné zakončení výborného seriálu. Václav Karas ukončuje Varieté Humberto, naštěstí slavné jméno úplně nezanikne... Opět je zde spousta silných scén (návrat mladého artisty, který ve válce přišel o nohu; přemlouvání Víznera o další osud jeho dcery; scény, kdy Liduška dostává ve škole úmyslně pětku; scéna s Lauferem a tygřím skokem atd.). Budu si muset přečíst i knižní předlohu. Tvůrcům seriálu děkuji za krásné okamžiky. ()

Reklama

Reklama