Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 6
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Seriál je mistrovským dílem pana Filipa. Zejména je výrazným výtečný výkon Jaromíra Hanzlíka, který emocionálně dokázal bezchybně procítit mladého muže, otce i dědečka. Hudba je dokonalá, velký úspěch i velká tragédie je zkomponována tak empaticky, až je to k nevíře. Souhlasím, že nejlepší je zhlédnout seriál pokud možno ve více dílech najednou, než pouze jednou za týden.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Idaho

Je znakem primitivismu vidět ve všem jen to své vyvolené téma. I když tam není. Takoví méně inteligentní jedinci vidí komunistickou nebo antikomunistickou propagandu, podle toho, co se danému individuu zrovna hodí v jeho malinkém mozečku, i v Rákosníčkovi. Na víc holt nemá.

Haller

Haller (hodnocení, recenze)

Čtu si obsazení už po několikáté a nějak tam nemůžu najít představitelku Heleny, Kathy Kriegel.

Teres

Teres (hodnocení, recenze)

Když jsem byla malá, tak jsem seděla u televize při tomto seriálu jak přibitá. Tak hrozně mě ovlivnil, že jsem chtěla jako 4letej prcek utéct k cirkusu a bejt krasojezdkyní. "Naštěstí" mě to přešlo, ale kdykoliv se ráda na tento seriál znovu podívám =)

 (hodnocení, recenze)

Skvělý scénář, věrohodné vykreslení tehdejší doby a můj oblíbenec Jaromír Hanzlík. Pro mě jeden z nejlepších seriálů vůbec. Když si v dnešní době zapnu večer televizi, chce se mi skoro brečet nad tím, jaké braky nám servírují (Ordinace, Velmi křehké vztahy, telenovely, zběsilé střílečky...) Kdysi uměli tvůrci vymyslet něco hodnotného a kvalitního.

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Musím přiznat, že když jsem si to teď sjela na DVD v jednom kuse, tak to má mnohem větší sílu, než koukat na jednu epizodu týdně. Projít s hrdiny těch 150 let bylo hodně silné, hlavně osud Vaška celé jeho zápolení o udržení jména. A hlavně jsem zjistila, že jsem nikdy neviděla první díl, protože Stropnického jsem jako mladého Malinu zaznamenala úplně poprvé :-) Hodnocení zvýšeno na pět hvězd (i když na tu Helenu Berwitzovou vážně mohli najít nějakou jinou herečku)

FreddieH.

FreddieH. (hodnocení, recenze)

Hodně povedená filmová adaptace románu od Eduarda Basse. Oceňuji hlavně výpravu a herecké výkony. A líbí se mi i úvodní slovo mého oblíbeného Radovana Lukavského. Na tento seriál jsem se poprvé díla asi ve 4 letech s babičkou a dědou, takže pro mě je to nostalgie také. Mám ho moc ráda a už jsem ho viděla asi 3x a určitě ho chci vidět ještě někdy :)

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

pohrobek to nemá v hlavě v pořádku...je směšný...chudáček si to zřejmě neuvědomuje...

Wilow

Wilow (hodnocení, recenze)

Malý Vašek a Cirkus.. Ta bolest když ho cikáni cvičí.... Je to seriál pro celou rodinu. "HUMBEROOOOOOOOOOOOO" :)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama